algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

20.955 gràcies

Vint mil nou-cents cinquanta-cinc vots són els que vaig rebre com a candidata a Senadora de l’illa de Mallorca, per MÉS ESQUERRA. Per això les gràcies a cada una de les persones que dipositaren en mi la seva confiança per enviar-me al Senat de les Corts espanyoles.

Un 5,93% dels votants del diumenge deu de novembre no ha bastat. Per tant, en primer lloc, l’Enhorabona a en Cosme Bonet, na Susanna Moll i na Maria Salom, els tres representants de la nostra illa. Pertanyen a partits estatals, PSOE PP respectivament, confiem que en aquesta legislatura representin la ciutadania de Mallorca en un Senat on el PSOE ha perdut la majoria absoluta, una cambra més plural que mai. Tindran un bon company, el senador Vicenç Vidal que en els sis mesos del seu nomenament ha fet una feinada, presentant moltes iniciatives parlamentàries, com només els seus antecessors Manuel Càmara i Pere Sampol feren.

He viscut una campanya electoral extremadament austera. Una bona amiga, el mateix diumenge, m’enviava una fotografia de l’altra candidatura a les eleccions generals que vaig viure. Fa quaranta-dos anys, el juny del 1977 les primeres eleccions democràtiques. En aquella ocasió tancava la candidatura al Congrés, eren sis escons a triar, l’encapçalava una altra dona, na Francisca Bosch Bauzà, i enmig, quatre homes. Les dones fèiem de pa, en el «bocata» d’aquesta opció, del PCE-PCIB. Érem ja una opció pionera amb la capçalera de na Francisca. En aquella ocasió arribàrem a tots els pobles de Mallorca, amb mítings plens de gent que volia veure de prop com érem les comunistes. Un inici de la democràcia que havíem conquerit amb la lluita antifranquista, per les llibertats.

Hi haurà temps per fer una anàlisi seriosa dels resultats d’aquesta cita electoral, d’ara, que no volia ningú, excepte el Sr. Sánchez i el seu equip d’estrategs. Volia sortir guanyador i ho ha fet, perdent tres escons i un bon munt de vots. Ara torna a tenir l’oportunitat de fer un govern d’esquerres, veurem si repetirà les errades passades o serà capaç de dialogar amb una actitud oberta, oblidant la prepotència característica de les majories absolutes que fa ja molt de temps que no té el seu partit.

Tenim una abstenció important a les nostres Illes. Un augment seriós de les opcions d’extrema dreta, VOX i Ciudadanos que han reclamat la il·legalització de la nostra força política i altres, han clamat per acabar amb el conflicte català amb més repressió, amb més duresa. Unes opcions que han aconseguit més de cinquanta escons una i deu l’altra. Que podran fer bloqueig a lleis o acords importants, com el Pacte contra les Violències Masclistes, que des de finals de l’any 2017 espera que es desenvolupi com reclama el Moviment Feminista.

Unes forces polítiques que han rebut el suport de molta gent, a Mallorca principalment a Palma i la seva àrea metropolitana. Gent que ha cregut en les seves promeses, amb mentides incloses, solucions senzilles a problemes complexos. Missatges ultra-espanyolistes, racistes, homòfobs, masclistes. A altres països d’Europa també hi són presents, basta veure les felicitacions que ha rebut el líder de VOX dels seus companys francesos, italians, hongaresos. Com deia el Sr, Manuel Valls, no es pot «netejar» l’extrema dreta, se l’ha d'aïllar, i això no ho han fet ni els mitjans de comunicació, ni els principals líders de les forces polítiques democràtiques.

Tornam al punt de partida, no s’han solucionat problemes que viu la gent, que fermen els nostres Ajuntaments, com la llei Montoro, ni derogació llei Mordassa, més bé intensificada amb el darrer Decret Llei per controlar webs, xarxes, missatgeries, ni derogació de la Reforma laboral, ni s’ha plantejat el diàleg com a eina per solucionar el conflicte que es viu a Catalunya. Ni llei d’Amnistia per les persones preses per haver dut endavant allò que li reclamava el poble.

Hem de tenir clar que ara la prioritat és preservar la democràcia, la cohesió social. I ens hi hem d’aferrar totes. Estan en retrocés encara una mica més després del diumenge passat. Convé que en siguem conscients i no caiguem en la tristor, en la paràlisi del sofà.

La pròxima cita, d'aquí a quinze dies, el 25 de novembre contra les violències masclistes que assassinen dones i infants. Hem d’omplir els carrers amb missatges ferms. Volem més igualtat, volem més democràcia, més llibertat per a tota la ciutadania, sobretot per aquelles que més pateixen les discriminacions.

Gràcies de bell nou, a cada una de les 20.955 persones. Gràcies per la confiança mostrada.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa dervers d'un any

Per la llibertat d'expresió escric aquí, jo som votant d'esquerra de tota la vida, i no canviaré, estic d'acord en part de les crítiques, peró vull dir que jo sempre he votat en convicció, aquí tenim PSIB, PodEmOs o MES-ESQ. sempre m'haureu sentit dir que no vot partits que fan lo que diven a Madrit, vaig anar a dues reunions a Podemos i vaig demanar ¿si dependrían de Madrit ? me digueren no peró sí, queda MES que ha pegat tantes bandades com els altres, o sigui qué?? hi ha poc per triar.= ???
Salut i República Països Catalans.Tenc envege sana per els bascs i catalans, i ara te

Valoració:1menosmas
Per Carme, fa dervers d'un any

Gràcies Lila per la teva feina any rera any. Jo també vaig seguir votant a Més, encara que trob a faltar la gent "antiga": Morro, Serra... Trob a faltar en Miquel Ensenyat... No podia votar ningú altre. Cada dia me sent més en minoria. Una pena.

Valoració:1menosmas
Per elventdelnord, fa dervers d'un any

estic completament d'acord amb en Dídac, jo vaig votar a Més, i ho vaig fer com a mal menor! perquè no sabia a qui votar. he sigut militant del PSM durant anys , des de que en va captar en Sebastià Serra, he visc com amics meus s'han anat del partit, i al final van decidir que no era útil!, i van crear Més. ho fan un pensament ple d'autocrítica, o la pròxima vegada els votarà sa tia!

Valoració:3menosmas
Per I tant, fa dervers d'un any

Pero lo que no dice esa señora, que su partido, para mi totalmente innecesario, ha perdido en solo tres años la friolera de 20.000 votos. Afortunadamente.

Valoració:-5menosmas
Per Dídac, fa dervers d'un any

Amb tots els meus respectes i sense voler ofendre ningú, els resultats de Més han estat desastrosos i trob inapropiat minimitzar-los. Hi ha un problema de lideratge, de renovació de candidats i, sobretot, un problema d'identitat de partit. Què és Més en aquests moments? És un partit comunista hereu d'IU? Què en queda en ell del PSM? Què vol dir eco-sobiranista si actua com un partit autonomista més? Sé de gent que ja no vota Més perquè se sent desencisada i també de gent que vota Més perquè és el mal menor a l'hora de votar sense convicció.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris