algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Ciudadanos, el hundimiento

Segons totes les enquestes la comèdia de Ciudadanos ja està per acabar. A les primeres eleccions de 2006 es presentaven només a Catalunya com un partit anticatalà, que ja eren ganes d’armar gresca, és l’únic que s’ha mantingut fins ara, i de fet s’ha incrementat fins al paroxisme. Pel que fa a ideologia s’autoproclamaven de centre esquerra, ja que és la pesquera de vots més gran i ben vista i aleshores es tractava de llevar vots al PSC. L’estructura de partit és vertical i en la pràctica cesarista. Com que això no bastava, entabanaren fins a la nàusea amb la transversalitat, per ficar cullerada dels magnífics resultats de Podemos en ses primeres conteses electorals, però tanmateix la cabra tira al monte i la dreta cap a la dreta, fins que n’hi hagi, i a les darreres eleccions ja estan a partir un piñón amb VOX. Les ocurrències per pactar amb VOX negant que pacten amb VOX només han estat superats per Marx (Grouxo, naturalment), però en aquest darrer cas almanco tenien gràcia. Els problemes creats per Ciudadanos, que ja no fan gràcia ni a la seva claca, es queden, i si hi ha un problema de convivència a Catalunya és principalment per això.

Per Andalusia, Múrcia, Madrid... Ciudadanos ha donat el govern al PP-VOX i s’han quedat enmig de comparsa despistada. A casa nostra pràcticament sempre han votat el mateix que el PP. La tàctica devia esser fer el mateix que el PP excepte robar, de moment, fins a donar el sorpaso. Els escàndols continuen a aquest partit: l’esperpenta Aguirre ja és als jutjats, es veu que s’han cansat d’esperar que prescrivís; ara hem sabut que els missers defensors del cas Gürtel els pagaves tu amb els teus impostos, potser siguin els doblers que ens havien de tornar per a les depuradores; s’obre una peça separada de la Gürtel per al delegat del PP a Cadis, demà ves a saber. Per als votants del PP ja no ve d’aquí, encara els voten, supòs que per allò de val més malo conocido, i de los nuestros, que vete tu a saber, i és que Espanya és un estat de tradicions, i com més bèsties millor. Per això precisament un subconjunt del PP es varen escindir en VOX i ja no s’han d’empegueir escaïnant el Dios-patria-rey, toros, caça, masclisme...

És cert que Ciudadanos amb això darrer té una teoria més europea, però l’odi al català, i en conseqüència als que el parlen habitualment, els rosega per dins, tant que no poden dissimular: és el 90 per cent del seu bramar, i ara amb la resposta general a la sentència del Procés ja s’han d’alinear amb el neofeixisme, de fet l’intenten liderar amb ses propostes més bel·licoses. Volen el paper del dolent més odiat de la pel·lícula.

Per Madrid no els va gaire millor: en la deriva cap a la dreta ja són a l’extrem i el famós sorpaso al PP ja és una quimera. Amb la davallada en picat d’escons només poden aspirar al paper de comparses de reserva, i només entre PP i VOX. Els socialistes de dretes també han sospirat per pactar amb Ciudadanos (Con Ribera no, pero si no nos van bien nuestros principios, tenemos más, por España!), però no crec que ningú d’esquerres dels Països Catalans perdonàs mai aital traïció, a part que el paper d’autoproclamat dic de contenció de la dreta, el vot útil dels dallons, també deixaria de tenir sentit, amb la qual cosa el Partido Español a l’est de Castella esdevindria un pelleringo. A Catalunya ja és un fet amb la pujada d’ERC, a València es consolida Compromís i aquí... ja ho veurem.

Per si no tenien prou problemes, Ciudadanos també és notícia freqüent per la fuga de fundadors i altres cervells, que també estan suplint amb fitxatges estrellats, com el de Bauzá, d’infausta memòria, ja va enfonsar el PP aquí i com que tothom esta empegueït de fer-se una foto vora ell l’han enviat a Europa; Marcos de Quinto, famós per dirigir la famosa cola americana, però que ningú no sap que pot aportar a l’enfonsament aquest. El rècord que enllaça els dos casos és Manuel Valls: fou primer ministre de França, i en haver acabat els menuts per allà el dugueren a Barcelona, però no es va deixar engrunar amb el trifachito i aviat ja va anar a lloure. Idò un altre partit, així podrà quedar al marge de l’enfonsament... i deien que estava acabat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sí-sí, fa dervers d'un any

La caiguda del imperio marrano de ciudaguarro´s.

Valoració:5menosmas
Per Sebastià, fa dervers d'un any

Quan vaig llegir l'article, el titular parlant de hundimiento em va semblar una mica agosarat. Avui he de felicitar a en Pere, per la visió que va tenir o pels bons contactes amb què es basa. Ara la meva pregunta ès: qui serà el proper president? Tot i que l'esperança de vida del partit sigui ara mateix per fugir corrents, potser seria l'hora de'n Bauzà, tota vegada que aquest home no diu que no ni a desarmar una bomba. L'altra candidat possible que veig ès el "primer ministre de França", Manuel Valls, que, per la seva "experiència" en fugides per la porta del darrera, ja ès un factor a tenir en compte.Tot plegat, mala peça al teler de Cs...

Valoració:4menosmas
Per democràcia, fa dervers d'un any

Esperem que el seny de la societat deixi a aquests feixistes provocadors amb una representació ínfima. S´han de votar partits demòcrates, no dictadors.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris