algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Pere Morey amb el somriure sempre posat

En Pere Morey ha mort aquest dimarts i tanmateix, a la seva família i amics més íntims els restarà sempre una infinitat de records que no moriran mai.

Als que hem tengut la sort i l'honor de conèixer-lo i tractar-lo, ens quedarà sempre el record, el testimoni viu d'una persona que exhalava bondat, simpatia i positivisme.

En Pere Morey va viure sempre amb el somriure posat.

Excel·lent escriptor, historiador vocacional, ànima inquieta, amant de la llengua catalana i coneixedor exquisit dels Països que la parlen.

Posà la seva habilitat com a comercial al servei de la Mallorca que estimava amb delit. Malabarista de les paraules, inventava neologismes per seduir, per sumar, per caure bé, perquè fóssim més. Sempre cavil·lava per trobar nous arguments que fessin la nostra llengua i cultura més atractives a propis i estranys.

Amb en Pere Morey vàrem coincidir a l'Obra Cultural Balear, a la Comissió Cívica del Tricentenari 1715-2015, en la qual hi participà activament organitzant actes i itineraris. També va aportar una excel·lent novel·la sobre la Guerra de Successió: 'La darrera canonada. Mallorca, 1701-1715', que des del Grup Blanquerna vàrem ajudar a editar.

En Pere era un membre actiu del Grup Blanquerna i col·laborador d'Ona Mediterrània.

El recordarem fent propostes d'actuacions; fent el pregó de la Festa de l'Estendard disfressat d'Abu Yahya; a l'acte del Tricentenari al Parc de la Mar de Palma, interpretant el paper d'algun defensor de Mallorca; il·lustrant-nos en la nostra desconeguda història mentre ens guiava entusiàsticament per qualque itinerari històric o, el passat 1 de març, llegint el manifest de l'acte en memòria de la 'Revolta dels menorquins' a la porta de Santa Caterina de Palma... minuts abans que la policia espanyola ens identificàs...

I sempre, amb el somriure posat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Quina pena!, fa dervers d'un any

Amb mitja dotzena com en Pere, la nostra cultura aniria moltes passes més endavant. Déu el tengui a sa glòria.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris