algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Contra l'article 155 de la constitució espanyola, l'article 7 del Tractat de la UE

El tan anomenat Article 155 de la constitució espanyola diu:

«1. Si una Comunitat Autònoma no complís les obligacions que la Constitució o altres lleis li imposin, o actuàs de manera que atempti greument l'interès general d'Espanya, el Govern, previ requeriment al President de la Comunitat Autònoma i, en el cas de no ser atès, amb l'aprovació per majoria absoluta del Senat, podrà adoptar les mesures necessàries per a obligar a aquella al compliment forçós d'aquestes obligacions o per a la protecció de l'esmentat interès general.

2. Per a l'execució de les mesures previstes en l'apartat anterior, el Govern podrà donar instruccions a totes les autoritats de les Comunitats Autònomes.»

Com es pot comprovar, ni es va aplicar correctament ara fa dos anys a Catalunya, ni és el que repeteixen les formacions espanyolistes, que, per cert, dit sigui de passada, incompleixen la immensa majoria dels articles de la seva tan sagrada constitució.

Però més enllà del debat a l'entorn del tan malmenat article de la constitució espanyola, comença a ser hora que els defensors de la dignitat humana, la llibertat, la democràcia i la igualtat, comencem a plantejar la necessitat de que les institucions europees analitzin la conveniència d'aplicar al Regne d'Espanya l'Article 7 del Tractat de la Unió Europea que diu:

«2 - El Consell Europeu, per unanimitat i a proposta d'un terç dels Estats membres o de la Comissió i prèvia aprovació del Parlament Europeu, podrà constatar l'existència d'una violació greu i persistent per part d'un Estat membre dels valors contemplats en l'article 2 després de convidar a l'Estat membre de què es tracti al fet que presenti les seves observacions.

3 - Quan s'hagi efectuat la constatació contemplada en l'apartat 2, el Consell podrà decidir, per majoria qualificada, que se suspenguin determinats drets derivats de l'aplicació dels Tractats a l'Estat membre de què es tracti, inclosos els drets de vot del representant del Govern d'aquest Estat membre en el Consell. A la conducta a aquesta suspensió, el Consell tindrà en compte les possibles conseqüències de la mateixa per als drets i obligacions de les persones físiques i jurídiques».

És més que evident que el Regne d'Espanya ha comés greus violacions dels valors contemplats en l'Article 2 del Tractat de la Unió Europea, que diu:

«La Unió es fonamenta en els valors de respecte de la dignitat humana, llibertat, democràcia, igualtat, Estat de Dret i respecte dels drets humans, inclosos els drets de les persones pertanyents a minories. Aquests valors són comuns als Estats membres en una societat caracteritzada pel pluralisme, la no discriminació, la tolerància, la justícia, la solidaritat i la igualtat entre dones i homes».

Ja passa d'hora, idò, que els defensors de la dignitat humana, la llibertat, la democràcia i la igualtat comencem a demanar que s'activin els mecanismes per aplicar l'Article 7 del Tractat de la Unió Europea al Regne d'Espanya.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant, fa dervers d'un any

Yo también estoy en desacuerdo con muchos artículos de la Constitución española.

Mira Martí. Todos los estados cometen, o han cometido, anomalías en relación a los artículos, 2, 7 y otros. Y no voy a citar a ninguna nación, pues tú lo sabes mejor que un servidor. Por inercia, digámoslo así, tú condenaras todo lo mal que pueda hacer España, pero callado como una tumba en relación a otros paises. Y que conste, que los tratados se tienen que cumplir, si no, no los firmes. Gracias.

Valoració:0menosmas
Per I tant, fa dervers d'un any

"Todo intento encaminado a quebrantar total o parcialmente la unidad nacional y la integridad territorial de un país es incompatible con los propósitos y principios de la Carta de las Naciones Unidas" (Rel. 1514. 14.12.60).

Por cierto, lee lo que publica el diario de vuestros dueños en relación a los propósitos de un tal Johnson, respeto a Escocia. Cuando todos sabemos la diferencia que hay entre aquel caso y el español.

Los extranjeros no deberían poder opinar sobre los problemas de España. Solo los españoles.

En una cosa si que podríamos estar de acuerdo. El 155 fue aplicado tarde y mal.

Valoració:-1menosmas
Per idò sí, fa dervers d'un any

Als dirigents europeus no els deu fer gràcia que un estat membre de la Unió els compliqui la vida amb pretesos incompliments dels tractats. I deuen deixar que passi el temps a veure si el problema es resol per si mateix o el resolen a l'estat afectat. Si és així ho haurem d'agafar amb paciència.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris