nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:
12°

L’Església catòlica no té perdó de Déu

La Inquisició sola ja és motiu de sobres per abolir l’Església. No hi pot haver atenuants comprensibles. Va esser una aberració premeditada i amb ganes que va durar quasi cinc segles, justament els de màxim esplendor de l’Església. A Castella la va inaugurar Ferran el Catòlic, de tan catòlic que era, i la varen abolir les Corts de Cadis, amb una pròrroga de Ferran VII l’Ominós. Fixem-nos com aquesta “casualitat” és una constant històrica: les fites del progrés de la humanitat (versus animalades) es donen en finestres excepcionals de democràcia, que solen esser curtes i en tornar-se a girar la truita els protagonistes solien acabar malament, amb l’Església sempre a favor del poder. Per si algú ja no se’n recordava, la Inquisició (“Sant Ofici”), entre altres tortures, es dedicava a cremar gent viva després d’haver-la condemnada per idees.

Això només és un capítol, el llibre no millora gaire. De guerres i tortures ja en tenien experiència des del primer moment. Croades i persecucions d’heretges ja havien configurat la història. Fa tan sols 80 anys la delació anònima de no assistir a missa era suficient per obrir un procés que podia acabar de la pitjor manera. La implicació de capellans en les llistes d’assassinables, i de comparses en els assassinats no se deu haver explicat bé, a les escoles (què fan a les classes de religió?), ja que és un episodi que la gent normal no sap, en canvi sí que “sap” que la república era tan dolenta com el dimoni cucarell. Per acabar-ho de compondre, per als feixistes adoctrinar no és això, sinó l’ensenyament en català.

El cristianisme va començar com a secta del judaisme i ja es va esbrancar des del primer moment, amb topades que solien acabar a garrotades, o molt pitjor. La versió cristiana, la que ens han adoctrinat com a única i vertadera, s’ha rebolcat amb ganes en què els primers cristians foren perseguits, però han mentit en silenciar que els cristians també apallissaven els altres tant com podien, i a partir d’esser legalitzats... no vos ho creuríeu. Ara mateix ningú no sap quantes sectes cristianes hi pot haver; fins i tot ben pocs endevinarien quantes tenen custòdia al Sant Sepulcre: idò és clar que tant d’escaïnar veritats úniques i inamovibles (Dios-Patria-Rey, per exemple) són poca cosa més que proclames de secta totalitària, i no serà que la línia romana “elegida” no s’hi posàs prest, a intentar posar ordre, i amb violència: la norma era qualificar d’heretges tots els que posaven en dubte els seus dogmes de fe, fossin d’una altra religió, secta o simplement desviació no autoritzada de l’ortodòxia. Es condemnava per idees, a Miquel Servet, efectivament, no el varen cremar per haver descobert la circulació de la sang, que no degueren entendre, sinó perquè es va encabotar a discutir l’uno i trino (sort que és un tema que surt poc en les converses). Aquests càstigs exemplars serviran per purificar el anyells de Déu. Les guerres de religió són marca de la casa de les religions monoteistes, però si només hi ha un déu, ha d’esser el mateix, aleshores la guerra no podia esser per Déu sensu stricto, sinó per tenir-ne el monopoli dels drets d’explotació, que era la clau per mantenir-se en el poder, com més absolutista millor, per això era condició necessària eliminar tota dissidència. Aleshores la religió no era una finalitat per a salvar el proïsme, sinó un medi per al control total del vulgus: si creus i fas bonda podràs viure tranquil, si no...

Per a cometre les atrocitats més grans jamai contades era imprescindible que Església i Estat formassin una conxorxa de dominació, que comença amb Constantí i dura fins a Franco, qui encara nomenava bisbes i entrava a l’Església sota pal.li, com si fos una cosa sagrada. Avui encara presideix una basílica insultant que a més costa una animalada. A partir de Teodosi, l’any 380, el cristianisme passarà a esser la religió oficial de l’imperi i això és la clau de tot: esdevindrà única, obligatòria i excloent. Per casualitat o mala sort coincidirà amb la degradació imparable de l’imperi Romà al que seguiran més de mil anys d’involució cultural: els mateixos del poder absolut de l’Església. El Renaixement obrirà la nova era, primer amb l’art i pensament i després amb la ciència, però ja molt més poc a poc, per mor de l’Església que obstaculitza qualsevol progrés, intentant condemnar Galileu i Darwin entre molts d’altres cappares de l’evolució de la ciència.

A l’entrega d’Espanya a Napoleó per Carles IV —idò era seva— s’especifica que la religió ha de continuar essent la catòlica “que serà única i no se tolerarà ninguna otra reformada y mucho menos infiel” —idò li importava més el poder religiós que el militar—. La constitució de Cadis encara no millora gaire la situació, probablement perquè els bisbes tenien una bona quota entre els pocs que s’havien pogut il·lustrar. Ara estam en pròrroga terminal de tot això —el catolicisme encara és dins l’escola— que acabarà per manca de vocacions, no perquè els partits espanyolistes els deixin de subvencionar. Ja van a cercar monges forasteres per mantenir convents ocupats.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sebastià, fa dervers d'un any

Realment és per anar llegint de mica en mica, doncs hi ha perill d'agafar un cabreig que, només veient-nos la cara ja ens podrien posar una denúncia per incitació a l'odi (només si ets independentista, és clar). Jo recordo que el meu pare em deia el mal efecte que causaven els capellans campestres a la guerra amb la seva pistola penjant del cinturó. De fet, ara amb l'exemple dels "cardenales primados de Eñña" i de'n Rouco Varela encara viu, i coneixent els seus "valores" jo ja he deixat de ser "catòlico" per passar a ser només "Cristià" Jo no vull que aquesta gent em parli en nom de Jesús. Els romans ja ho diuen del Vaticà: Se Cristo Vedese... (SCV= Stato Città Vaticano)

Valoració:8menosmas
Per Enric Gasco, fa dervers d'un any

prova al fet que et publiquin una opinió asi en ultima hora i vores que no te l'accepten

Valoració:6menosmas
Per a votar, fa dervers d'un any

El franquisme ha fet metàstasi en tots els recons de la societat espanola. Fins avui no ha tengut remei.
El malalt morirà o deixaran que contamini a tota Europa?

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris