algo de nubes
  • Màx: 10°
  • Mín:

Vigilància permanent

«Edward Snowden és, molt probablement, el més gran heroi del nostre temps. La seua audàcia i el seu sentit cívic ens han permès d’entendre el món en què vivim i ser conscients de la capacitat del poder per a violar els drets i les llibertats de tota la humanitat amb una xarxa d’intrusió en la vida de les persones infinitament més complexa i dura que la que George Orwell es va atrevir a imaginar a 1984. Avui, i en bona part gràcies a ell, tots sabem que la privacitat ja no existeix», ha escrit Vicent Partal.

Acaba de publicar-se, també en català, 'Vigilància Permanent', el llibre de memòries d'Edward Snowden, en el qual l'exespia de la CIA explica com va ajudar a construir un sistema de vigilància massiu i la crisi de consciència que el va dur a destapar-ho tot i a posar contra les cordes el Sistema.

La reacció dels vigilants del Sistema no s'ha fet esperar: el Departament de Justícia dels Estats Units ha presentat una demanda contra l'exanalista i l'editorial responsable de la publicació d'aquest llibre. L'objectiu: congelar i recuperar tots els guanys per les vendes del llibre, ja que, segons ells «la informació d'intel·ligència ha de protegir a la nostra nació, no proporcionar guanys personals».

Llegirem amb interès un llibre que ve avalat per una reacció tan contundent. Un llibre que ens alerta sobre la deriva autoritària dels estats, que denuncia la col·laboració entre l’espionatge i les grans multinacionals de l’era digital i que destapa com ens vigilen i de quina manera es comercia amb la nostra informació personal. Perquè com anuncia Snowden al seu llibre, «la lluita pel dret a la intimitat és la nova lluita per la nostra llibertat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris