nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:
12°

Silenci institucional davant la discriminació a ciutadans de les Balears

La setmana passada es va denunciar un cas de greus insuls racistes que va patir un dels treballadors de l’empresa contractada per l’Ajuntament de Palma que s’encarrega de pintar les marques vials de Palma.

L'ajuntament de Palma va reaccionar amb rapidesa i contundència: «Palma és una ciutat d’acollida. No tolerarem cap agressió racista i donam el màxim suport als treballadors i treballadores de l’empresa encarregada del manteniment de la senyalització vial», va declarar el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau.

Durant l'estiu d'enguany s'han fet públics una vintena de casos de discriminació per raó de llengua, alguns tan greus com el que va patir una treballadora de l'aeroport de Palma o el que ha patit aquest cap de setmana un jove client d'un bar de Santa Margalida. De moment cap representant de cap institució ha sortit públicament a fer declaracions per rebutjar aquest fets...

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa dervers d'un any

Vos remet al magnífic article de Joan Lladonet!! Orgull i no baixar la guàrdia! I sempre amb paciència i educació!!!

Valoració:5menosmas
Per Toni, fa dervers d'un any

No sempre és tan negatiu....aquest negativisme ens fa mal.....hem de fer didàctica, no canviar la lllengua...pensau que són ignorants de la notra realitat, i gent manipulada per l. Estat. Molts d.ells són bona gent. Necessiten veure orgull i democràcia.

Valoració:5menosmas
Per escardapenyes, fa dervers d'un any

Jo me pensava que aixó només passava a Palma, perque el nombre de forasters que han aterrat aquí, ja és més gran que el de mallorquins bé (illencs) que hi vivim.
Peró com me va dir un amig filóleg, als pobles que eran la defensa natural, també s'esta des-inflant, me digué- ens han entrat fins a la cuina-, ¿vols dir ? li deman, -mira s'altre dia era a Lloseta i deman per s'Ajuntament i me contestan, "no le entiendo-" i aixó passa arreu-arreu.
Quan dig forasters no és per meinsprear, és per englobar guiris, sud-americans, africans i sud-africans, i gent de Europa del Est i naturalment espanyols peninsulars, que son variats.
Als anys 70 ja varem comensar a sentir "háblame en cristiano" i ¡Qué hablas polaco ?? també vaig sentir "esa gente hablan como perros, dicen ¡au! ¡au!" i etc etc. peró avui dia ens insultan i amenaçan ?? perque han descubert que xerram rallam, parlam catalá, i aixó éls descompon, aquí está és dau, i se disparan. Ni tolerància, ni educació, ni respecta per la gent de allá on han anat a viure, i aixó presumint d'educació espanyola. (patriotas)
Sa veritat, que vengui un "quillo-pisshha" i me digui que no puc xerrar com hem fet tota la vida de fá més de 700 anys, i m'insulti i m'amenaçi, m'emprenya, i fa surtir de's botador, encara que sigui un guàrdia civil ,(més mal que taca d'oli) no diven ells que s'han de respectar les lleis, i le llei diu que el catalá és llengua cooficial a l'estatut de les Balears.
I ara anam a la cuestió, ¿Qué fan les Institucions i representants ELECTES de les Illes Balears per aturar aquests conflictes? ó és que aixó només se pot arreglar en bregues i ósties, o alguna cosa més greu.
Francina i "adláteres" feis le feina que heu de fer, per aixó i sou, sinó ¡Aaaauuu per avall !
Siau qui sou mallorquins, si en Guillem d'Efack aixecás es cap tendría vergonya de ser mallorquí.
Salut i República Països Catalans, ara més que mai.

Valoració:8menosmas
Per Llorenç, fa dervers d'un any

No molesteu el govern, que tant li fa aquest tema que no dóna vots i que els en pot fer perdre alguns.

Valoració:9menosmas
Per morfeu, fa dervers d'un any

No molesteu al Govern, que té un somni. Que dormen, vaja.

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris