cielo claro
  • Màx: 14°
  • Mín:

Què es pot esperar dels jutges espanyols?

Passarà l’estiu, un estiu mal de passar, segurament un estiu de tants, ja que segons el cosí d’en Rajoy i "l’espeltre" Trump no hi ha canvi climàtic. Canvi climàtic que avança sense contemplacions, igual que es prepara i es consolida una nova crisi, perquè ja és ben hora de tornar a pegar una altra sacsejada a la classe treballadora i al que queda de la mitjana, fins a exterminar-la per complet. Mentre ens preparen diferents crisis en l’àmbit mundial, els que no vigilen el llenguatge dirien a nivell mundial, els presos polítics tenen una llosa al damunt perquè no puguin sortir de la presó, i la que els espera, mentre tot això passa, es pot comprovar com els jutges espanyols continuen fent parts i quarts a l’hora de les seves actuacions, teòricament professionals, i pràcticament dirigides i ideologitzades. Vegeu-ne l’exemple de sempre corresponent: Uns joves d’Altsasu han complert 1.000 dies empresonats per una brega de bar, mentre els fatxes que varen assaltar Blanquerna l’any 2013 i que el fiscal va demanar entre 2 i 4 anys de presó, fa més de 2.000 dies que no entren a la presó, emparats pel Tribunal Constitucional, el guardià de les essències espanyoles.

Es veu que un altre dels problemes existents per poder sobreviure en un país on sembla que la justícia social i la justícia en general són absents, és que a alguns llocs, molts o pocs, la gent es reuneix i fa guàrdies substitutòries dels cossos de seguretat de l’Estat per auto defensar-se, fet que és molt qüestionat i criticat, ja que la seguretat pública no ha de fallar, si no es fa el que volen els partits dretans, que quan baixen els imposts als més rics, es queden menys doblers per gastar en qüestions de seguretat. Llavors surt una notícia als mitjans de comunicació que posa els pèls de punta si ens en queden que s’hi puguin posar. La notícia és aquesta: El Ministeri de l’Interior prepara un Reial Decret que possibilitarà que qualsevol ciutadà que es guanyi molts de mereixements en la labor de donar suport al Cos Estatal de Policia podrà convertir-se en “policia estatal honorari”. Encara que ells en diuen policia nacional, jo sempre dic estatal, perquè a Espanya n’hi ha moltes de nacions, encara que no ho vulguin reconèixer. Per això se li farà un carnet com si fos policia, però especificarà la qualitat d’honorari. Si això no és un escàndol, ja m’explicareu què és que ho sigui. Això és autoritzar les patrulles ciutadanes, totes hauran de ser qualificades de policies honoràries.

Tornant a la justícia que haurien d’impartir els jutges, existeixen més casos de discriminació. L’exemple apropiat és el dels acusats del GAL, el segrest de Segundo Marey. Un dia l’expresident del Govern, el 10 de setembre de 1998, va anar al centre penitenciari de Guadalajara per fer una darrera abraçada a aquí havia estat el seu ministre de l’Interior, José Barrionuevo i a l’exsecretari d’Estat de Seguretat, Rafael Vera, els quals havien estat condemnats pel tribunal corresponent a 10 anys de presó, però dos mesos després ja els podia tornar a abraçar perquè ja tornaven a esser defora, el desembre de 1998. Dos mesos després d’una condemna de 10 anys, quan els joves d’Altsasu duen més de 1.000 dies de presó sense condemna, per una brega amb dos guàrdies civils que anaven de paisà, és a dir, no estaven de servei. I llavors els partits dretans no tenen vergonya quan volen que Espanya sigui un país tercermundista. Barrionuevo i Vera es beneficiaren d’un indult que els va atorgar aquell que vol conduir així com li passi pels dallons, José María Aznar, indult que també va beneficiar l’exsecretari general del PSE de Bizcaia, Ricardo Garcia Damborenea, l’exgovernador civil Julián Sancristóbal i ll’excap superior de la policia de Bilbao, Miguel Planchuelo. Per altra part, L’exgovernador civil Julen Elgorriaga, condemnat a 75 anys de presó per haver assassinat Lasa i Zabala el 1983, per motius de salut només va complir 14 mesos de presó, mentre els joves d’Altsasu, que no han fet res, ja duen 33 mesos de presó. On és la justícia dels jutges espanyols? On és la justícia espanyola?

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sebastià, fa dervers d'un any

La justicia espanyola no és que sigui cega, és que està "Cara al Sol".

Valoració:0menosmas
Per marbosch, fa dervers d'un any

A Espanya, el primer que fan els jutges es mirar la ideologia i el codi postal i llavors "adequar" el codi penal (recordem les paraules del ministre: "la fiscalía te lo afina").
Com aquest en podríem trobar molts altres. La única diferència és la que he exposat abans.

Valoració:4menosmas
Per a esper, fa dervers d'un any

Què se pot esperar ? Que fasen allò que en tot lloc és lo més normal, ensenyar i defensar sa llengua i sa terra. Hi pot haver qualqua cosa millor ?
Altra cosa seria anormal, .... com es gonelles i forasters.
Sembla prou clar.

Valoració:3menosmas
Per Lamentable, fa dervers d'un any

Vaya manera de manipular la información.
Medias verdades exhibidas como certezas absolutas.
Sesgos lamentables sobre informaciones contrastadas.
En fin, en la línea del diario.
Patético.

Valoració:-3menosmas
Per esper, fa dervers d'un any

¿Qué se pot esperar des mestres d'escola cataláns i catalanistas?. Jo heu tenc clar.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris