algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
21°

Na Paula no està sola, no és solament na Paula

Aquests dies es parla molt del cas de na Paula Rotger, treballadora de l'aeroport de Palma que va patir una discriminació lingüística per part d'un agent de la Guardia Civil espanyola i que, posteriorment, en haver transcendit el seu cas als mitjans de comunicació, ha rebut dues (de moment) denuncies per part del cos militar. Una davant l'agencia de seguretat aèria i una altra davant la Delegació del govern espanyol.

Una vegada fet públic el cas, i com ha passat en moltes altres ocasions, es difonen versions diferents del que ha passat. Algunes, de fet, són complementàries. Altres són diametralment oposades. I n'hi ha alguna que, volent exculpar els guàrdies d'un cas molt lleig de discriminació lingüística els (auto)inculpa de negligència greu en la seva feina, que, en principi, teòricament, és la de garantir la seguretat del lloc.

Davant aquests fets cal, en primer lloc, mostrar públicament la solidaritat amb la víctima, que és na Paula Rotger, i fer-li saber (com ja han fet moltes entitats i persones) que no està sola.

En segon lloc, o, millor dit, en paral·lel, cal reclamar que es faci pública la veritat del succeït. Hi ha imatges de vídeo que poden ajudar a entendre el que va passar exactament, i hi ha diversos testimonis.

I per últim, last but not least, cal fer un recordatori / reflexió: aquest no és el primer, ni el segon, ni el tercer... incident per usar la llengua catalana amb un membre de la Guardia Civil espanyola. Segons la versió oficial del cos militar i dels polítics que li donen cobertura, mai cap cas de tots els que s'han denunciat era veritat. Sempre s'ha intentat amagar els fets reals amb versions alternatives tan estrambòtiques com la d'aquest darrer (per ara) cas.

quousque tandem?

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa dervers d'un any

Era de vacançes, i encara que sigui tart, Paula, tot el meu suport, estic totalment amb tú.
Salut i República Països Catalans.

Valoració:2menosmas
Per Memorino, fa dervers d'un any

Ja fa 10 anys que Cecili Buele va publicar casos com aquest a http://bloc.balearweb.net/post/375/8522

Valoració:4menosmas
Per Mallorquinista, fa dervers d'un any

idò a mi el que me sembla més ridícul és que a molts de cotxes de policia que ja duen la bandera espanyola pintada, els policies li col·loquen un banderi espanyol i malgrat que a l'uniforme ja hi duen la bandera espanyola, la majoria duen polseres amb la bandera espanyola i adhesius de la bandera espanyol a la pistola... o sigui que si recordam que la guardia civil és espanyola, no els deu molestar... a no ser que partesquin de la base que Mallorca no és Espanya

Valoració:5menosmas
Per Sebastià, fa dervers d'un any

La Paula no està sola, ni cap dels anteriors maltractats per raó lungüistica, però la feina i mals ratos que haurà de passar injustament, no els hi pagarà ningú. I per cert, si hi ha una demanda econòmica, i quan es demostri que ha sigut tot al contrari, se li pagarà a ella aquesta compensació? la pagaràn els denunciants? (que en definitiva seria l'estat com a responsable civil subsidiari que vol dir que ho paguem tots, amb els nostres impostos.

Valoració:8menosmas
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any

Crec que es carrabiners italians i es gendarmes francesos són també cossos militars que tenen funcions policials

Valoració:1menosmas
Per Àngel, fa dervers d'un any

Aclariment: Segons he consultat, al Perú hi ha una policia que es diu "Benemerita Guardia Civil del Peru (BGCP)"

Valoració:2menosmas
Per Moeme, fa dervers d'un any

Només podia passar a Ecspanya que un cos militar es faci dir "civil"

Valoració:4menosmas
Per Meome, fa dervers d'un any

No sabía que había Guardia Civil italiana o rusa.
Gracias por la aclaración.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris