nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Público i el silenci de l'opinió pública

Durant la passada setmana, el diari Público va oferir una sèrie d'articles per aportar algunes informacions noves sobre la relació del cap de l'escamot gihadista que preparava uns brutals atemptats a Barcelona i que el 17 d'agost de 2017, horabaixa, va improvisar un atropellament massiu i deliberat a La Rambla de Barcelona que va provocar la mort de 15 persones. Un atac que tengué una rèplica a Cambrils.

Bàsicament i resumint molt, les noves aportacions demostren que el cap de l'escamot gihadista, Abdelbaki es Satty, estava a sou del CNI fins el mateix dia de la seva mort, en l'explosió al xalet d'Alcanar on estaven preparant els explosius. I l'altra, que els gihadistes estaven controlats pel CNI fins el darrer moment.

No es tracta d'aplicar aquella idea de 'pensa malament i l'encertaràs', sinó simplement entendre que l'explicació que sembla més lògica sol ser l'explicació vertadera.

També és cert que, en aquest cas, hi pot haver altres explicacions a la que sembla més evident, que és que el CNI coneixia les intencions dels gihadistes i, malgrat això, els va deixar fer.

Però allò que desperta sospites més inquietants és el silenci imposat sobre la qüestió.

Allò que podria ser un cúmul de macabres casualitats, o una teoria 'conspiranòica' amb alguna base, esdevé un enfilall de proves sòlides a causa del silenci imposat i impostat d'allò que, resumint, anomenarem 'l'opinió pública' espanyola.

És un silenci tan poc lògic, tan poc 'natural', que és l'acusació més eloqüent de que hi ha cas. De que 'mosca hi ha en l'arròs!'

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa dervers d'un any

Les clavagueras del estat son com un pou sense fons, i posen una tapadora forrellada i tot arreglat, Espanya té aquesta manera de fer les cosas, la história ho corrobora,peró la tapa se comença a arrovellar i primer surt la pudor i després el fems i la podridura.
El sistema sempre és el mateix, si surt el que no convé, la justícia i les institucions començan a donar llargas, segueixen tapant i manipulant tot el que poden, diaris, ràdios i televisions al seu servei se multipliquen, la lentitut desesperant (quan interessa) i el temps fa que la gent poc a poc s'en vagi oblidant (diluïnt) als vuit o deu anys el cas a anat perdent la força, ¿iiii? un bondia s'arxiva la caussa i tots contents. Menys els familiars que han perdut personas estimadas.
Un cas diferent ho confirma, aquesta setmana S'HA ARREGLAT el cas Botella en la venta de pisos a un "fondo buitre" per baix dels preus de marcat ¿iiii? als dos dias ja s'ha diluït, ho tapen amb altres notícies.
El tren de Arabia Saudí, en Juanito, les comissions multimilionaries ¿iiii? tot el PP en les sevas figuras, i el PSOE en les sevas ¿¡¡¡¡? podría escriure tres dias i no acabaria, per tant ¿ii*ii? qui le pot conseguir, que s'afanyi, perque den'sar els Reis Católics, Espanya va així, si no ho creis demanau als jueus, moriscos etc. ó als catalans, valencians o balears. Qui l'agafa és seva.
Salut i República Països Catalans, no perdem l'esperança, ningú va dir que fos fácil.

Valoració:4menosmas
Per jbm, fa dervers d'un any

Quan la ministra diu que ella només respon de lo que s'ha fet quan han governat els seus, ja ho ha dit tot. Els digitls que han posat la cosa en qüestió ha estat per fer qualque defensa per internet, els generalistes que no han dit res ha estat per no escampar la "cosa", i público que no ha replicat deu ser que qualcú li ha fet sebre que no li convenia replicar i que els convenia tancar boca per por de la por.

Valoració:6menosmas
Per Joan, fa dervers d'un any

Silenci, silenci, tampoc. Alguns digitals han fet veure a Público que no està provat el que assegura, sinó que és una congetura. Publico ho ha hagut de reconéixer. El Confidencial anà més enfora, i en un anàlisis de la informació va fer palés que són dues les persones de les que parla Público: l'iman i un confident. En aquest cas, Público callà. La informació no està prou contrastada.

Valoració:5menosmas
Per clarissim, fa dervers d'un any

L´opinió pública, amb el seu silenci, veu que darrera de tot hi ha d´haver una má negra, segons ells innombrable. Per això no diuen res. Por orguyo nazioná d´eñe.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris