muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

La calorada de juliol

Amb el sant de les corregudes, el Fermí d’Iruña, la calorada ha entrat de ple. Ja tenim la segona o tercera onada de calor a les nostres illes, ja tenim les platges plenes i com sempre els hotelers dient que no estan al cent per cent...

Començam les vacances per aquells que tenen feina fixa, altres comencen la feina precisament perquè són eventuals, temporers, amb contractes precaris de no se sap quantes hores al dia, a la setmana, però que han d’acceptar per guanyar suficient per malviure els mesos d’hivern.

També començam nova legislatura a les nostres institucions. Els Ajuntaments es constituïren el 15 de juny, després el Govern i ara aquest cap de setmana els Consells de cada una de les quatre illes.

Relleus i continuïtat, tenim cares noves i altres no tant, batles i batlesses -tant poquetes encara!, governs municipals que continuen amb la llosa de la llei Montoro, ministre del govern Rajoy, que impedeix contractació de persones als Ajuntaments. Amb un any de govern del Sr. Sànchez encara no l’ha derogada... com tantes altres herències de la dreta més rància del PP.

Continuïtat en el govern d’esquerres, plural, amb cares noves i altres no. S’han incorporat dues persones de Unidas Podemos a responsabilitats de gestió. Uns nous acords a dur endavant, polítiques valentes que requereixen el suport i bon enteniment per part del govern de l’Estat. No necessitem segones lectures de les nostres lleis pioneres, com la del Canvi Climàtic i la de Residus, que volen dur-les al Tribunal Constitucional. Volem coratge i valentia davant les incomprensions de sempre d’aquells que des de Madrid no ens entenen, ens miren com si fóssim exclusivament un lloc de vacances.

Continuïtat i noves cares al Consell de Mallorca, també a Menorca i Formentera. Eivissa ha tornat a les mans de les dretes. Noves competències que indica el nostre Estatut però que requereixen una nova ordenació administrativa d’aquestes institucions autonòmiques amb una estructura de règim local. Si volem que siguin els governs de cada illa, han de tenir l’administració àgil i eficaç.

A finals d’aquest mes tindrem sessions parlamentàries de les Corts espanyoles. El Sr. Sánchez vol tenir la investidura que li permeti formar govern. Ho vol però ho treballa poc. Només reclamant l’abstenció de les dretes. Perquè no vol arribar a acords amb el principal partit d’esquerres que necessita, Unidas Podemos.

Com deia un comentarista català, Josep Ramoneda, aquest cap de setmana passat: ...Què ens està dient Sánchez, que l’abstenció del PP o de Ciutadans seria gratuïta i la dels independentistes no?O què està disposat a pagar la dreta, però no els independentistes? Sigui com sigui tenim dret a saber el preu. En tot cas, queda clar que l’independentisme és el dimoni major del regne. Són els enemics els que et fan gran.

Francament, amb aquesta situació estatal, amb aquesta indecisió o millor dit, decisió del Sr. Sanchez, podem esperar qualsevol cosa. Des de noves eleccions a Corts, en la tardor, fins a govern en minoria inestable que no pugui ni vulgui encarar els greus problemes que pateix la ciutadania.

Tant els costa escoltar la seva gent, con Rivera no!, escoltar la ciutadania que ha donat confiança a partits d’esquerres, com Unidas Podemos, i partits independentistes que legítimament volen defensar les seves idees? Com poden confiar més en les dretes de la corrupció PP, de l’agressivitat Ciudadanos?

Tenim per davant un estiu amb molta calor. Necessitem carregar les piles amb molt de descans, esports, això és nedar molt i altres, molta lectura, molts sopars i converses amb amistats, amb família...

Tenim, un any més, una tardor interessant que ens espera. Amb la calorada, descansem aquests mesos d’estiu !

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris