algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Els dirigents espanyols tenen una gran estimació a Catalunya

No es pot o no s’hauria de poder contradir l’afirmació del titular, perquè s’hagués demostrat amb escreix aquesta estimació. És una llàstima, però unes piulades al twitter no confirmen els meus desigs. Una piulada de Help Catalonia ens recorda que quan Catalunya vivia el pitjor incendi dels darrers 20 anys, va arribar el màxim governant espanyol digitat per Franco i acceptat pels constitucionalistes, el rei, que, en lloc d‘arribar per interessar-se pels danys ocasionats per la gran foguera, el rei no tan sols no es va interessar pel desastre ocorregut, sinó que es va interessar per amics i coneguts, per fer vida de palau i sopars de gala. Llàstima de cap d’estat!

Va sorgir un altre petit o gran conflicte quan a un càrrec de la generalitat se li va ocórrer dir, quan els soldats de l’UME ajudaven a apagar el foc, que els països veïns quan tenien un incendi devora la frontera s’ajudaven, per tant era normal que els soldats del país de l’altra part de l’Ebre ajudessin. Això va caure molt malament als governants de l’Estat espanyol, quan volien que el mèrit de vèncer l’incendi era gràcies a l’exèrcit espanyol. Llavors una altra piulada signada per Mireia Pujol desmenteix les fanfarronades dels qui s’adjudiquen tot el mèrit i afirma que a les 3 de la matinada tots els bombers de l’UME dormien als seus cotxes de luxe i els coronels també. En canvi els bombers del Prat de Llobregat eren els que havien tancat el cercle i havien controlat el foc. Això era el que havia succeït, en canvi les notícies només parlaven de l’exèrcit.

El dia que se celebrava la sessió constitutiva del parlament europeu a Estrasburg, les televisions i les ràdios espanyoles semblava que estaven preparades per anar de caça. S’havia de caçar Puigdemont, el malèfic, el terrorífic, el culpable de tots els mals d’Espanya, així l’han anat presentant davant els radiooients i els televidents; el fugitiu, el fugat de la justícia, el delinqüent. Aquest ha estat l’adoctrinament de Cs, PP, Vox i PSOE. Per tant, Pablo Casado, dirigent del PP, va demanar al govern espanyol que prengués totes les mesures que calgués perquè Carles Puigdemont fos detingut i extradit immediatament si dimarts anava a Estrasburg al ple de constitució del Parlament Europeu.

Casado vol que Puigdemont sigui extradit perquè hagi de seure amb els seus companys de govern que han estat jutjats al Tribunal Suprem espanyol, perquè a França, ell troba que no operaria la mateixa casuística que a Bèlgica i Alemanya quan es varen activar les ordres europees de detenció.

Casado i altres odiadors d’independentistes catalans saben que un conveni del 2002 entre espanya i França podia permetre que si Puigdemont i Comín entren a territori francès siguin immediatament detinguts i portats a Espanya per la policia espanyola, sense haver de tenir en compte per res l’euroordre. La policia espanyola tenia tots els ressorts activats per a fer això i es varen cansar d’esperar. Els polítics exiliats al costat dels seus advocats estudiaven totes les possibilitats existents i varen veure que els convenia no abandonar territori alemany. Qui ho hagués hagut de dir!

Es pot dir que això són anècdotes, que l’estimació dels governants espanyols per Catalunya és ben real i que s’ha demostrat i es demostra dia rere dia. El que passa, és que jo no trob cap anècdota que ho pugui demostrar. Cada vegada que surt un dirigent del PSOE, teòricament governant, o de Cs, PP o Vox, teòricament governants a l’oposició, l’únic que fan és dir tantes mentides contra Catalunya o contra els seus dirigents, que a mi només em fan ganes d’emmudir-los canviant de canal, de ràdio o deixar de llegir qualsevol article escrit en aquest sentit. Si sempre hi hagués hagut estimació, tampoc no hi hauria hagut augment d’independentistes com hi ha hagut fins ara. Però els colonitzadors no saben ni volen estimar, només saben i volen espoliar.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per floreal donès, fa dervers d'un any

estimació ?, tan sols com a una colònia que cal espremer.

Valoració:2menosmas
Per tianet, fa dervers d'un any

I do, ¿Qué esperes a posar-li remei?. Si tots sou iguals ni dins 300 anys. Que dic 300 anys, presuntament devers s'any 2714 sa cosa podría esser certa. Manco escriure i més fer feina..

Valoració:-3menosmas
Per mariner, fa dervers d'un any

Lladonet, tens tota la raó del món. Tan sols ens volen pels milers de milions que els enviem a Madrít. Res més.
Hem de ser conscients els catalans que tenim un gran problema, i ja comença a ser hora que hi posem remei.

Valoració:4menosmas
Per Sebastià, fa dervers d'un any

N'hi ha que flipen de llarg. A Cat, heu de saber que estem administrats encara pel 155, i us suposo enterats de la "generositat espanyola", encara que la volgueu negar, però com que necessiteu comprovants, us remeto als Pressupostos de la Generalitat 2019 i anteriors, per l'impossibilitat de copiar-ho aqui. Per cert, tianet, aclareix-te doncs prestar o donar no és pas el mateix i aquesta confusió és bastant greu, a més de confondre una partida amb el fons de liquiditat Autonòmica FLA que tindries que saber el què és.

Valoració:3menosmas
Per tianet, fa dervers d'un any

S'Estat Espanyol dona, o presta, a Catalunya 72.000 millons d'euros des de s'any 2012, vía FLA. I es bombers de S'ANC donen, cada any, 3.000 millos d'euros a s'exercit espanyol. Au. Ja heu tens an es teu gust.

Valoració:-1menosmas
Per demuéstralo, fa dervers d'un any

Ni tú, que ya es decir, te lo crees. Miente y difama, que algo queda.

Valoració:-3menosmas
Per Sebastià, fa dervers d'un any

Una dada que ens donen els bombers de l’ANC: cada any Catalunya paga 3.000 milions d’euros a l'exèrcit espanyol. 

ERC de Tarragona diu que no vol cap pancarta a favor dels presos i fan pactes amb el PSOE a Cat (que no pas català), els del 155, vaja.
http://cataladigital.cat/2019/06/11/ultima-hora-catalunya-erc-tarragona-pancarta-presos-politics-diari-catala-digital/

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris