nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Carola Rackete, detinguda

Na Carola Rackete és la capitana del vaixell Sea Watch 3 de l’Organització no governamental pel desenvolupament, alemanya. Ha estat detinguda a Lampedusa, per la policia de duanes italiana, pel fet d’haver salvat vides humanes en alta mar. El govern del Sr. Matteo Salvini l’acusa de tràfic de persones!

Una detenció que només s’explica per la política agressiva de tancar portes a les persones refugiades que cerquen una nova oportunitat fora de ca seva. Persones que fugen de la guerra, o de la fam, persones que arrisquen la seva vida per poder sobreviure en un altre país i poder ajudar a qui ha hagut de quedar.

La capitana Carola Rackete havia avisat reiteradament a les autoritats portuàries que les persones recollides estaven en estat de necessitat. La detenció suposa una petició de fins a 10 anys de presó, parlant de «comportament criminal». Ens volen fer creure les seves mentides, pensen que som beneites!

No és el primer cas, l’ONG d’Helena Maleno va donar el crit d’alarma fa només uns dies d’una pastera a la deriva, i els serveis de salvament espanyols deixaren d’actuar. El resultat, 22 persones mortes. Instruccions del mes de maig del govern del Sr. Sànchez, que segons n’Helena Maleno són les mateixes que les del Sr. Salvini, una mica maquillades. No ha tingut tanta repercussió als mitjans de comunicació.

Trobareu més detalls als articles publicats per mitjans digitals d’esquerres, com el d’aquí www.illaglobal.com, a més de la campanya de signatures, de denúncia de la situació de la capitana que corr per les xarxes socials diverses.

Veiem imatges de la política agressiva del Sr. Trump a la frontera amb Mèxic, la reacció de la Càmera de representants dels EUA presidida per la demòcrata Nancy Pelosi. La mateixa actitud de l’empresari Trump denunciant les persones que volen entrar com si fossin delinqüents perillosos, aquí a Europa, el Sr. Salvini parla de comportament criminal a un fet de solidaritat, parla de tràfic de persones a qui salva les seves vides.

No podem limitar-nos a denunciar els missatges xenòfobs, masclistes, racistes, dels dirigents de l’extrema dreta que han aconseguit representació parlamentària al nostre país. També hem d’exigir una actitud ferma per part dels nostres representants davant els organismes europeus, per canviar aquestes actituds, inhumanes, per part dels governs com l’italià i l’espanyol.

Després de les eleccions del mes d’abril continuem sense tenir nou govern. El Sr. Sánchez mostra una actitud dubitativa, temerosa, escoltant aquells poderosos que li diuen que no pacti amb Podemos. No té el coratge d’escoltar la seva pròpia gent que li reclamava valentia en el camí a seguir: Con Rivera no!

Si aspira a tenir algun dels nous càrrecs de la Comissió Europea que sigui per dur endavant una política d’esquerres, solidària, valenta. Si és per mantenir la voluntat de posar portes a la mar, consentint més morts d’homes, dones, infants, sense canviar la política covarda de la UE, no cal que aspiri a res.

La solidaritat dels pobles, de les persones, s’imposarà davant tanta barbàrie, tanta inhumanitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris