nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
12°

'Acords de Govern', Cultura i Llengua

Aquests dies hem conegut els 'Acords de Govern' subscrits pel PSIB-PSOE, Unides Podem i MÉS per Mallorca que s'han d'implementar durant la Legislatura 2019 – 2023.

Els 200 punts que conté el document són prou genèrics com per donar marge a que l'aplicació d'aquests pugui ser altament satisfactòria o totalment decebedora.

L'OCB ja ha dit que «en matèria de política lingüística els acords són, gairebé inexistents i es limiten a alguna declaració de bones intencions i a la posada en marxa d'una oficina de drets lingüístics que fa dos anys que hauria d'estar en funcionament, ja que es va dotar pressupostàriament en els dos anteriors exercicis».

L'entitat degana en la defensa de la llengua catalana també afirma que «Resulta frustrant comprovar com els nous governants, davant el repte de la normalització de la llengua pròpia de les Illes Balears, la llengua catalana, adopten una actitud poruga i infantil i, sembla que pensin que ignorant la qüestió, aquesta deixa d'existir».

Ens hi afegim.

I celebram que l'acord d'investidura amb MÉS per Menorca inclogui el compromís (també genèric) d'impulsar «mesures per rellançar la normalització social del català» i «Instar el Govern de l'Estat a promoure l'oficialitat del català a la Unió Europea».

També ens afegim al clam de diverses associacions culturals per demanar que no desaparegui la Conselleria de Cultura.

Justament, aquesta Legislatura hauria de ser la de l'aposta ferma i decidida per la Cultura en totes les seves expressions.

I, sens dubte, també, la de la normalització efectiva i total de la nostra llengua.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sebastià, fa dervers d'un any

@ Emigrante : pisha, tú ere un "abogao de secano"

Valoració:0menosmas
Per Carles Pi, fa dervers d'un any

Pes PSM, no hi ha sa llengo ni sa cultura. Axí de centralitzats estan.

Valoració:1menosmas
Per Natiu, fa dervers d'un any

Emigrante, qui pressiona, obliga, imposa i força són es cappares des nacionalisme espanyol. Diuen que ho fan per Espanya...

Valoració:3menosmas
Per jbm, fa dervers d'un any

S'única llengua imposada ab caràcter general a ses illes Balears és es castellà (conegut també com a "espanyol" i com a "foraster"), que segons sa constitució tothom té s'obligació de conèixer, tant si és funcionari públic com si fa feina pes seu compte, tant si fa de metge com si fa de merdacaner, etc.

Valoració:3menosmas
Per Emigrante, fa dervers d'un any

Hay que seguir presionando.

Obligando. Imponiendo. Forzando.

Es por la cultura.

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris