algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Arbrat urbà en temps d’eleccions

En general l’arbrat urbà pateix les conseqüències de la manca de professionalitat i probablement també d’interessos econòmics per sobre de les necessitats dels propis arbres i de les dels ciutadans que els han de gaudir. Passa també que com que sempre les coses poden empitjorar, en arribar temps d’eleccions, els maltractaments amb mutilacions i podes absolutament injustificades i excessives es multipliquen i la gestió mateixa del verd urbà perd el nord, si és que mai l’ha seguit. Certs polítics de torn, en tot cas una gran majoria, pensen que en temps d’eleccions han de fer veure que fan “coses”.

Exemples concrets se’n veuen arreu aquests dies: Polígon de Binissalem, mèlies que ara estarien esponerosa i dolçament florides i preparades per donar ombra a l’estiu, han estat sotmeses a una poda brutal sense cap criteri professional de la que no només en patiran les conseqüències enguany, han estat sentenciades a iniciar un procés de degradació amb ferides males de curar i capçada impossible de restablir.

Una nota als gestors d’aquest desastre: les mèlies no ens han de donar fruit, només dolça olor de les seves flors i ombra, encara que sigui a un lloc tan lleig com un polígon industrial. Plaça del Rosari d’Alaró, ficus de fulla petita que arreu de la costa mediterrània, especialment l’Africana, són apreciats per la seva benèfica i ampla ombra, increïblement resistents a les sequeres, han estat “podades”, per arrodonir-les. Amb quins criteris? Fer guapo? Perquè fan nosa a les faroles? Per fer veure que “es fan coses? Ara que aquests arbres havien aconseguit restablir-se de malalties provocades per podes similars anteriors, hi tornen i les escapcen de mala manera, un bon esplet de sol aquest estiu faran. I així arreu que per extensió no puc detallar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris