algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
17°

Escoltar l'OCB i el GOB

Davant el cicle electoral que viurem els propers dies i setmanes, l'organització de referència en els àmbits de Llengua, Cultura, Educació, drets col·lectius i autogovern, l'Obra Cultural Balear i l'organització de referències en l'àmbit de la protecció del territori, la protecció del medi ambient i de la sostenibilitat dels nostres recursos, el GOB, han fet públics documents (OCB i GOB) amb reflexions i demandes dirigides als electors i a les formacions polítiques que concorren a les diferents eleccions.

En un món cada vegada més complex, és bo (gairebé imprescindible) tenir referents en els diversos àmbits que ens poden resultar interessants. No tant per compartir dogmàticament tot allò que diuen aquests organismes (per això ja hi ha les sectes i alguns partits) sinó perquè ens aporten informació, expertesa i possible criteri.

A banda d'aquells que representen OCB i GOB, hi ha molts altres àmbits d'interès. En alguns d'aquests àmbits hi ha col·lectius que hi fan feina i que poden ser, també, referents, tot i que malauradament, no tenen la solera, credibilitat i fiabilitat que ofereixen GOB i OCB.

Des del meu modest punt de vista, a l'hora de plantejar el tipus de participació en la política, caldria evolucionar cap a una democràcia cada vegada més directa a partir de la disminució de les hores de feina (no dels salaris) dels treballadors i de l'aprofitament de la tecnologia avui existent.

Mentre això no arriba, crec que és una bona pràctica per als electors i per als candidats i ofertes electorals, escoltar els experts en cada matèria.

I de manera molt particular i concreta, escoltar l'OCB i el GOB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris