algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

Sant Jordi 2019: Bon dia!

El 23 d'abril, a les nostres contrades, no sempre fa allò que climatològicament parlant en deim un 'bon dia', de fet, record qualque Sant Jordi que gairebé va diluviar.

Tot i amb això, Sant Jordi és un bon dia. Les mostres d'estimació i l'aposta per la literatura el converteixen, any rere any, en un molt bon dia.

L'intercanvi de llibres i l'intercanvi (cada vegada més també) de roses com a testimoni d'estima i d'amor són una de les tradicions més belles del món, fins al punt que la iniciativa s'escampa arreu del planeta de forma viral i imparable.

Desitjam, idò que aquest Sant Jordi 2019 sigui un bon dia. Un bon dia malgrat tot. Malgrat les circumstàncies de cadascú de nosaltres i malgrat la situació injusta dels presos i exiliats polítics catalans (inclòs el mallorquí Josep Miquel Arenas Beltran). I malgrat les situacions injustes que hi ha, encara avui, arreu del Món.

Un Bon dia de Sant Jordi, color de rosa, sens dubte, color de llibre, certament... I també, color groc, perseguit per un Estat espanyol que ha perdut la poca vergonya que li quedava i que s'estima més continuar esclafant el poble català, que aparèixer com un Estat democràtic davant els ulls del Món... I color lila, per descomptat, perquè aquests anys vivim una revolució, una rebel·lió (en termes dels suprems sacerdots de l'espanyolisme) de les dones. Una revolució-rebel·lió decidida a acabar amb la discriminació que han patit secularment pel sol fet de ser dones.

I aquest Sant Jordi 2019 també començam aquesta edició especial en paper de dBalears amb un 'Bon dia!' perquè ens afegim, com també ho ha fet el Gremi de Llibreters de Mallorca, a la campanya de l'Obra Cultural Balear 'Comença amb un bon dia!'

Bon dia! Aquest és el lema, el leitmotiv de la nova campanya que proposa l'OCB i que pretén fer arribar a tots els habitants de Mallorca.

Moltes vegades, en començar una conversa amb qualcú a qui no coneixem, generam situacions incòmodes totalment innecessàries. Perquè tothom se senti còmode i pugui triar lliurement quina llengua desitja utilitzar en tot moment, l'OCB ens proposa una excel·lent idea: comencem sempre les converses amb un 'Bon Dia!'

Al nostre lloc de feina, a les estones d'oci, a l'hora de fer les compres, en el moment de fer gestions en el nostre dia a dia, quan enviem o enregistrem un missatge amb el mòbil, donem una oportunitat a la llengua pròpia de Mallorca, comencem amb un Bon Dia!

La campanya es proposa promoure l'ús social de la llengua catalana; recuperar l'esperit de les grans campanyes populars esmentades; contribuir a fer poble; contribuir a la cohesió social; crear consciència col·lectiva entre els habitants de Mallorca.

Amb la campanya de l'OCB es pretén també que milers de ciutadans comencin converses en català, multiplicar les interaccions en llengua catalana, promoure el bilingüisme passiu, prestigiar la llengua catalana i desdramatitzar-ne l'ús.

Començar les converses amb un 'Bon Dia!' és una manera de facilitar la connexió amb una altra persona, és un bon desig i és un missatge d'empatia i bona sintonia.

Començam, idò, aquest Sant Jordi 2019 amb alegria, amb energia, començam amb un Bon Dia!

Bon dia de sant Jordi!

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sebastià, fa mes de 2 anys

Efectivament, avui és un bon dia, un molt bon dia. Llàstima que sempre surt algún politic que te'l ve a espatllar... i dic politic per no dir el que penso doncs m'agradaria que aquest comentari surtís publicat... I bona Pasqua a tothom.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris