lluvia moderada
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
18°

Els polítics perden o han perdut el seny

He sentit a dir que l'experiència és la mare de la ciència, i he sentit parlar moltes vegades de la vida com a mestra. Entenc que tothom té una formació, una formació adquirida a l'escola i a la universitat, si s'hi ha anat, però al mateix temps una formació adquirida a la família i a l'entorn on un s'ha mogut. Si això és veritat, s'ha de dir que avui la formació de la vida és terrible. Ho és especialment, si la vida està amarada, submergida o al costat de la política. Aquesta formació existeix, sembla, des del moment que a Europa existeix una inclinació cap a fer que governin les persones d'extrema dreta, què ha fet el centre, que no he cregut mai que existeixi, què ha fet la dreta i què ha fet l'esquerra per no satisfer el poble i inclinar-lo tant cap a la dreta?

Es veu que els governants no han satisfet les opcions d'una massa callada però existent, que no ha vist complertes les seves expectatives. Si al final, la problemàtica més gran ha estat l'atur, ha estat molt fàcil culpar la immigració. I si et vols fer amb aquesta massa ingent de vots has d'anar contra els immigrants. I si això implica pensament ultradretà, idò no hi ha cap problema. En aquest pensament només hi ha desitjos personals. Tot per a mi i els altres que es fotin. Per tant, si la mar mediterrània s'omple de cossos o de cadàvers de persones que cercaven un lloc millor per viure, és completament igual. Si no em queda més remei que haver d'estudiar la meva llengua, la catalana, per accedir a una feina, no m'interessa. Anirem contra el català. És igual si és la meva llengua o la del meu poble. Com que la parla poca gent, no serveix per res. Vol un nin que la mare que li dóna pit desaparegui? El nin si ho vol, és perquè és petit i si tengués més edat no deixaria que la mare l'abandonàs. Si Catalunya és la mamella d'Espanya, com és possible que Espanya, sense violència, deixi que amb els catalans triomfi la democràcia? Quin interès té la democràcia? Cap ni un. És normal que el nin d'uè vulgui la mamella de sa mare,

El que no és normal és que es privi de la democràcia a dos milions de persones, perquè no s'ha estat capaç de viure i de sobreviure sols, quan ja són adults i no són nins d'uè. De quina manera s'ha despert la bèstia que estava adormida? Com s'aconsegueixen avui els vots? Heu vist cap polític que sigui capaç de reconèixer les coses que fa bé un polític que governi d'un altre color o d'un altre partit? Han ocorregut dos exemples d'aquests durant aquesta setmana. Mentre el president del govern explicava el que havia fet durant aquest temps que ha governat. Jo podria detestar el seu govern només perquè no ha resolt el problema de Catalunya. Tan sols no ha estat capaç de posar qualque pedra a l'edifici que podria servir per deixar els presos polítics lliures. Ha preferit també dir que Espanya no té presos polítics, quan els que són a la presó no són altra cosa que presos per les seves idees democràtiques, però amb tots aquests pensaments veig com a positiva la pujada del sou mínim interprofessional i veig positiva la pujada de pensions. No es pot dir això? No és veritat aquest fet?

Doncs, per què surt Casado, la màxima autoritat del PP, i mentre Sánchez presenta les seves accions com a governant, el del PP diu que aquest període de govern és molt fàcil de definir, basta una sola paraula, catastròfic. Ha estat un govern catastròfic.

El segon exemple ha ocorregut aquí, a les Illes Balears. La presidenta Armengol anuncia que a partir de gener els aparcaments de son Espases seran gratuïts. Es pagarà la indemnització corresponent a l'empresa concessionària i no s'haurà de pagar mai més per aparcar. Pens que aquesta és una bona acció. És una acció política correcta. Hi havia persones que havien de tenir el cotxe moltes hores a l'aparcament i els costava entre 15 i 20 euros diaris. Llavors, surt un tal Company, crec que presideix el PP insular i no se li ocorre altra cosa que dir que és una innocentada, amb un total menyspreu, perquè el dia que s'anunciava era el 28 de desembre.

Què cerquen aquesta gent? Acabar amb la política o entregar-la als fatxes? Segur que els polítics estan perdent el seny. O l'estam perdent tots? Segur que algú em dirà que som jo qui perd el seny.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Idò sí., fa 5 mesos

Sembla que hi ha polítics que perden el seny, però molts d'altres és molt possible que no n'hagin tengut mai, però han estat capaços d'enganyar molta gent fent-los creure que sí que en tenen de seny, i molt. I llavors passa això que passa!

Valoración:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris