algo de nubes
  • Màx: 32°
  • Mín: 24°
27°

De quin color són els vidres de les teves ulleres?

Les persones que es varen manifestar a Barcelona el dia que el president del Govern espanyol es va encaparrotar a fer-hi un Consell de ministres varen actuar amb violència, varen atacar la policia autònoma i l'estatal i varen destruir mobiliari de la ciutat. A més anaven amb la cara tapada com els pitjors delinqüents. Es mereixen un 155 al quadrat. No tenien raó ni n'han tenguda mai. Són uns indesitjables i només cerquen destruir Espanya. Per això necessiten que caigui tot el pes de la llei sobre els causants de tanta desgràcia i aquests no són altres que els adoctrinadors que es troben o en presó preventiva o fugats a l'estranger, però amb ordre de recerca i captura.

Les persones que es varen manifestar a Barcelona el dia que el president del Govern espanyol va voler provocar els independentistes i per això no se li va ocórrer altra cosa que fer un Consell de ministres, varen actuar com sempre ho han fet, de manera totalment pacífica. Només hi va haver mitja o una dotzena d'infiltrats, de persones especialistes a fer parèixer que les manifestacions són violentes, que esvaren dedicar a enfrontar-se a la policia, llançant-los, botelles de plàstic, de vidre i tota casta d'objectes, però aquestes persones també varen haver d'enfrontar-se amb els manifestants que els reprovaven la seva manera d'actuar i que els demanaven que es comportassin pacíficament, com la majoria dels manifestants volien. És per això que una vegada més els catalans han demostrat la seva mesura i bon comportament.

He començat contant dues maneres de veure què va passar el dia 21 de desembre a Barcelona, el dia que Pedro Sánchez i els seus ministres es varen reunir allà per celebrar el seu Consell de ministres. Uns ho varen veure d'una manera i uns altres ho varen veure d'una altra. Encara es trobarien desenes de formes de contar-ho i d'explicar-ho.
A mi m'és indiferent, l'únic que m'interessava era incitar una petita reflexió sobre aquest fet. Això que és tan senzill a mi em va costar molt descobrir-ho. Un temps pensava
que tot el que es deia o es contava era correcte i que no hi havia diverses maneres
de contar els mateixos fets i menys que es fes amb segones o amb males intencions.
Hi va haver una frase molt aclaridora d'aquest fet, que s'ha convertit com en llei. És de Campoamor: 'En
este mundo traidor nada es verdad ni mentira, todo es según el color del cristal con que se mira'. No crec que hi hagi altra manera més clara d'explicar-ho.
I això ha passat sempre.

El que és més fotut és que hi hagi gent que s'atreveixi a predir que ocorreran diferents coses, que després pot ser que passin. Què han fet perquè es complissin les seves prediccions? Per exemple sobre la notícia del Consell de ministres, Inés Arrimadas, dels “Cs” deia el dia anterior, el dia 20, que hi hauria violència al carrer, per allò del conflicte existent, per allò de la societat trencada, per allò que no es pot viure a Catalunya, etc. L'expresident del PP Vidal Quadras el dia anterior deia que hi hauria batallons armats. I a mi no em queda més remei que pensar a veure qui eren els violents amb la cara tapada que no obeïen les ordres dels guardadors de l'ordre de la manifestació i si algú els havia enviat. Ha passat més d'una vegada que quan hi ha hagut manifestacions a favor de la unitat d'Espanya i de la bandera espanyola, han arribat moltes persones de fora de Catalunya per manifestar-se. Qui s'encarrega d'avisar-les i de transportar-les?

Un altre fet recent que té diferents interpretacions i que no sé si han sortides totes a llum són les que va provocar el president Quim Torra quan va dir que havien de seguir la via eslovena, I va ser acusat de voler matar gent, ja que la independència va costar uns quants morts. Potser no tengui altra interpretació, però jo pens que podria referir-se al fet que amb dos referèndums varen aconseguir la independència. Eslovènia no desitjava cap mena de guerra. Pot ser, la guerra va ser la via sèrbia, que varen ser els que varen atacar i els eslovens varen defensar-se com varen poder. Tampoc no conec exactament què va passar allà, però l'únic que se m'ocorre és que es pot opinar des de diferents punts de vista. Jo defens el meu dret a opinar segons els vidres de les meves ulleres i cadascú que faci el mateix, però alerta amb els profetes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa mes de 3 anys

Escolta Guiem cap de fava, lo primer que has de aprende és a escriure amb ironía peró sense insultar.
Marca Hispánica és la locució entre el 821 i el 850 en els Annals vegui Francorum i Annals Bertianini per designar globalment els territoris i comtats conquerits per Carlemany a l'entorn dels Pirineus.
Segons Zimmerman Marca Hispánica esdevingué un concepte historiográfic sustentat per els drets de la corona francesa sobre els territoris catalans i situar-hi el Principat de Catalunya.
A la meitat del segle XX els historiadors medievalistes Joe Antonio Maravall i Ramon d'Abadal demostraren concloenment la inexisténcia de cap Marca Hispánica com a entitat territorial o administrativa, fou solament un recurs literari.
Marca Hispánica,- Pobles Bascos,Pamplona, Jaca (Aragó) Sobrerb, Ribagorça, Pallarés, Urgell, Cerdanya, Conflent, Rosselló, Vallespir, Perelada, Besalú, Empúries, Osona, Girona, i Barcelona.
¿ A on veus Espanya ? Guiem respecta i te respectaré.
Salut i República Països Catalans.

Valoració:3menosmas
Per Guiem, fa mes de 3 anys

Espardenya
I que era sa Marca hispanica den Carlomagno l'any 800?
I sa provincia romana de Lusitania i Hispania?
Lo que es segur es que Catalunya no existia

Valoració:-3menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 3 anys

Aaaaaahhhh a l'any mil ja existia España, hahaghahaaa?

Valoració:2menosmas
Per Guiem, fa mes de 3 anys

Es clar que el rei en Jaume era espanyol , nascut a Montpelier de mare mitat francesa i grega, ademes aragones i català per part de pare
Pero si te remontes a l'any mil , ell va neixer el 1208 de tots es comtes de Barcelona i reis de Aragó cap se va casar amb catalanes que dasen hereus pero si hi va haver dues Sanchas de Castilla sa den Berenguer Ramon I i sa den Alfonso II
De res

Valoració:-3menosmas
Per geu, fa mes de 3 anys

El escardaeperdenyes, una vegada mes donant classes magistrals.

Valoració:-2menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 3 anys

Aquí ja en tens dos de profetas filòsofs-granspensadors, i son tan grans, que sempre pensen el mateix, o sigui, pensament únic,i el resultat ja sabem quin és.L'altre dia vaig escriure un comentari sobre el "foro anticatalanista" on deia que Aviat ens diran, que el Rey en Jaume era espanyol i l'estendart només tenia dues barras no cuatre i que va ser Blas Piñar que va reconquistar Mallorca, i que le história vertadera és la que mos conten "ells".
Joan ja sabem la violència qui la exerceix,perque tot el que varem veure l' 1-Octubre és un montatge que varem manipular, fins i tot la B.B.C.Hahahaaaa.
El ministre Dastis se va cobrir de glória,son tan serios que fan riure.
Salut bona diade i bon any nou.per la República Catalana, i els Països Catalans després.

Valoració:5menosmas
Per estelot, fa mes de 3 anys

No heu son maI. Vidres quatribarrats amb un estelot

Valoració:-5menosmas
Per Guiem, fa mes de 3 anys

Hi ha vegades que pens que es teus vidres son oscurs que no deixen pasar sa llum, i es articles no son sempre lo objetius que heurien de esser

Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente