cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

Ja té cinc anys!

Hem celebrat el cinquè aniversari i sembla que era ahir! I és cert, sembla que era ahir que posàrem en marxa una nova formació política, una cooperativa, una suma de forces polítiques diverses amb un objectiu comú. Era l’any 2013, només fa cinc anys!

Sumàvem gent amb molta experiència política, amb moltes coses a contar. Havien creat el Partit Socialista de Mallorca allà el llunyà 1976. Altres, també amb molts anys damunt no havien tingut la permanència d’estar sempre al mateix partit, des de la clandestinitat al PCE-PCIB, havien anat creant altres opcions: Esquerra Unida, el 1986, després Iniciativa d’Esquerres, finalment IniciativaVerds, el 2010. També n’hi havia que havien viscut experiències de ruptura i noves opcions com Entesa per Mallorca. També partits d’àmbit municipal. I sobretot, molta gent independent, que no estava enquadrada a cap partit i volia sumar, des de la seva opció personal.

El nom va ser difícil de trobar i de prendre la decisió. MÉS. Així en majúscula, MÉS per Mallorca. També va néixer a l’illa germana MÉS per Menorca, semblants i diversos, com som els illencs, amb una història diferent, que contaran quan ho trobin convenient. Un encert, cinc anys de vida més tard, MÉS reflecteix allò que volem ser, que volem construir: MÉS ecologistes, MÉS d’esquerres, MÉS feministes, MÉS sobiranistes.

La nostra curta història, cinc anys són poquets, està plena d’encerts i errades. Formam un col.lectiu humà, que vol transformar la nostra societat, per tant, com a persones humanes som plurals, com l’entorn on vivim, això fa que tinguem diverses maneres d’enfocar els problemes, de veure’ls, i no sempre és sabem encertar en la solució que plantegem.

A més, fa tres anys aconseguirem un ample suport de la ciutadania. Molta presència municipal, que és la nostra base. Encertàrem en els Acords pel canvi, tant en el Consell de Mallorca com en el Govern de les Illes Balears, tenim moltes persones gestionant àrees importants com la Vicepresidència i Conselleria de Turisme i Innovació Tecnològica, la Conselleria d’Afers Socials i Cooperació, la de Medi Ambient i Agricultura, la de Cultura, Participació i Memòria democràtica.

Tenim la batlia de Palma, amb àrees prou importants com: Ecologia, medi ambient i benestar animal, Afers socials, Cultura, patrimoni i memòria democràtica. Equips de persones preparades que dediquen tots els esforços i MÉS, per dur endavant una gestió transparent, que faci de Palma una ciutat socialment responsable, amable, verda, oberta, participativa.

Ostentam la Presidència del Consell, i àrees com Afers Socials i l’IMAS, Desenvolupament local, tenim les Direccions insulars de Patrimoni, de Política lingüística, de Joventut.

I sobretot tenim molts batles i batlesses dels nostres pobles que, alguns amb governs plurals, treballen cada dia per anar transformant la vida municipal, amb millores substancials des de les infraestructures fins a la mobilitat, que fan millor la realitat de la seva ciutadania.

En un aniversari tot són alegries, regals i bons auguris pel futur. Som gent d’esquerres, ecologistes, feministes, som per tant crítiques i autocrítiques. Crítiques amb tot allò que fem, que voldríem fer amb més recursos, amb més presses. Crítiques perquè reivindiquem MÉS davant les lleis estatals que ens estrenyen les possibilitats d’inversió en millores substancials o en contractació de personal que agilitzaria la paperassa administrativa.

També som autocrítiques, ens exigim MÉS a nosaltres mateixes, perquè som conscients de les responsabilitats que tenim, davant la ciutadania que ha dipositat en nosaltres la seva confiança. Deixeu-me recordar les paraules d’un dels nostres Coordinadors, en Guillem Balboa, al dinar de dissabte:

Des d’una mirada global del projecte transformador que és MÉS per Mallorca hem d’apuntar quatre certeses de present i futur: El final de les societats homogènies; el final de la tríada: classe, raça i gènere com a cos central de les ideologies; el final de la idea de la natura com a infinita. I l’emergència d’un món feminista.

«Aquestes quatre certeses formen part i sempre han de seguir formant part, dels trets que ens identifiquen com a projecte polític. I això em fa sentir enormement orgullós»

Molts d’anys MÉS per Mallorca! Amb l’orgull de formar part d’aquesta formació política, hem de guanyar el futur!

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris