algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Els comentaris als articles també són importants

Avui començaré parlant dels comentaris als articles. Intent fer el que s'aconsella en aquest cas, que és no fer-los cas si no són favorables i alegrar-me si ho són. De totes maneres he de dir, que som incapaç de fer el que he dit a la frase anterior i puc assegurar que els faig cas a tots, menys als que insulten. D'aquests ja no en queden, ja que l'administrador se suposa que no els ha publicat. De tant en tant, faig referència a algun d'aquests comentaris, i així puc esplaiar-me i fer les explicacions adients, encara que m'expòs al fet que el comentarista corresponent no ho llegeixi, però això són figues d'un altre paner. Avui faré referència a un comentari que no transcriuré, però sí escriuré quina és la interpretació que jo n'he fet i d'això parlaré a continuació.

Més o manco he entès que sempre escric i pos exemples d'una mateixa part, que no parl mai dels defectes en què pot incórrer l'altra part, que segurament en deu tenir, i que això fa que els meus escrits no tenguin massa credibilitat. Això és el que he entès i el que em dispòs a explicar, encara més, he entès que sempre estic de part dels independentistes i mai no estic de part dels sobiranistes, unionistes o constitucionalistes. Sembla que si volgués esser més creïble, hauria de parlar de les malifetes dels dos costats i estic disposat a explicar per què escric com escric, no sé si serà justificació o no, crec que no ho hauria de ser, però cadascú ha de fer el que cregui convenient en cada moment.

Començaré contant una anècdota que forma part de la meva vida. Una vegada a l'institut on feia feina, a un professor se li va ocórrer penjar al tauler d'anuncis un retall de diari contra, crec que era la feria de abril. Un integrant de l'equip directiu el va despenjar, és a dir, va actuar com a censor. Això va fer que el primer professor s'enfadàs molt i que fes un escrit contra aquell integrant de l'equip directiu i que l'enviàs a tots els instituts de Mallorca o de les Illes, tampoc no ho record bé. Això va fer que l'equip directiu el denunciàs a la inspecció i que se li obrís un expedient. Record que als claustres on es va discutir el tema, una altra persona i jo estàvem d'acord amb el professor implicat. Hi va haver cartes al director d'algun diari parlant sobre el tema. Record que en el desenvolupament de l'expedient, se'm va nomenar testimoni de la part expedientada. També record que l'inspector, a més era misser. L'advocat que defensava l'expedientat era present quan em va tocar entrar a mi. Aquest advocat no havia parlat amb mi i no m'havia alliçonat ni adoctrinat. L'inspector va començar l'interrogatori habitual fins que em va fer la pregunta següent: “Vostè hagués fet el mateix que va fer el professor?” I jo amb tota llibertat vaig contestar la meva veritat. Jo no ho hagués fet. I aquí vaig rebre una bona renyada del nostre misser. I em va enflocar si no sabia que jo tenia dret a no contestar i que era el que havia d'haver fet. Jo aquest dia vaig aprendre això, que tenia dret a no contestar, ja que la meva contestació la podia usar l'instructor per demostrar que havia fet mal fet el professor, ja que un dels seus testimonis no ho hauria fet. Encara no ho havia après en aquelles saons. Jo no tenia cap problema a parlar del que havia fet malament l'equip directiu, en canvi, no tenia per què parlar del que havia fet algú que pensava com jo.

No sé si m'he explicat gens o no. En els meus escrits no hi ha esperit corporatiu, senzillament perquè no pertany a cap grup independentista, encara que estic més d'acord amb el seu pensament que no amb el dels seus adversaris, ni a cap partit polític. A vegades em diuen, no aconseguireu això o no aconseguireu allò, com si formàs part d'algun grup interessat en aquella qüestió, quan no en form part. Llavors per què public aquest tipus d'articles? Jo crec en el dret a decidir, com un dels principals drets humans, i crec també en la democràcia, com el govern del poble, el poble fa les lleis i les modifica, però sempre prevaldrà el desig del poble per sobre de les lleis, que poden ser contràries al desig del poble. Llavors analitzo el que passa tenint en compte aquestes dues premisses; dret de decisió i democràcia.

He de manifestar que em cans d'escoltar tertulians, llegir revistes i diaris i escoltar polítics que passen per damunt dels meus principis, i això és el que jo denunciï. Si algú dels que tenen com jo els mateixos principis, s'equivoca i actua malament, no en parl, faig el que em va aconsellar el misser, exercesc el dret a callar per no perjudicar els que pensen el mateix que jo. Crec que ha quedat una mica clar, per què sempre escric sobre els defectes dels que no creuen en els meus principals principis. Sobre si faria el mateix que Rufian o no, tenc dret a no contestar.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per el poble mana, fa mes de 2 anys

@colom
Blalala,bisbisbis,Aixó son escusas de mal pagador, ¿perqué articles s'aproven a l'estatut d'Andalusía, i no se permeten a Catalunya????
Blablalalak, li estic parlant D'estatuts, no de independència ni de República, está ficant el cap dins l'arena, bondia.

Valoració:1menosmas
Per colom, fa mes de 2 anys

Fueron "cepillados" porque iban más allá de la Constitución; ya sé que para muchos de Vds. solo sacan a relucir la Constitución cuando les conviene, incluso por parte de los que están en contra de ella. Y hay mil casos. Faltaría saber dónde, dentro del territorio nacional, una cosa está permitida y en otro rincón de ese mismo territorio, está prohibida.

Por cierto, no creo, de ninguna manera, que su "derecho a decidir" esté por encima del mío. Tampoco me preocupa lo más mínimo dónde vive Vd. Bon día.

Valoració:-4menosmas
Per el poble mana, fa mes de 2 anys

@colom
"Decidimos" ?? si te deixan.
"Si no gustan se cambian" ¿de quin país estas parlant ??
El famós estatut "cepillado" refrendat per un 85% del Parlament de Catalunya i aprovat al Congrés d'Espanya se va canviar?? se va esborrar, inclus articles que estan aprovats a altres comunitats. ¿"donde vive ud.??

Valoració:4menosmas
Per colom, fa mes de 2 anys

Precisamente todo lo contrario: el pueblo a través de sus representantes legales hace las leyes para que sean respetadas por ese mismo pueblo. Si son injustas o no se ajustan a lo que se esperaba de ellas, se modifican pero siempre por procedimientos democráticos, no a la brava por el mero hecho de que no nos gustan, como vemos en demasiadas ocasiones y curiosamente por quienes tenían el derecho y la legitimidad de respetarlas. Sé, no es necesario ser muy listos, por donde va Vd.

Sin leyes no hay democracia.

Me parece increíble que Vd. diga que esta a favor del "derecho a decidir", si todos los seres vivos, casi desde el mismo momento que nacemos "decidimos". Solo faltaría que estuviese en contra de él. Este supuesto derecho es una nebulosa, una entelequia, un sintagma que no dice nada. Más que un derecho es una virtud que nos ha dado la naturaleza. Claro que decidimos, pero siempre dentro de lo razonablemente posible, sin pasar el uno sobre el otro y teniendo como norte las leyes que nos hemos dado entre todos, que, no lo olvidemos, es la razón encaminada hacia el bien común. Y tal como he dicho al principio, si no gustan se cambian que nada es eterno. Muchas gracias.

Otrosí, digo. Yo creo en un "principales principios", aunque esté muy lejos de ellos. Y en cuanto a credibilidad, sigo pensando lo mismo. Por cierto, debo creer que mis cometarios le gustan mucho, pues continuamente los saca a "rotlo". Mejor, mucho mejor, al revés.

Valoració:-1menosmas
Per Sebastià, fa mes de 2 anys

Els comentaris han proporcionat una resposta per part del comentarista i val a dir que sempre se'n surt guanyant-hi i s'aprèn quelcom més. Els qui tot ho volen tot ho perden. Les "noves" tècniques de venda ja fa temps ho explicaven: Jo guanyo, tú perds, no soluciona. Tú guanyes, jo perdo, tampoc no funciona. Jo guanyo i tú guanyes, és la solució més inteligent, però cal que el contrincant ho sigui també. I aqui és a on la cosa es posa dificil amb gent que no està preparada ni disposada a negociar. I portem 300 ?? anys...

Valoració:1menosmas
Per jo escardapenyes, fa mes de 2 anys

Joan ha n'aquestas alturas i amb "aquesta gent" no podem anar amb el lliri a la má, "ells" no opinan, com a cossa normal, despreçían les opinions que no son les "sevas" apart dels insults soterrats.Per "ells" tot el que és catalá, o en té flaïre,sa de potetjar, no només els que son independentistas, (jo no ho era) si contra tot lo que és catalá, llengua,dignitat, sentiment,expressió, etc. i per aixó "ells" m'han fet independentista, peró jo no tenc odi als espanyols, peró dels "españoles carcas y Fatxas=Franquistas" m'hen faig enfora, no els puc soportar, ho dig com ho sent.
Salut i República Països Catalans.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris