cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

Albert Rivera amenaça dBalears amb els Tribunals

Albert Rivera ha remès un burofax a dBalears, signat pel seu representant legal, en el qual «seguint expresses instruccions del meu manant, D. Albert Rivera Diaz, president de Ciudadanos Partido de la Ciudadania» fa una sèrie d'exigències que depassen de molt el legítim dret de rectificació. dBalears li ha remès una breu resposta en la qual es defensa el dret a la llibertat d'informació. Reproduïm els dos textos.

Burofax del representant legal d'Albert Rivera

Mitjançant la present comunicació i seguint expresses instruccions del meu manant, D. Albert Rivera Diaz, president de Ciudadanos Partido de la Ciudadania, els pos en coneixement del següent:

Després de la publicació realitzada, a data vint d'octubre, en la pàgina web del seu periòdic (https://www.dbalears.cat/), sota el títol 'Albert Rivera es nega a passar el control de drogues de l'aeroport de Barceona' (https://www.dbalears.cat/opinio/2018/10/20/320579/albert-rivera-nega-passar-control-drogues-aeroport-barcelona.html) vostès informen, de manera errònia, que els membres de seguretat del meu representat evitaren que aquest passàs un control de drogues a l'aeroport del Prat de Barcelona.

Doncs bé, dites manifestacions publicades sobre com es varen produir els fets i sobre el tipus de control de seguretat efectuat a l'aeroport, són completament FALSES, considerant-les un atac directe a l'honor i intimitat personal, produint una greu lesió de la seva dignitat, prestigi professional i personal.

S'acompanya junt a aquesta carta el comunicat de premsa emès pel Partit Polític Ciudadanos Partido de la Ciudadania, de data vint d'octubre, en el qual s'informa que el Sr. Rivera va complir amb les ordres indicades pel criteri dels agents, no havent-se negat a detenir-se en cap control, tractant-se per tant d'una qüestió que depèn del criteri i autoritat, exclusivament de la Policia Nacional.

En aquest sentit, els sol·licitam que en el termini de 24 hores a contar des de la recepció de la present comunicació, procedeixi al següent:

  • Que s'elimini la notícia publicada en la pàgina web de 'dBalears' que s'indica en el següent link: https://www.dbalears.cat/opinio/2018/10/20/320579/albert-rivera-nega-passar-control-drogues-aeroport-barcelona.html

  • Que es procedesqui a realitzar una fe d'errates per part del periòdic digital 'La República' en el qual es rectifiqui la notícia, suprimint la publicada.

  • Que l'autor de la informació demani disculpes al meu representat pels danys ocasionats i difamacions realitzades, publicant-se a la pàgina web de periòdic 'dBalears' (https://www.dbalears.cat/) en lloc preferent dita rectificació on s'indiqui expressament que: «D, Albert Rivera en cap moment nega detenir-se en el control de seguretat de l'aeroport. Qualsevol contingència que hagi pogut succeir dependrà del criteri i autoritat, exclusivament, de la Policia Nacional. Així mateix aclarir, que el control no era de drogues sinó només d'explosius, pel qual passen a diari multitud de passatgers com a control rutinari».

  • Que quedi constància de la falsedat del contingut de la notícia, així com la inexistència de fonts i prove que acreditin la veracitat de dita informació.

En cas contrari ens veurem obligats a interposar les accions legals, tant civils com penals, que considerem oportunes.

Sense cap altre particular, rebi una cordial salutació.

Resposta de dBalears

Per la present acusam rebut, en data 24 d’octubre de 2018, del seu escrit datat a dia 22 del mateix mes. En relació a aquest escrit, una vegada llegit, li volem transmetre la nostra perplexitat.

En primer lloc, ens demanam si el seu representat pretén, a través d’advocat, erigir-se en dictador de la línia editorial del nostre mitja i, en aquesta condició indegudament atribuïda, decidir els continguts que hem de publicar i/o a eliminar.

No podem arribar a entendre en base a quina normativa fixen el termini de 24 hores per demanar-nos unes accions que, a banda d’estar alguna d’elles fora de la nostra capacitat de disposició, suposen una clara intromissió en els continguts emparats per la llibertat d’informació, recollida com un Dret Fonamental per l’article 20 de la Constitució espanyola.

En segon lloc, i per la informació que disposam, els controls aleatoris als que són sotmeses les persones en els accessos de les portes d’embarcament dels aeroports, són d’obligat compliment i poden detectar traces d’elements químics, tant de component de substàncies explosives com psicotròpiques.

En qualsevol cas, si el que pretenen exercir és el dret de rectificació regulat per la LO 2/1984, pregam ens ho comuniqui seguint el procediment i requisits legalment establerts.

A Palma, 24 d’octubre de 2018.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tofol, fa mes de 2 anys

Jo diria Alberto Carlos Primo de Rivera i Díaz de Vivar, alias Supermonki Franki.

Valoració:7menosmas
Per Toni, fa mes de 2 anys

Mal fet, Albert! Tu ets com els altres i malement anem si ja vols tractaments de favor quan encara no has tocat poder. Dèu ens enlliberi de "Duces" de pacotilla.

Valoració:7menosmas
Per John Noking, fa mes de 2 anys

Quina mania té tothom a dir-li "Albert". El seu nom real és "Alberto Carlos"...

Valoració:9menosmas
Per Sebastià, fa mes de 2 anys

No és que jo li tingui mania, és que no val per res més que per embolicar la troca. I és natural que ho faci tinguent en compte la mena de seguidors que només volen sentir una consigna: "que trabajen ellos" o "la unidad nacional" que ve a ser el mateix, uns traballen i els altres també en suquen, pero no fan res per buscar feina i menys encara fer-la.

Valoració:21menosmas
Per Vergonya !, fa mes de 2 anys

Pero si ho han dit tots els mitjans, no és un invent del dBalears. Malgrat que ell només se fitxa en els que promouen la llengua catalana. Sort que els catalans salvaren a la seva família de la pobresa, perque si els haguessin fet qualque menyspreu, no sé que els faria.

Valoració:42menosmas
Per Visca la Republique, fa mes de 2 anys

Tant idiote com el Casado
Ni han fet res mai de profit ni hu faran
Amb el 155, TV3 i une de les millors escoles d'Europe tant sols saben destruir
Fore monarquics, visca la Republique i aquestos gilis a treballar (no se a on, pero...)

Valoració:38menosmas
Per sos nacra, fa mes de 2 anys

Amb tanta exigència només li falta exigir que el redactor, com a càstic, li faci netes les sabates agenollat als seus peus. Al·lucinant, pareix tret d'un llibre d'història del capítol del règim senyorial. Només li falta dir també que la lletra de la notícia sigui més grossa que la resta i que la reparteixin en versió impresa porta a porta per totes les llalrs del regne.

Valoració:33menosmas
Per Allà on no n´hi ha, que no en cerquin., fa mes de 2 anys

I que sap fer alguna coseta més?
Idò què voleu que faci?

Valoració:24menosmas
Per Maleducat!, fa mes de 2 anys

Mémys necessari, és que tu venguis cada dia.a deixar.una cagarada escrita.

Valoració:28menosmas
Per Era necessari això, fa mes de 2 anys

Ben fet Albert !

Valoració:-106menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris