algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Això no pot continuar així

A les Illes Balears, cada dia es produeixen vulneracions dels drets civils d'una part de la població que vol poder exercir el seu dret a parlar la llengua pròpia d'aquesta terra, la llengua catalana.

D'aquestes agressions la immensa majoria no es denuncien i la gairebé totalitat queden impunes.

Les persones que volem viure en català a Mallorca i a les Balears, estam sotmeses a un continuat estrès que ens resta qualitat de vida. I no tenim on recórrer (més enllà de l'OCB i altres associacions) ja que tant els cossos policials espanyols com l'administració de justícia són bona part del problema.

La nostra societat, poc a poc, massa poc a poc, es consciencia de que és una aberració discriminar a una persona perquè sigui dona, o perquè sigui homosexual. I la majoria de dirigents polítics han assumit i han actuat en conseqüència.

Malauradament no passa el mateix amb les discriminacions per raó de llengua. En el millor dels casos es banalitzen, quan no es culpabilitza la víctima.

Volem poder anar a qualsevol banda i poder parlar en mallorquí sense ser víctimes de la xenofòbia supremacista inoculada en moltes persones pels aparell de l'Estat espanyol i perpetuades per bona part dels mitjans de comunicació.

Volem viure en llibertat i poder triar en llibertat en quina llengua volem expressar-nos.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carles Manrich i Peres, fa mes de 2 anys

Abusos que estan sofrint els castellanoparlants? Quins? Em pots posar exemples? I a sobre vas i ho dius amb tot el morro a una notícia sobre discriminació lingüística per parlar en català.

Valoració:5menosmas
Per Si no cardas es que..., fa mes de 2 anys

"Eres muy Fino" aquest llenguatge no el vares sentir per es carrer Blanquerna ,? qué raro, bé tú deus ser foraster i no fa falta que to diguin, jo le sentit als militars d'Espanya, a la policía, i als civils, i aquets no fan conya.Prova de xerrar-lis en mallorquí .
O te atures davant una obra en construcció i escoltes una discussió, o a las gradas del "furbol" o a l'humor espanyol contant xistes, sí ,"Aqui no hay quien viva" sou més bastos que un collar de cocos, i faig curt, tú ets l'excepció de la regla per lo que veix. Si te sents ofés no ho enteng, jo he passat temps a Granada i Málaga i sé lo que dig.
Vaig ha çercar els nets a l'escola, i surt esborronat del que se sent al pati, entre 7 i 10 anys, i aixó ho aprenen a caseva, jo me limit a copiar expressions.
Salut i República Països Catalans.

Valoració:3menosmas
Per uno que no escarda nada., fa mes de 2 anys

Al tal Miró:

¿Dónde está escrito que no puedes expresarte en la lengua que quieres?. Haz lo que te pete; te van a entender o no. Que este es otro tema. Yo en el autobús me levanto cuando la educación me inclina a ello.

Dentro de mi propia libertad hablo y escribo en mallorquín o español, precisamente cuando me pete. Yo en tu lugar, empezaría por dar "consejos" a los de U.H. 125 ya. Escribiendo siempre "en el asqueroso y repugnante idioma del Imperio". Ejemplo, donde lo haya, de "normalización".

Valoració:-2menosmas
Per comentari de text, fa mes de 2 anys

Si todos tus argumentos es...(sic) és falta garrafal. És "si todos tus argumentos son...".
De la otra de las lenguas oficiales de esta tierra (sic). Molt mal expressat. És "de la otra lengua oficial de esta tierra..."
Qué, por cierto...(sic). Falta garrafal. És "Que , por cierto,...". El general, NPA. Requereix adoctrinament.

Valoració:3menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

Na Rosa Parks es va rebel·lar contra sa humiliació d'haver de cedir un seient d'autobús pes fet de ser negra i naltros mos hem de rebel·lar contra sa humiliació de no poder-mos expressar en sa nostra llengua a sa nostra terra, no hem de cedir es seient lingüístic

Valoració:8menosmas
Per uno que no escarda nada, fa mes de 2 anys

A uno que escarde no sé qué.

Si todos tus argumentos es hacer coña de la otra de las lenguas oficiales de esta tierra y además soltado groserías, en pocas palabras demuestras la calidad que atesoras como individuo.

Y en cuanto a Tomeu, que hable como le dé la realísima gana. Le entenderán, o no. Y que respete y denuncie los abusos que están sufriendo los castellanoparlantes. Qué, por cierto, de cada día son más..

Esta mañana, aprovechando el maravilloso día he paseado por Blanquerna, del principio al fin. Y pese a que me pesa, valga la redundancia, solo he oído hablar castellano. Y es solo un botón de muestra. Se ve que tanto dinero invertido y tanto adoctrinamiento no ha servido para nada.

Valoració:-4menosmas
Per Lekim, fa mes de 2 anys

M A L L O R Q U Í - C A T A L À
I T@TES LES ALTRES LLENGÜES ||*||

Valoració:6menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 2 anys

Volem triar en llibertat la llengua que volem xerrar, parlar, rallar,enrraonar,etc. tan sencill com aixó, i tan difícil com aixó, "por mis cojones, hablas como yo quiero" ni llei, ni cooficialitat, ni res "tu va ha hablá como me zale de la poya, como que zoy ehpañó,vale.
Salut i República Països Catalans.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris