cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
28°

La nova oportunitat perduda d'Armengol

El debat de política general celebrat aquests passat dies al Parlament era una gran oportunitat perquè la presidenta del Govern, Francina Armengol fes allò que se li ha demanat en diverses ocasions des de la societat civil i des de l'Obra Cultural Balear: una crida a que qualsevol ciutadà que ho vulgui s'expressi en qualsevol lloc, en qualsevol circumstància i davant qui sigui, en la llengua pròpia de les Balears, la llengua catalana. I que ho faci sense cap complexe ni cap temor.

Una acció de cost zero i d'alt valor simbòlic i efectiu.

El govern que presideix ha fet lleis (molt ben fetes i que tenen tot el nostre suport) per protegir drets menys amenaçats que el de poder parlar en mallorquí a Mallorca.

Poques hores abans de que començàs el debat, a un cafè de Llucmajor es produïa el tercer cas de discriminació per raó de llengua en els darrers mesos. Si els mateixos fets exactes s'haguessin produït per raó de color de pell, de religió, de gènere, d'opció sexual... El cafè hauria hagut de tancar. No crec que, ni tan sols, hagués arribat al tercer cas seguit.

Armengol, que hem de suposar que no comparteix l'apartheid contra els clients que desitgen fer la comanda en català tenia l'oportunitat de referir-se al cas, un cas agreujat per l'actitud xenòfoba dels agents de la Guardia Civil que es personaren al cafè en qüestió, en ser requerits per la víctima.

El Govern i la seva presidenta en primer lloc tenen l'obligació de fer costat a les víctimes de discriminació.

En aquest cas, com en tants altres, no posar-se del costat de les víctimes és ser còmplice dels agressors.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Idò sí., fa 11 mesos

En efecte: no posar-se del costat de les vìctimes és ser còmplice dels agressors,però és el que es podia esperar en aquest i tants d'altres casos. Supòs que els mossos d'esquadra no tenen aqueix comportament, encara que no siguin de nissaga catalana.

Valoración:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris