cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
22°

Esborrany de País

Fa uns mesos, les Fundacions Darder i Mascaró varen fer públic un manifest que recollia part de les aportacions al debat titulat 'Un esborrany de país'.

En aquest manifest s'hi pot llegir: «La trajectòria històrica del mallorquinisme evidencia que el procés de construcció d’una identitat nacional alternativa es va iniciar, gairebé de forma exclusiva, amb la llengua i la cultura com a pilars fonamentals. Això va conduir irremeiablement a la identificació en l’imaginari dels mallorquinistes d’una nació homogènia en termes culturals, lingüístics i històrics, tot creant la legitimació de qualsevol demanda política en base a aquestes semblances. Mallorca, però, és una realitat plural i diversa, farcida de complexitats. Per aquest motiu, la mallorquinitat, com a constructe social, ha de partir d’un pluralisme constitutiu, en el sentit que han de ser diversos components els que l’articulin. Així, cal aprofundir o explorar altres elements susceptibles de conduir a una presa de consciència nacional per part dels ciutadans. Aquí se’n destaquen dos, a més de llengua i cultura: d’una banda la insularitat, en tant que constitueix un factor que afecta de manera molt transversal a tots els mallorquins, i d’altra banda la defensa del territori, ja que presenta un fort vincle amb el model socioeconòmic i comporta l’assumpció implícita d’un marc referencial autocentrat».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere, fa 11 mesos

Quina manera més entravessada de plantejar el sobiranisme. No ha de sorprendre, doncs, que Més es conformi amb la millora del finançament made in PSOE. Pel que fa a l'ecologisme, doncs també made in Mercedes Garrido.

Valoración:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris