cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

Esborrany de País

Fa uns mesos, les Fundacions Darder i Mascaró varen fer públic un manifest que recollia part de les aportacions al debat titulat 'Un esborrany de país'.

En aquest manifest s'hi pot llegir: «La trajectòria històrica del mallorquinisme evidencia que el procés de construcció d’una identitat nacional alternativa es va iniciar, gairebé de forma exclusiva, amb la llengua i la cultura com a pilars fonamentals. Això va conduir irremeiablement a la identificació en l’imaginari dels mallorquinistes d’una nació homogènia en termes culturals, lingüístics i històrics, tot creant la legitimació de qualsevol demanda política en base a aquestes semblances. Mallorca, però, és una realitat plural i diversa, farcida de complexitats. Per aquest motiu, la mallorquinitat, com a constructe social, ha de partir d’un pluralisme constitutiu, en el sentit que han de ser diversos components els que l’articulin. Així, cal aprofundir o explorar altres elements susceptibles de conduir a una presa de consciència nacional per part dels ciutadans. Aquí se’n destaquen dos, a més de llengua i cultura: d’una banda la insularitat, en tant que constitueix un factor que afecta de manera molt transversal a tots els mallorquins, i d’altra banda la defensa del territori, ja que presenta un fort vincle amb el model socioeconòmic i comporta l’assumpció implícita d’un marc referencial autocentrat».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere, fa mes de 2 anys

Quina manera més entravessada de plantejar el sobiranisme. No ha de sorprendre, doncs, que Més es conformi amb la millora del finançament made in PSOE. Pel que fa a l'ecologisme, doncs també made in Mercedes Garrido.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris