cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

«Si no ets part de la solució...

Ets part del problema» va formular Lenin.

Encetam el curs amb el propòsit de continuar formant part de la bona gent que treballa, que empeny, que lluita. De la gent que sap, com diu la saviesa popular que «no és el mateix predicar que donar blat».

«Qui sap fa i qui no sap dóna lliçons» en va dir un amic. I Goethe va escriure «actuar és fàcil, pensar és difícil; actuar segons es pensa és encara més difícil».

Per la nostra educació cristiana sabem que Jesucrist, el fundador del cristianisme advertia que «pels seus fruits els coneixereu».

Abans, Ciceró havia formulat que una recomanació encara vigent: «estiguem sempre a punt per contradir sense obstinació i deixar-nos contradir sense irritació.

Arribats aquí, ens anirà bé una mica d'ironia britànica: «les nostres accions parlen sobre nosaltres tant com nosaltres sobre elles», és el pensament atribuït a Mary Anne Evans, novel·lista britànica que signava amb el pseudònim de George Eliot.

I per no deixar encara les veus que ens venen de Gran Bretanya, «mai arribaràs a la teva destinació si et detens a tirar-li pedres a qualsevol ca que lladri» de l'inevitable Churchill.

Pels que creuen el la nova religió occidental, «les voluntats febles es tradueixen en discursos; les fortes, en actes» predicava el psicòleg francès Gustave Li Bon.

I si parlam de divans, «les coses no es diuen, es fan, perquè en fer-les es diuen soles» va dir Woody Allen.

I per acabar ens tornam a posar leninistes: «no hi ha teoria revolucionària sense pràctica revolucionària i viceversa».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris