lluvia moderada
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
18°

ENHORABONA Govern de les Illes Balears!

No sol ser habitual, darrerament, donar l’enhorabona per la feina ben feta als nostres representants polítics. Més aviat tot el contrari, comentaristes periodístics, xarxes socials, entitats i organitzacions no governamentals... Solen retreure més que felicitar. Direu, és la seva feina, no en mancaria d’altre! Deixeu-me que com a comentarista setmanal pugui donar una ditada de mel, també ben necessària.

Per part meva vull donar la més sincera enhorabona al nostre Govern d’esquerres. Ha reprès les tasques després d’un breu parèntesi estiuenc i al primer Consell de Govern aprova un projecte de llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica, pionera a l’Estat i a Europa. Una bona feina des de la Direcció General d’en Joan Groizard Payeras, company de militància a MÉS per Mallorca. Un projecte fruit de moltes hores de feina, de consens, que ha treballat per aconseguir una bona eina legal cap a unes Illes renovables i sostenibles, amb un calendari d’aplicació possible. Segurament podrà millorar-se en el debat parlamentari, l’important és que surti amb consens de totes les forces polítiques que la facin un instrument de totes per a desenvolupar-la.

També vull donar l’enhorabona més entusiasta a la Conselleria d’Afers Socials i Cooperació, pel projecte de llei d’Acció concertada de les Illes Balears. Es tracta d’una normativa capdavantera a l’Estat que regula i prioritza la concertació dels serveis a les persones, amb el Tercer Sector. A petició de les entitats socials es demana al Parlament que sigui tramitada pel procediment de lectura única per agilitzar la seva aplicació. Una altra passa important que ajudarà les entitats del tercer sector que treballen amb les persones, que passaran de relacionar-se amb l’Administració via subvenció a un model de concertació. Estabilitat i seguretat imprescindibles per la bona feina que fan.

Una tercera enhorabona, ara per l’augment de recursos econòmics cap a les escoles infantils públiques de 0 a 3 anys. Els ajuts han passat de quasi 1,8 milions d’euros a més de 2,1. Un augment progressiu durant tota la legislatura, i entre les novetats, pugen els ajuts anuals per unitat en funcionament de 3.000 € a 3.600 €. Recordem els anys de retallades espectaculars del govern del PP, no ho oblideu!

Ens alegra la feina que demostren aquests acords. I molt més en aquesta etapa de la legislatura, quan comença a veure’s el final i la sensació que es necessiten altres quatre anys es fa més imperiosa.

He llegit, aquest estiu, multitud d’articles d’opinadors que voldrien el retorn de la dreta a les institucions. No ho diuen així de clar perquè ara les dretes són plurals, cosa que abans només es retreia, com a defecte, a les esquerres. Unes dretes que per governar hauran de pactar, i no hi estan gens acostumades, des de l’època del pacte PP-UM. Ara un PP desnortat, amb un líder estatal sota sospita dels tribunals pels seus «estudis» universitaris, un Ciudadanos local que només confiava amb l’estirada del Sr. Rivera i veu que volen baixos per Madrid...

Aquesta terra nostra no es pot permetre un retorn d’aquestes forces polítiques. Amb totes les dificultats del món les nostres institucions, Govern, Consell, Ajuntaments governades per les esquerres han fet i fan una feinada a favor de les persones, a favor d’una societat més igual, més solidària, més justa.

Els aires europeus bufen en sentit contrari, penseu en Àustria, Itàlia, França... Només Portugal i ara l’Estat espanyol tenen governs d’esquerres amb suport parlamentari, per tant, convé que facem pinya, com els castellers i donem suport a les forces d’esquerres, amb tota la seva pluralitat i la seva riquesa, perquè les dretes continuïn una legislatura més consolant-se de la pèrdua de presència a les nostres institucions.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Idò sí., fa 9 mesos

És una llàstima que no vegem als mitjans de comunicació més bones notícies, ni comentaris com els d'aquest escrit comentant-les. No és que no n'hi hagi de bones notícies. Poques, sí, però n'hi ha, per molt que per desgràcia no solguin atreure l'interès dels periodistes ni editors dels diaris ni revistes, ni televisions ni ràdios. Què hi farem!

Valoración:0menosmas
Per Macià, fa 9 mesos

Totalment d'acord. Malgrat algunes decepcions, un govern d'esquerres sempre serà millor que un govern del PP i C's. No me vull ni imaginar què faria aquesta gent...

Valoración:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris