lluvia moderada
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
18°

I per acabar, unes lectures recomanables

Ahir, 20 d’agost, se suposa que comença el final de l’estiu. La penúltima setmana del mes que ja veus arribar prop la tornada a la feina. Per això el títol, per acabar els articles estiuencs us recomanaré unes lectures que m’han agradat, entretingut, i també instruït molt.

La primera, Teoria King Kong de na Virginie Despentes. A partir de les seves vivències ens dóna un manifest feminista, «combatiu i demolidor» diu la contraportada. Crec que sobretot és el segon, demolidor. Na Virginie és novel·lista i directora de cinema francesa. Una dona que ha viscut experiències, intenses, fortes. Us reproduesc un paràgraf de la contraportada: Escric d’entre les lletges, per a les lletges, les velles, les camioneres, les frígides, les mal follades, les infollables, les histèriques, les tarades, per a totes les excloses del gran mercat de la tia bona.I començo per aquí perquè quedi clar: no em disculpo per res, no he vingut a queixar-me.  El trobareu a les llibreries, L’altra editorial.

El segon una novel·la negra, també d’autora francesa Fred Vargas. Quan surt la reclusa. Ha estat un descobriment perquè no la coneixia i es veu que per les persones assídues a aquest gènere la consideren molt bona. T’atreu des del primer moment, i sobretot, està ben escrita i traduïda per Anna Torcal i Salvador Company. Amsterdam llibres. Segur que la veureu per tot, ha estat una lectura d’estiu comentada a sopars i trobades...

La tercera, més difícil de trobar, Terra de ningú. Perspectives feministes sobre la independència. La vaig encarregar a la llibreria perquè l’editorial Pol.len edicions no té bona distribució per aquestes illes. Va ser recomanada per l’amic Toni Lluís Trobat en un dels seus articles dominicals a l’Arabalears. És un llibre col·lectiu amb 48 aportacions de veus feministes i activistes LGTBI que explora les relacions entre els feminismes i la independència. Però és més que això. Hi ha articles de dones actives en política, altres en els moviments socials, culturals... amb una aportació mallorquina de les amigues Rosa Ferrer Mulet i Emylse Mas Mir. No l’he llegit d’una tirada, com acostum a fer en les novel·les, es llegeix a estones, cercant les veus que més t’interessen, o en un altre moment les més desconegudes, o les més famoses... Un llibre de capçalera que sempre va bé consultar.

Mallorca davant el centralisme 1715-2015 un llibre també col·lectiu, dirigit pel professor Antoni Marimon Riutort. És el fruit d’unes jornades organitzades conjuntament per les Fundacions Darder-Mascaró, com a contribució al tricentenari. Se celebraren el 20 i 21 de novembre de fa tres anys, a la seu de la UGT. Els autors Josep Amengual Batle, Bartomeu Carrió Trujillo,Bartomeu Colom Pastor, Arnau Company Mates, Miquel López Crespí, Mateu Morro Marcé, Guillem Morro Veny, Joan Pau Jordà, Isabel Peñarrubia, Pere Sampol i Sebastià Serra Busquets. Editat per Lleonard Muntaner. Un llibre que ens dóna a conèixer molts aspectes de la nostra història desconeguda.

Podria seguir amb més lectures estiuenques...A la cambra fosca de Susan Faludi,Edicions del Periscopi, sorprenent, impressionant. Una meravella: Una relació perillosa de Michela Murgia, de Sardenya, feminista,cristiana, independentista sarda. Editorial Proa A tot vent.

Però l’espai s’acaba i ja he complert amb el deure setmanal. Abans de tornar a la feina, gaudiu dels dies més fresquets que calorosos, tingueu temps per vosaltres mateixes, i sobretot, abandoneu el whatsapp, el facebook, l’instagram, i ... Capbusseu-vos en un bon llibre!

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Gonçal, fa 9 mesos

Amb tots els meus respectes, però "l’espai s’acaba i ja he complert amb el deure setmanal" no és un bon final per a un article.

Valoración:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris