lluvia moderada
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
18°

Guardau-vos dels que sempre es pensen que ho saben tot i que tenen raó

Són els que rematen el seu argumentari amb tota casta de mentides, intenten arrodonir les seves afirmacions amb frases convenients als seus interessos, tant si són vertaderes com falses. Fa molt de temps que escric, i he intentat no caure en aquest estil tan llastimós de mentir, una vegada i una altra, sense alterar la respiració. Per això he fugit del dogmatisme, com si fos una mala malaltia. També em molesten els que em volen jutjar sense conèixer-me, i molt més si usen les mateixes tàctiques que els partits als quals critic, és a dir, les tàctiques d'ornamentar-se amb frases estudiades, la major part de les les quals són mentida. Per això i fent el que s'aconsella que no es faci, tractaré el que diu un comentarista. Sempre s'ha dit que no s'havia de fer cas dels comentaris, que això era donar-los una falsa importància, i a mi aquesta qüestió no em fa fred ni calor. Solc llegir els comentaris i els faig el cas que estim oportú.

Aquesta vegada, parlaré d'un comentari que ha firmat un tal “colom bo”, un pseudònim que ja va definint el personatge, que queda retratat amb la seva intervenció.Tant me fa si signa colom com si firma corb. Crec, encara que ell no ho cregui, que és quasi una generació més jove que jo, així que no coincidirem en la visió del temps, encara que sí conec el temps en què ell ha viscut. Sembla que no li agraden els meus escrits i que desitja atacar-me amb el seu comentari, per tant, em vol fer semblar sospitós no sé de què i parla de l'existència d'un gran misteri, i aquest és que sempre en els meus articles surt la guàrdia civil, com si em volgués delatar a aquesta força armada. Jo li diré que és molt senzill, parl de la guàrdia civil quan ho requereix el fet o la notícia que coment, quan aquest cos ha estat protagonista de qualque eixida. Ah, i segurament quan surten més és a partir de l'1 d'octubre de 2017, tots sabem per què. A la persona que s'amaga darrera el colom li he de dir que no em coneix gens i que aquesta frase que ha escrit és mentida. Ja que segurament durant la meva vida he publicat un milenar d'articles i la guàrdia civil podrà aparèixer a una vintena d'aquests, i això significa que si diu que  sempre surten els guàrdies civils, el colom menteix.

Em diu que és tan mallorquí com ho pugui ser jo. I aquí li he d'explicar que mai no he bravejat de ser res, crec que no vaig pèl món, ni en els meus escrits, explicant que som mallorquí. El colom bo diu que ell ho és, i jo només li puc dir que per molts d'anys continuï essent-ho. Em defineix com a catalanista i que ell no ho és. No record haver-me definit com a catalanista, no m'agraden els istes, encara que a vegades són imprescindibles, però en aquest cas li he d'explicar que no som catalanista, en tot cas, català, Crec que també em defineix com esquarterador d'Espanya. Sempre o de fa molts d'anys he afirmat que érem un poble colonitzat i he explicat per què, i que jo defensava que ens alliberàssim d'aquesta colonització, només si ho poble ho volia, si ho poble ho decidia, i consider que ni Espanya, ni els seus comandaments, si no són dictatorials, no poden prohibir que els pobles que conformen l'Estat espanyol puguin decidir el seu futur, i això no té res a veure, amb catalanista, això té a veure amb democràcia. Hi ha democràcia o no n'hi ha? Diu que per tot allà on va només sent parlar en castellà, i d'aquí en treu com a conclusió que els meus ensenyaments, i els dels que eren com jo, no han servit per a res. L'explicació de per què per tot se xerra en castellà és molt més llarga i l'he anada explicant en multitud d'articles, però alguna cosa devem haver fet els ensenyants quan el PP i els “Ce essa” ens acusen constantment d'adoctrinadors com si haguéssim inoculat qualque virus, aquesta vegada sí, catalanista. És aquí que el colomet hauria de demanar-se, per què deu ser?

Després diu que en el seu temps d'estudiant ningú no parlava castellà, com si estigués prohibit. Això és una pura mentida! O una mentida podrida per poder opinar. Des de després de la guerra civil, és a dir, des dels anys 40 del segle XX, en els llocs públics i en molts de privats, sempre s'ha xerrat en castellà majoritàriament. Tots els que sabem alguna cosa, com sembla que vol saber el colom bo, sabem que l'idioma prohibit era el català. Queda desqualificat totalment quan fa aquesta afirmació tan falsa.

A continuació vol ridiculitzar la meva feina d'ensenyament del català i amb una interrogació vol suposar que la feina feta durant els darrers 40 anys no ha servit per res. Una altra mentida, està tan acostumat a dir-ne que no li tremola el pols a l'hora d'escriure'n. Sé perfectament per què ha servit la meva feina i n'estic ben satisfet, però això no lleva que no continuï denunciant tot el que consideri injustícies, per part dels qui les volen infligir.

És l'exemple clar que em va explicar un exalumne que tenia uns 16 anys, quan aquest va recriminar a un amic seu per què canviava de llengua, quan els que xerraven amb ell ho feien en castellà, si entenien el català. Aquell alumne també va contestar que canviava de llengua perquè li venia de gust, perquè xerrava en la llengua que creia oportuna. L'alumne esmentat li va contestar: Fixa't com els castellanoparlants mai no s'equivoquen, només ho fan els que es comporten com tu. Valenta lliçó d'un que havia estat un dels meus alumnes durant uns 5 anys. Ah, i si trobes que estic fracassant i m'he de jubilar, he de dir-te que fa uns quants anys que  n'estic, de jubilat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per alamerde, fa 9 mesos

Els assetjadors, en canvi, no cal que vagin al psiquiatra. No son considerats malalts del cap, sino dolents perversos i no tenen cura.

Valoración:4menosmas
Per Jo me lo guis, jo me lo com, fa 9 mesos

Meam, colomet : Al meu poble i als dels voltants ,quan jo era nin no hi havía ningú (cero) que parlas foraster. Cap ni un. I no era perqué estigues prohibit o encoratjat, era perque no hi havia ni un sol foraster que hi visqués. Encara eren tots per Albasete i mes enllá. Així que si no te importa, deixa les teves palles mentals per un altre dia, homo.

Valoración:4menosmas
Per colom bo, fa 9 mesos

Quiero hacer unas puntualizaciones, pues o no se me ha entendido bien o no he sabido expresarme correctamente, en otro comentario reciente. El párrafo en cuestión, dice así: "En mis tiempos de estudiante, o en las reuniones juveniles de chicos y chicas de mi edad, nadie, absolutamente, hablaba castellano. Y parece que estaba prohibido". Evidentemente el castellano no estaba prohibido, más bien todo lo contrario.

A buen entendedor...

Valoración:-5menosmas
Per Cum laude, fa 9 mesos

Uep, guiem, que ja has tornat de fer vacances?. Aixo teu ha estat una caponada de gall. Sembla que no t' ha bastat per relaxar-te.

Valoración:9menosmas
Per Guiem, fa 9 mesos

Pa
Tu necesitas que te pastin un poc mes

Valoración:-8menosmas
Per colom bo, fa 9 mesos

Quisiera haber puesto punto y final con mi anterior escrito. Naturalmente, quedan muchas cosas por contestar, cosa que no haré. No vale la pena. Los castellanohablantes no cambian de lengua, ya que solo saben una. Así de claro.

Veo que mi seudónimo, no te gusta ya que haces de él coña constantemente. Mi segundo apellido, precisamente es Colom. Y procedo de Sóller.

Dices que has escrito miles de artículos y que los que se refieren a la Guardia Civil, son unos veinte. No los he contado, ni me importan. Pero tengo la sensación que solo hablas de ellos únicamente cuando se trata de darles caña. Por las cosas mal que como colectivo enorme, puedan hacer. Ya me gustaría leer uno de los que has publicado, supuestamente, alabándolos. Un cuerpo que solo deja viudas y huérfanos en muchos casos, -demasiados-, merece todo mi respeto. Y lo malo, lo paso por alto. Solo por la labor que desarrollan en el Estrecho, ya merecen mi reconocimiento.

Gracias por desearme muchos años de vida. Solo deseo que tu lo veas con muchas salud. Punto final.

Valoración:-5menosmas
Per colom bo, fa 9 mesos

Gracias por el consejo, pero es algo que servidor viene practicando desde hace mucho tiempo. Y más en determinados casos. Por cierto, jamás he pretendido saber nada de nada.

Yo no digo que tú mientas, presuntamente lo tuyo es otra cosa.

El mallorquín, por esos pagos jamás se le llamó catalán, era prohibido, o por lo menos no usado de forma oficial; pero en la calle, en las familias, en los patios de las escuelas, en las tiendas etc., nunca dejó de ser usado. Nunca. Todo lo contrario de ahora, pese a las campañas y dineros empleados. Y a los denominados "útiles" para llevar a cabo tan sagrada labor. Yo solo veo "forasters", hablando en "foraster".

Presuntamente podrás decir que yo contribuyo al escribir en el idioma del "imperio", pero precisamente lo hago dentro de mi propia libertad. Y si lo quieres publicar, lo publicas.

Valoración:-6menosmas
Per vergüenza ajena, fa 9 mesos

Al sr. Lledonet le recomendaría, desde el respeto y el cariño que se merecen las personas de su edad, visitar urgentemente a un especialista en salud mental.

Valoración:-7menosmas
Per Pa de pastera, fa 9 mesos

L'estupidesa no té límits, Guiem... també conegut com a orinal.

Valoración:8menosmas
Per Guiem, fa 9 mesos

Guardauvos den Joan

Valoración:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris