nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 27°
25°

10 fets al voltant dels atemptats del 17A

El 17 d'agost de 2017, horabaixa, es va produir l'atropellament massiu i deliberat a La Rambla de Barcelona que va provocar la mort de 15 persones.

L'atac, que tengué una rèplica a Cambrils, després resultaria connectat a una explosió a Alcanar el dia abans i a tot el que ja sabem.

El que no sabem encara és quina participació exacta en aquella aberració varen tenir els serveis secrets espanyols i l'aparell de l'Estat espanyol.

Sí que sabem que:

1 - El mes de novembre de 2014, agents de la policia espanyola varen avisar a una cèl·lula Jihadista que preparava un atemptat a Catalunya que estaven sent vigilats pels Mossos d'Esquadra. La delació va posar en perill la vida d'un agent dels Mossos que estava infiltrat en el grup.

2 – El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va declarar públicament que estava disposat a aturar el referèndum d'autodeterminació usant TOTS els mitjans.

3 – El líder de la cèl·lula jihadista, l'imam de Ripoll, Abdelbaki es Satty, era col·laborador del CNI.

4 – El CNI va esborrar els antecedents policials d'Abdelbaki es Satty

5 - La periodista nord-americana del New York Times, Rukmini Callimachi, va revelar que la policia (no aclareix quina) va parlar per telèfon amb Younes Abouyaaqoub, una hora abans que aquest perpetràs l'atropellament múltiple a La rambla de Barcelona.

6 – El mes de gener del 2102, després de sortir de la presó, Es Satty va viatjar a Bèlgica, va treballar com a conductor de camions a Anvers. Després es va instal·lar a Vilvoorde, als afores de Brussel·les. Allà va comentar a membres de la comunitat musulmana que era un confident dels serveis d'intel·ligència d'Espanya segons informa l'equip de la BBC format per Sam Piranty, Antía Castedo i Faisal Irshaid.

7 - El 25 de maig del 2017, El CNI i els Mossos d'Esquadra varen rebre un avís d'una font d'intel·ligència que els alertava de la possible comissió d'un atemptat jihadista aquest estiu a la Rambla de Barcelona. El mateix 17 d'agost, El Periódico de Catalunya, amb una celeritat sospitosa, en va informar. Obviant que tot indica que l'elecció de La Rambla per part de Younes Abouyaaqoub com a objectiu de l'atac va ser una decisió de darrer moment.

8 – Cal recordar les paraules de l'aleshores ministre d'afers exteriors del govern Rajoy i un dels responsables directes de contrarestar l'independentisme català, José Manuel García-Margallo: «a partir de la segona quinzena d'agost començaran a passar coses a Catalunya» i aquestes altres: «Un atac terrorista se supera, la dissolució d'Espanya és irreversible».

9 – Fins on sabem avui, tots els membres directes de l'escamot són morts, per tant serà més difícil arribar a conèixer tota la veritat. Segons informacions de diaris espanyols, no gaire contrastades, el membre dels Mossos que va executar quatre dels terroristes és un exmembre de l'exèrcit espanyol.

10 – Dues terribles obvietats: la data escollida per fer els atacs era la mateixa setmana que havia de ser decisiva en la convocatòria del referèndum d'autodeterminació de Catalunya i, desgraciadament, és versemblant (hi ha precedents que així ho indiquen) que els terroristes comptassin amb l'ajuda d'algú de l'aparell de l'Estat.

No som gens amics de les teories de la conspiració, ni de llegir la història en base a 'conspiranoies', però els fets apunten cap a on apunten.

I a més a més, recordem que Fidel Castro deia:«que jo sigui un paranoic, no vol dir que no sigui veritat que em vulguin enverinar».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris