nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 27°
25°

Polititzant el 17-A

Estic totalment d’acord amb la idea que no s’haurien de polititzar les celebracions del 17-A, i que els protagonistes de la commemoració haurien de ser les víctimes dels terribles atemptats terroristes, i les seues famílies. Despolititzar, doncs, voldria dir treure el protagonisme als polítics. S’hauria de despolititzar i s’hauria d’exigir neutralitat institucional, en els actes que s’hi vagin a celebrar.

Em sorprèn, emperò, que molts dels que defensen aquesta idea, en canvi, estan donant ales a la politització de la commoració dels fets luctuosos. Per exemple, la presència de Felip VI en tant que cap de l’Estat polititza els actes. No els polititzaria si Felip VI hi acudís com a simple ciutadà, com a Felipe de Borbón y Schleswig-Holstein, si tant voleu. Però fer-ho en tant que cap de l’Estat quan la meitat dels catalans, com a poc, no l’hi accepten, constitueix un acte premeditat, pensat i voluntari de politització dels actes. Ada Colau, batlessa de Barcelona, ha dit que troba “repugnant” la politització de la commemoració. En això coincidim. Però després hi ha afegit que “hi ha molts més dies a l’any per discutir sobre si monarquia o república”. La batlessa, com li passa sovent, no ha entès res. No es discuteix sobre monarquia o república, sinó sobre si hi ha d’haver un cap de l’Estat que no reconeix els independentistes catalans com a ciutadans en plenitud de drets en aquest estat, encapçalant els actes.

L’ANC ha decidit que, si hi ha el Borbó, no hi anirà. Tampoc no ho acab de veure. Per què el rei d’Espanya ha de foragitar dels actes milers de ciutadans catalans que fan costat a les víctimes i a les seues famílies i que voldrien compartir el seu dolor en aquest dia de commeració de la tragèdia? El que no s’hauria de permetre, en cap cas, és que l’esmentat personatge hi vagi com a quelcom diferent de com a simple ciutadà, única manera efectiva d’evitar la politització.

Sobre la neutralitat institucional que diverses veus demanen al president Torra, no entenc com es podria exercir: seria neutral ser-hi en un lloc subaltern a qui va menysprear, com a mínim, la meitat dels catalans? Seria neutralitat institucional, rebre el Borbó? N’haurien d’estar contents, tots aquells que no se senten representats per la monarquia?

Decididament, Felip VI ha polititzat la celebració dels actes del 17 d’agost. Ho hauria pogut evitar, no assistint-hi. Però ha decidit jugar fort. Cosa que demostra que encara no saben, realment, a què juguen. O juguen amb les cartes totalment equivocades.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per bernadet, fa dervers d'un any

Demanar-se el perquè de la presència del cap de l'Estat en un acte de record a les víctimes d'un greu atemptat evidencia la pèrdua absoluta de sentit de la realitat que pateixen els independentistes. Probablement, serien els primers que també el posarien blau si no comparegués i ho interpretarien com un menyspreu imperdonable.
La qúestió és donar la murga i cridar l'atenció. Als "eterns insatisfets" és ja l'únic que els queda.

Valoració:0menosmas
Per colom, fa dervers d'un any

Según tú, la presencia de Don Felipe, politiza los actos. Los dos trapos colgando de sendos edificios, seguro que no.

No creo que Torra, sea ejemplo a seguir. En nada. Y de cartas sí que saben.

Ítem más. El Rey de España, debía estar te guste o no. Si no hubiese estado ¿Cómo lo calificarías?

Por cierto, yo solo conozco a los siguientes países catalanes: Barcelona, Tarragona, Lérida y Gerona. Recomiendo que vayan con cuidado que a lo mejor, vienen los de Boadella y os chafan el negocio.

Valoració:0menosmas
Per miquel, fa dervers d'un any

El president no Hi va anar com a president. La batlesa tampoc com a batlesa
. Etc

Pero be que es deixaren veure como a tals

Valoració:0menosmas
Per escardapenyes, fa dervers d'un any

No tan sols com a cap d'estat, no hi hauria d'anar, si no pel que representan els borbons a Catalunya des de l'any 1.714 per mols de catalans, que vol revifar el decret de Nova Planta, o concretar la ruptura que ells alimentan, com vaig llegir l'altre día,d'un cap de C's "La ruptura está bien estructurada, pero hay que presionar más a los independentistas, hacer que salten del pacifismo a la violéncia, solo falta eso" per tant, no caiguem al parany.
Salut i República, de qué serveix un rei avui día si no més la meitat el volen, ¿accepteria un referendum de la corona? neutral i sense mangarrufes.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris