cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín: 15°
17°

Votants de dretes per adoctrinament

Que continuaré denunciant tots els que utilitzen la política per prendre el pèl a la gent, que tenen com a nord l'ús de la mentida i que només somien a ocupar càrrecs ben remunerats, sense preocupar-se dels pobres desgraciats als quals sempre han enganat. A l'article anterior semblava que renunciava a fer aquesta tasca, però no em referia a això, sinó que no volia continuar defensant el fet que la llengua catalana sigui la nostra llengua i que el mallorquí sigui un dialecte del català, com ho és el menorquí, l'eivissenc i el formenterer. D'aquest fet tenc articles publicats amb els quals podria omplir un llibre. És per això que vaig dir que no volia continuar escrivint sobre un tema tan elemental, que ja m'avorreix i que els darrers 40 anys  d'ensenyament del català i en català a les escoles, ha d'haver solucionat. Crec que sí que ho ha fet, encara que quatre crits de tres analfabets, et facin sentir pessimista en qualque moment. Crec en l'ensenyament seriós, que procura formar persones cultes, coneixedores de la realitat i que quedin preparades per millorar la societat en el futur. I crec que l'ensenyament dels darrers 40 anys ha complert amb escreix aquest objectiu.

El que cal denunciar en aquest moment és l'entossudiment de dos partits que lluiten per ocupar poder, càrrecs i riquesa, com són el PP  i els “Ce essa”. Ja sé que tots els partits pateixen del mateix mal, uns menys que els altres, però malauradament sembla que cap no se'n salva. Però els populars i els que els agradaria ser ciutadans empren un argumentari totalment fals i ple de mentides, mentides podrides com diria el meu amic Jaume, s'omplen la boca amb la paraula adoctrinament i diuen que això és el que ha fet l'escola durant aquests anys, adoctrinar. Diuen que l'aprenentatge que el mallorquí és un dialecte de la llengua catalana, que això és adoctrinament, és a dir, manipulació, és a dir, que l'escola ha fet aprendre el que no era així. I llavors és quan ells posen en marxa el seu fals argumentari, preparat per seduir un públic desinformat i àvid de destacar. Llavors és quan afirmen que el mallorquí no és català, perquè el mallorquí és més important, més antic i amb més prestigi. Es posen a dir barrabassades, que alegrin l'orella de qui els escolta, perquè aquests siguin després els que defensin el desastre que ells han inventat. Només persones incultes i depravades poden voler jugar a aquest joc, joc dels desbarats, que cap temple de la cultura, com són les unviersitats, pot defensar.

Tots coneixem la persecució per part de la justícia espanyola contra professors catalans, que han estat acusats d'haver adoctrinat els seus alumnes contra la guàrdia civil, si se'ls va ocórrer fer cap comentari sensat del que havia passat l'1 d'octubre de 2017, el dia que els catalans varen aconseguir votar majoritàriament, quan les forces espanyoles d'ocupació intentaren impedir-ho. Unes quantes acusacions de familiars de guàrdies civils i policies nacionals han servit perquè els mentiders polítics es posassin les  botes acusant l'escola d'adoctrinar, però i del que ha passat o va passar a Jaén se'n senten ben orgullosos. I no se n'adonen que aquest fet serveix per demostrar qui són els vertaders adoctrinadors. Els sectaris són els que més imparteixen doctrina, vejam qui són els sectaris. En un vídeo que s'ha pogut veure recentment per la xarxa, les imatges del qual es varen gravar l'octubre de 2017. Les imatges mostren com a l'escola Monseñor Miguel Castillejo de Jaén es varen fer escriure als alumnes cartes de suport a la guàrdia civil destinada a Catalunya, tot això quan ja havien intentat impedir el referèndum d'autodeterminació a cops de porra contra els votants.

En el vídeo es veu com se celebra un acte, segurament al pati de l'escola, amb assistència de l'alumnat, de familiars i de guàrdies civils on es llegeixen fragments de cartes per part d'alumnes i per part de guàrdies, amb els aplaudiments corresponents i amb la consideració que s'ha celebrat un gran aprenentatge a aquella escola. Aquí teniu fragments de les cartes que varen ser llegits en veu alta: “Ojalá que esto se acabe pronto, vosotros sois nuestros héroes, vosotros podéis detener esto”. Escriuen a la seva “queridísima guardia civil... en estos momentos tan dificiles”.  Un infant que els assegura que no es troben sols, els diu: “Sabemos que no estáis pasando los mejores momentos en el trozo de España llamado Cataluña”. Sembla que els estan animant com s'havia fet amb aquells que partien cap a Cattalunya al crit de “¡A por ellos!”. Cap referència al fet que això es feia per impedir que el poble pogués votar. Ni una sola referència a un fet demcoràtic elemental.

Si encara n'hi ha que no estan convençuts de la manipulació i de l'adoctrinament, vos en faré una darrera demostració. Qualcú comença a llegir la carta següent: “Soy un niño de 5 años (ja saben escriure els nins de 5 anys?) “ i la carta acaba amb un “¡Viva España!”, que tots els guàrdies repeteixen com una sola veu. Aprendreu estimats polítics què és i qui fa adoctrinament? Teniu tants de votants per adoctrinament? Sou especialistes a adoctrinar?

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tomeu, fa 9 mesos

El català, la llengua de tots i totes.

Valoración:1menosmas
Per Sebastià, fa 9 mesos

LLibertat presos politics. (Dedicat a aquells politics dels partits que ja coneixes, i als fiscals i jutges que també ja saps)

El qui no coneix la veritat és simplement un ignorant.
Però qui la coneix i diu que és mentida, és un criminal.
Bertolt Brecht.

Valoración:3menosmas
Per colom bo, fa 9 mesos

Digas lo que digas, al final siempre salen los guardias civiles. ¿Por qué será?.

Gran misterio a resolver. El resto, lo de siempre más que sabido, pues 40 años no son grano de anís.

Mira, Lladonet. Soy tan mallorquín como lo puedas ser tú. Tú eres catalanista y yo no lo soy. Tú, presuntamente, quieres cuartear España. Yo, todo lo contrario. Pero yendo por la calle, solo oigo hablar en castellano. Haz la prueba. Escucha dentro de la juventud y no solo dentro de ella. Cuando los jóvenes salen del colegio. En los trenes. En los autobuses. En los despachos. En los supermercados. En los talleres. En el fútbol. etc. etc. Entonces si ello fuera cierto, y lo es, tus enseñanzas no han servido para nada. A no ser que te guste IB3, por ejemplo.

En mis tiempos de estudiante, o en las reuniones juveniles de chicos y chicas de mi edad, nadie, absolutamente nadie, hablaba castellano. Y parece que estaba prohibido.

¿De qué ha servido tu dedicación de mas de 40 años?. Nada. Pura filpa. Yo empezaría a jubilarme.

Otrosí, digo: Dentro de mi propia libertad escribo en castellano cuando lo creo oportuno. Como Ultima Hora, por ejemplo.

Valoración:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris