cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Morir d'insuficiència

Cada vegada que hi ha una mort tràgica, a causa d'una imprudència, d'una temeritat o d'una maldat extrema, hi ha mobilitzacions no només de dol, sinó també d'aquelles que s'endinsen en la política, normalment per demanar un enduriment del codi penal que castigui amb major rigor els fets similars als acabats de succeir.

També és habitual que els amics o parents directes de la víctima o les víctimes iniciïn una campanya de recollida de signatures per demanar als polítics canvis legislatius en aquella qüestió.

No està calculat, ni en som gaire conscients, de les morts que caldria atribuir, anualment, als dos grans problemes que arrossegam a Mallorca i a les Illes Balears: l'infrafinançament dels nostres serveis públics i la massificació turística.

Quantes persones moren a l'any a Mallorca o al conjunt de les Illes Balears a causa de no haver pogut ser prou ben ateses perquè no disposam de tots els serveis d'atenció mèdica que sí que disposen a altres bandes? Quantes morts han de ser atribuïdes a la saturació que pateixen hospitals, centres d'atenció mèdica i serveis d'urgència a causa de la duplicació de la població que experimenten les nostres illes durant els mesos (cada vegada més) de la 'temporada alta'?

Som incapaç de posar xifres, però tots els residents a les Balears sabem que patim una insuficiència de serveis mèdics, encara que pocs ho relacionin amb un tractament colonial per part de l'Estat espanyol, que consisteix en sobreexplotar la indústria turística i enviar, cada any, des de fa molts d'anys, menys recursos que els que necessitam per tenir la mateixa esperança de vida que la que tenen els països de la UE.

Cada any moren mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterers per insuficiència.

Insuficiència pressupostària, concretament.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per quivi, fa 11 mesos

Viqui. Pos vete p'allá.

Valoración:-1menosmas
Per VIQUI, fa 11 mesos

L'esperança de vida dels ciutadans de les Illes Balears és inferior a l'esperança de vida dels ciutadans europeus. Ara bé, efectivament, l'esperança de vida dels espanyols en conjunt és superior.
Endivinau queina és la comunitat espanyola amb major esperança de vida?
Bingo! MADRID

Valoración:-2menosmas
Per Esperança, fa 11 mesos

El país amb major esperança de vida al món és curiosament, l'únic país català que disposa d'un Estat propi: Andorra

Valoración:0menosmas
Per sobran, fa 11 mesos

Curiosamente la esperanza de vida en Japón y.... España, es de las más altas del mundo.
Afortunadamente.

¿Qué podríamos tener mejores servicios?. Evidentemente. ¿Qué se gastaron millones y millones de euros para hacerle un campo de fútbol al Mallorca?. Evidentemente. Y nadie dijo nada. Y así, cientos de casos. ¿Qué sobran turistas?. Si. ¿Qué sobran "otros turistas"?. También. ¿Qué sobran otros que no son españoles?. También. Etc. etc.

Valoración:2menosmas
Per Guiem, fa 11 mesos

Per tenir sa mateixa esperança de vida que es europeus....
I es espanyols que no som es que tenim mes esperança de vida del mon despres des KAPONESES..?

Valoración:-1menosmas
Per Jaume, fa 11 mesos

te bull es cap, tomeu, i no es de sa calor

mem si ara...

Valoración:-5menosmas
Per "Castella mos roba", fa 11 mesos

Si no vols sobreexplotació del turisme, se fa com abans
se feia la temporada sabàtica.

Per començar, els mesos de juliol i agost són sabàtics per el turisme: aeroports, ports, hotels, etc. se tanquen a la circulació de personas.

Durant aquests dos mesos, juliol i agost, Mallorca no rep turistes ni personal per treballar, i Mallorca queda per els mallorquins.

Valoración:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris