algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Qui ens protegeix de la Protecció Civil d'Inca?

150481

Fa uns dies coneixíem que cinc dels sis membres d'Actúa Baleares - VOX a Inca també formaven part de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil d'Inca. Aquests voluntaris realitzen tasques de suport en protocols de seguretat, emergències i control en esdeveniments multitudinaris, com per exemple un concert de música.

És el cas dels concerts que es realitzen al Quarter General Luque (Inca), on sovint els concerts compten amb la presència de grups catalans i valencians, on és habitual que els assistents acudeixin amb estelades o altres elements reivindicatius.

Un d'ells, Carlos T. de Lara (candidat a la batlia d’Inca per part d'Actúa Baleares - VOX), és també membre de Protecció Civil d'Inca i sovint forma part dels protocols de seguretat i supervisió de diversos concerts al Quarter General Luque de Tena. Allà mateix, mentre treballa de voluntari, ha realitzat diverses fotografies que posteriorment ha compartit a les xarxes socials.

En una d’aquestes imatges es pot apreciar un grups de joves amb estelades, pel que De Lara sol·licita «que l’Ajuntament d’Inca prengui mesures urgents donant explicacions públiques i cessant el regidor responsable. No es poden permetre aquests espectacles tan lamentables que, a més, per desgracia no són els primers en els darrers temps…».

En els darrers dies, també han criticat la realització dels Premis Literaris Pare Colom, en què han lliurat els guardons en narrativa, poesia i teatre el passat cap de setmana.

El president del comitè local del partit ultradretà també ha dit la seva respecte a aquests premis literaris: «Aquest ajuntament continua molt perdut… no entenc els premis en llengua catalana quan existeix una riquesa magnífica del mallorquí... Lamentable… encara que els convid que si tant estimen el català… se’n vagi cap allà i aconseguim un Inca millor per a tots».

I no diu la llei que regula la Protecció Civil que serà falta greu «la notòria desconsideració cap a ciutadans o membres de l'Agrupació»? Qui ens protegeix de la Protecció Civil d'Inca?

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Virgilio per que, fa mes de 2 anys

Jo, sincerament, aniré a demanar a s'ajuntament es per que mantè aquesta gent

Valoració:1menosmas
Per Alertaaaa, fa mes de 2 anys

Una cosa vos he de dir, això ho sap tot Inca. Negar-ho o justificar-ho ara és ridícul. El que s'ha de fer és posar-li solució. Ja han passat les festes patronals, és moment de citar-se amb aquestes persones i instar-les a que abandonen la tasca. No els volem de protecció civil, no els volem al carrer amb ub cotxo i un uniforme oficials. I alerta, que s'acosten les eleccions municipales i aquesta gent es presenta amb un partit fascista, les manifestacions discriminatòries aniran a més.

Valoració:2menosmas
Per Uno de ellos, fa mes de 2 anys

Como puede ser que este tal Andreu los defienda tanto? Será uno de ellos o algun famiiar? Si es así tambien sabrá lo que se habla por las calles de Inca respecto al uso y disfrute del vehiculo oficial para fines privados que hace esta gente. I por supuesto que tambien sabrá que está defendiendo lo indefendible. Un fascista sigue siendo fascista por muy buen trabajo que haga y a los fascistas hay que echarles de las calles, no darles un uniforme. Basta ya de normalizar!

Valoració:0menosmas
Per Els ultres són perillosos, fa mes de 2 anys

Injustificable que aquesta gent ultra estigui al servei de l'Ajuntament. Qualsevol dia passarà una barbaritat podent-se evitar. Al Principat ja hem après ben bé que no es pot tenir gent de caire feixista en aquests llocs. A veure quan ho apreneu vosaltres.

Valoració:4menosmas
Per Andreu, fa mes de 2 anys

Per resposta Andreu,
Si em permets et respondré en català, ja que em sento més còmode que quan escric en castellà.
...” Tienen la vista puesta en los musulmanes, el catalán en Inca y la "ideología LGTBI". Después realizan labores de voluntarios en conciertos catalanistas, en eventos por los derechos LGTBI, y en una ciudad con muchos musulmanes.”...
M’he hagut de mirar el teu comentari tres vegades perquè no acabava d’entendre si els criticaves o els elogiaves. Has fet una gran definició del què implica ser un bon professional, tenir la capacitat de fer la feina que tens encomanada sense que la teva ideologia et pugui afectar.
I que consti, que no defens la seva ideologia (si fan una passa més a la dreta, cauen), defens la seva feina.

Valoració:0menosmas
Per Andreu, fa mes de 2 anys

Senyor Inca huele,
Com vostè ha estat educat, estaré encantat de rebatre els seus arguments:
És evident que la fotografia es va obtenir de durant uns dels seus serveis, però l’ús que es va donar a la mateixa, va ser fora del mateix. Té vostè coneixement de que d’uniforme faltessin al respecte d’algun assistent? Que neguessin l’auxili a alguna persona pel fet de portar una senyera? Si és així entonaré el “mea culpa” i em retractaré de les meves afirmacions. Puc estar d’acord amb vostè que el fet de fer ús d’una fotografia presa en temps de servei, es qüestionable, i tal volta s’hauria de dur una estirada d’orelles.
Però tot i així, no perdin de vista que son VOLUNTARIS, que ningú els va obligar a cobrir ni el servei de la fotografia, ni la desfilada d’Orgullosament Inca, que no els feia falta dir que tenien mal de cap, però anar-hi, amb un “no vull anar és suficient” i ningú els pot dir res. Però tot i no estar d’acord amb allò que es celebrava estaven allà, DE FRANC!
Posició de poder??? La posició de poder dels voluntaris de Protecció Civil, la pot tenir vostè i qualssevol de nosaltres, invertint tres o quatre setmanes del nostre temps personal fent un curs bàsic de protecció civil, i una vegada obtingut el curs llevar temps dels vespres i els cap de setmana de la família per anar a fer servei pels altres.
Privilegis???? Si el privilegi per anar a uns d’aquests actes és redueix a un bocata i dues Coca Cola calentes! Per aquest motiu vull que entenguin el valor del que fan.
Aniria vostè a ajudar a col•locar les cadires d’un acte de VOX pel seu caràcter solidari??
Benvolgut senyor, únicament li demano que valori als voluntaris de protecció civil d’Inca pels seus ACTES no pel que PENSEN.
En relació al seu comentari on manifesta que el meu comentari fa olor, no se perquè ho diu, i crec que està un poc fora de context. Únicament he expressat la meva opinió, perquè som coneixedor del servei que presten i crec que no es mereixen aquesta desqualificació. Intent ser empàtic i posar-me en la seva pell, i pensar en l’ofensa que us poden suposar els seus comentaris, però si fossin conscients d’allò que fan vostès, us puc ben assegurar que tal volta no aniríeu a sopar amb ells, però que si els voldríeu a prop.

Valoració:-3menosmas
Per Maria Antonia, fa mes de 2 anys

Però si ho sab tot es mon!! Als pobles del raiguer es de prteccio civil son tots de sa matexa corda

Valoració:1menosmas
Per Resposta Andreu, fa mes de 2 anys

Andreu, te cuesta ver a voluntarios de Protección Civil como peligrosos para determinados sectores de la población.

Invitan a las personas catalanohablantes de Inca a irse a Cataluña, literalmente. NO CONOCEN EL ESTATUTO DE AUTONOMIA, aprobado con un consenso histórico.

Tienen la vista puesta en los musulmanes, el catalán en Inca y la "ideología LGTBI". Después realizan labores de voluntarios en conciertos catalanistas, en eventos por los derechos LGTBI, y en una ciudad con muchos musulmanes.

Son un peligro para la ciudad

Valoració:3menosmas
Per Inca huele, fa mes de 2 anys

Andreu, molt bo tot lo que dius. Ara, no se si te n'has adonat que una de les publicacions del seu Facebook conté una fotografia, feta per ell mateix i en acte de servei (com es pot observar és al davant de la barrera), de la gent que assisteix a un concert amb banderes estelades. Inclús arriba a demanar el cessament del regidor responsable que ha organitzat el concert i ho titlla d'espectacle lamentable.

I tu dius: 'La normativa a la qual fa referència l'article només afecta quan s'està de servei i crec que fins ara ningú podrà dir que en acte de servei han faltat el respecte a ningú'.

Què és aquesta publicació sinó faltar-li el respecte a la ciutadania que assisteix lliiurement a un concert, assenyalar-la públicament, distribuir una fotografia amb les seves cares i posicionar-se políticament contra un acte musical perquè no combrega amb el seu pensament? Això no ho pot fer en acte de servei i ho fa. No pot usar la seva 'posició de poder', situació de privilegi, i fotografiar a la gent que se suposa que ha de protegir. És un escàndol però més escàndol és que no estigui sortint tot açò a la llum, ni per part de l'esquerra ni per part de la dreta. Fa molt mala olor. Tanta com el teu comentari.

Sigui com sigui, les proves hi són i no seran les darreres. Aquesta gent té un llarg historial

Valoració:3menosmas
Per Andreu, fa mes de 2 anys

Bon dia,
Entenc que aquest mitjà té un públic destí, i que aquesta notícia pot ser indignant per a molts, però m'agradaria que davant la indignació inicial, fóssim capaços de pensar amb tranquil•litat i sospesar que aquesta indignació està provocada perquè pensen diferent que nosaltres.
Si ho pensen, és exactament el mateix que pensaven els espanyolistes, quan es parlava que havia molts de mossos afins a la causa nacionalista. Era indignant! no era permissible!. Els mossos no tenen dret a pensar diferent que un senyor de Madrid i a presentar-se a unes llistes del Pdcat per defensar l'autodeterminació de Catalunya??
Tota persona es lliure de defensar els seus interessos, sempre que ho faci respectant les normes, i ara per ara VOX, és un partit legal (que camina damunt la retxa, però legal).
Dic això, perquè amb independència de la ideologia dels senyors/es de Protecció Civil d'Inca, per la meva feina, tinc contacte pràcticament diari amb ells, i la seva tasca és incomiable, no hem d'oblidar que son VOLUNTARIS, i que dediquen part del seu temps al benestar de tots (inclosos els qui no estam d'acord amb la seva ideologia).
Els he pogut veure vestits amb americana i corbata (estaven de boda) tirant terra a les restes d'oli d'un accident. I sigui l'hora que sigui si els necessites, venen.
La normativa a la qual fa referència l'article només afecta quan s'està de servei i crec que fins ara ningú podrà dir que en acte de servei han faltat el respecte a ningú. És més, el dia d’orgullosament Inca, es trobaven ajudant a la Policia pel correcte desenvolupament de l'event, tot i que el col•lectiu LGTB no va molt amb la seva ideologia.
Amb això els vull fer entendre que, que hem de defensar que el que pensem, però amb seny, el darrer que necessitem és que aquests voluntaris que fan una gran tasca, pensin que no agraïm la seva feina i deixin de fer-la. Tal volta, si la meitat del temps que dediquem a criticar, els dediquéssim a ajudar com ells, el mon aniria molt millor.
Molts d'ànims voluntaris!!

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris