muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Na Corinna ens ajuda!

Na Corinna ens ajuda!, va dir na Fina Santiago al sopar de MÉS per Mallorca del proppassat dijous 12 de juliol i té tota la raó!

Les gravacions de converses amb na Corinna zu Sayn-Wittgenstein, llinatge difícil de dir però que sembla és d’arrels aristocràtiques alemanyes, on explica els negocis del rei emèrit, Juan Carlos de Borbón, les comissions cobrades, la confusió entre doblers legals i no, estan superant allò que podríem fer els i les republicanes de tota la vida. I ens ajuden, en el sentit que destapen allò que tothom sabia però ningú deia: l’estranya i gran fortuna de la família Borbon-Grècia, actual. En casar-se allà l'any 1961 del segle passat, s’ajuntaven dues famílies que no eren conegudes per la seva riquesa, més bé, al contrari, per ser els «parents pobres» de les monarquies europees.

I resulta que ara, enmig de l’estiu coneixem més detalls de les relacions «econòmiques» de la senyora Corinna i el senyor Juan Carlos. La veritat és que ja es destaparen amb el cas Nóos, que ha duit al gendre estimat a la presó. I no era la primera ni la darrera de les conegudes afectuosament per aquest senyor. Fins i tot una o dues de per aquí, mallorquines, eren protagonistes de les festes reproduïdes a les revistes de paper «couché», senzillament per ser més que amigues d’aquest senyor.

No m’interessa en absolut la seva vida privada, de cap membre d’aquesta família. Allò que sí cal comentar és el cobrament de comissions milionàries dels seus «germans» dirigents de l’Aràbia Saudita, un país que financia l’armament de grups islàmics, que trafica amb armes.

No només d’aquest país, sembla que també d’altres països més pròxims que també els qualifica de «germans» més que amics..

I a més d’enriquir-se amb el cobrament de comissions, no oblidem que ja té una substanciosa assignació de l’Estat per la seva manutenció i la de la seva família, resulta que també va fer frau fiscal, amb doblers col·locats a la banca suïssa, sense pagar impostos. Un Cap d’Estat que defrauda, que furta doblers al ministeri d’Hisenda... Recordeu aquell episodi del procés judicial del cas Nóos que deia «Hacienda somos todos, és una frase publicitària!», una publicitat que demanava el pagament d’impostos a la ciutadania, com a responsabilitat col·lectiva.

Un Cap d’Estat imposat per un dictador, que revalida la seva legitimitat «salvant» un cop d’estat de guàrdies civils i militars pre-constitucionals, i que mai s’ha aclarit la seva responsabilitat. Un Cap d’Estat que és descrit com a «campechano» com a únic mèrit o «catxondo» en la intimitat... Un Cap d’Estat que mostra la seva mala educació imprecant amb un Porquè no te callas!, dirigint-se a un Cap d’Estat elegit democràticament,  per tant amb més legitimitat que la seva.

Un Cap d’Estat que ha de donar pas al seu fill, per fer-se públics afers extramatrimonials, caceres d’elefants... que patèticament pensa que ho ha salvat dient «Me he equivocado»...

Un Cap d’Estat que coneixem públicament que té comptes a Suïssa, per no pagar impostos al seu país, que sí li paga un substanciós sou, en el moment que ell cobra comissions per «facilitar» contractes...

En una paraula, na Corinna ens ajuda amb les seves paraules, ens ajuda a fonamentar amb més raons encara, la necessitat d’un canvi de règim, de forma d’Estat. Del «reino de España» passar a República, amb l’elecció del Cap d’Estat a través d’urnes, com tants altres països democràtics d’arreu del món.

Ens ajuda a reclamar el dret a decidir aquesta forma d’Estat, mitjançant referèndum, com ja corre per les xarxes socials amb recollida de signatures.

Perquè volem un país democràtic de bon de veres, amb accions contundents contra el frau fiscal que ens furta a tota la ciutadania, amb una justícia que persegueixi els lladres de «guant blanc» amb fermesa, sense privilegis. Una justícia que alliberi les persones preses per haver defensat les seves idees, com li recorden els tribunals europeus.

Perquè volem un Estat que respecti el dret a decidir dels seus pobles, de la ciutadania. Un Estat que possibiliti canvis a la seva Carta magna, perquè té quaranta anys i convé que l'adeqüem al segle XXI, en aspectes com acabar amb la monarquia com a representació de l’Estat.

Gràcies pel teu ajut Corinna zu Sayn-Wittgenstein, que mantinguis les teves paraules davant la justícia!

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Au idò!, fa mes de 2 anys

El republicanisme és pecat, com temps enrera ho foren el carlisme i el cinema. També ho és el federalisme i criticar el cobrament de comissions per alguns personatges destacats. No sieu pecadors!

Valoració:0menosmas
Per manoletin, fa mes de 2 anys

Menos mal que el rey Pujol tiene un pasado inmaculado.... Vaya por delante que no simpatizo con ninguna de las dos monarquías.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris