nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
21°

Puyal, t'estim!

Joaquim Maria Puyal ha anunciat aquest dimecres que a partir de la temporada que ve no retransmetrà els partits del Barça a Catalunya Ràdio.

El pioner de les retransmissions dels partits del Barça en català -va fer la primera, per Ràdio Barcelona, l'any 1976- és l'encarregat de fer les transmissions de l'equip blaugrana per Catalunya Ràdio des de 1985.

Tots hem après molt amb en Puyal. I hem gaudit de bon de veres.

Durant aquests anys he acumulat vivències meravelloses relacionades, directament o indirectament, amb en Puyal.

Ell va retransmetre el meu 'debut' al Camp Nou, quan, juntament amb un altre company de La Crida, vàrem botar damunt el terreny de joc amb una pancarta que deia 'Freedom for Catalonia'.

En una altra ocasió, en un partit Barça-Mallorca, durant el descans em va entrevistar per explicar que a les Illes Balears es veu TV3, però no les transmissions esportives.

En una altra ocasió, els amics de la Federació de Penyes Barcelonistes em varen fer l'honor de proposar-me que presentàs el llibre que Puyal havia publicat titulat 'Aicnàlubma', en una vetlada memorable a Portocolom.

M’honorà tant que vaig proclamar allò de «ja em puc morir!»

Recuper part de la meva intervenció aquell dia per agrair la gran aportació que ha fet Joaquim Maria Puyal i Ortiga al periodisme i a la consciència lingüística.

Gràcies Mestre per exercir l’ofici de periodista d’una manera brillant, apassionada, responsable, rigorosa i plena d’autoexigència.

Gràcies per ensenyar-nos que el bon professional és el que

pensa el que vol dir; reflexiona sobre allò que val la pena dir; té clar com ho ha de dir... I, a partir d’aquí, construeix la manera de dir-ho perquè els oients o televidents ho puguin entendre.

Gràcies per la TDP que, juntament amb l'equip d’excel·lents professionals, ens ha fet viure cada partit del Barça amb una riquesa de detalls que traspassen qualsevol frontera.

Gràcies per la volta al Món que feim, tots plegats, durant les transmissions del Barça, que ens connecten amb barcelonistes dels cinc continents.

Gràcies per fer-nos valorar i conèixer millor la nostra llengua.

Gràcies per formar part de les nostres vides i de moments inoblidables i col·lectivament tan intensos com el gol de Koeman a Wembley o el del macanudo Pizzi o el de Messi i més contra el Getafe, o el d’Iniesta a Standford bridge.

I gràcies per tenir sempre presents els illencs.

Gràcies Puyal.

Puyal, t’estim! Puyal, t'estimo! Puyal, t’estimam!

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris