cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

L’estiu ja és aquí

Ja tenim l’estiu aquí, ja ha passat la nit de Sant Joan, les festes vorera de mar, la flama de la llengua a Alaró, inauguració dels Jocs del Mediterrani a Tarragona... un cap de setmana intens arreu de les terres nostres. Aquesta setmana vindran les alegries i les tristeses en entregar les notes de final de curs a l’alumnat.

Com cada any festes als pobles, sopars familiars, retrobament amb les amistats de fora... però enguany és ben diferent. Hi ha nou persones que no ho podran gaudir, si no els arriba la llibertat en aquests dies: Na Carme Forcadell, na Dolors Bassa, amb en Jordi Sánchez, en Jordi Cuixart, i n’Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, nou, són nou persones en presó preventiva, que no han pogut gaudir de la festa de Sant Joan, amb la seva gent. No ho oblidem, enguany comença l’estiu diferent. Tant de bo els vegem prest sortint de les presons!

Tant de bo, una vegada més, un desig, una esperança. Altres, cinc violadors condemnats a nou anys de presó ja són al carrer. Ja tenen condemna, els jutges els deixen en llibertat amb uns raonaments que clamen al cel, que han indignat i enrabiat milers de persones, joves i grans, que han sortit al carrer una vegada més, immediatament, el mateix dia i següents arreu de l’Estat.

S’ha analitzat amb profunditat la sentència de La manada, com ells s’anomenaven. S’ha comentat a bastament la resolució de llibertat, per no haver-hi possibilitat de «reincidència delictiva»! Unes setmanes abans de les festes de Pamplona, o de qualsevol festa, també dels seus pobles, on l’alcohol i la gresca és la manera de participar, de sentir-se feliços.

No és un estiu com els altres. Ja no tenim el govern del PP, afortunadament!. Tenim nous responsables al capdavant de les institucions estatals, amb minoria parlamentària. Pot ser un estiu ple d’esdeveniments, els gestos inicials han estat valents, un Gobierno amb majoria de dones, un ministre que dimiteix set dies després del nomenament,  per haver comès frau fiscal, la benvinguda al vaixell Aquarius, ple de persones en perill de mort a la nostra mar Mediterrània... Volem més gestos, volem més decisions, més accions. La posada en llibertat dels presos polítics immediata, per exemple, per la via que sigui. N’hi ha podeu estar ben segures!.

És l’estiu darrer dels actuals responsables polítics a les institucions municipals i autonòmiques. L’any que ve, per finals del mes de juny ja coneixerem els resultats de les eleccions del maig. També del nou Parlament europeu. Aquesta institució tan llunyana, tan desconeguda, però igualment elegida per sufragi universal. Amb els nostres vots. Veurem quines candidatures es presenten. Tant de bo n’hi hagués una de les veus sobiranistes de les perifèries de l’Estat. Altra vegada, tant de bo, un desig, una esperança.

Els aires europeus són dretans, ultra-dretans alguns, com els hongaresos, com els italians... Però també van apareixent aires frescos, d’esquerres, com els de la veïna Portugal. Esperem que els nostres, els del conjunt de l’Estat s’assemblin més a la veïna que no als «amics»italians. I una incògnita a aclarir...veurem na Rosa Estaràs altra vegada candidata?? Hem perdut el compte dels anys que gaudeix de l’escó europeu, va saber jugar les cartes i no l’hem vista pels jutjats, com el seu President, avui empresonat, Jaume Matas. Ostentava aquells anys la vicepresidència,  la recordau? Amb factures de Moët Chandom, xampany francès, per berenar... ho recorden aquells funcionaris que pagaven sense remugar. Ho recorden aquells altres representants polítics que patien controls i més controls per culpa de la manca de transparència d’aquells anys nefastos de majoria absoluta pepera...

Convé tenir-ho present. Perquè per molt que diguin, no és cert que «tots els polítics són iguals». Només ho diuen convençuts, aquells que volen escampar el fang de la corrupció per tot arreu. Només ho diuen aquells que no valoren la democràcia, les llibertats, sobretot la d’expressió, perquè tenen una mentalitat autoritària, que enyoren temps passats.

Convé valorar i molt la tasca feta des de les institucions per persones d’esquerres. Que han treballat per millorar la vida de la gent, que s’hi han deixat hores i hores d’esforços, sense furtar doblers públics, sembla mentida haver-ho de recordar però en temps d’empresonament amb privilegis a aquell que va enganar i robar, recordem qui va ser que va furtar i qui no ha posat la mà al calaix.

L’estiu comença aquests dies, tant de bo ens dugui la llibertat per a les nou persones preses polítiques i puguin gaudir-lo amb alegria!

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris