algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 25°
30°

Ampliar l'espai comunicatiu en català

MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca han presentat aquest dimecres una Proposició no de Llei perquè el Parlament insti el Govern de l’Estat a eliminar les barreres tecnològiques actuals que impedeixen la total reciprocitat i emissió dels mitjans públics en llengua catalana a tots els territoris on es parla aquesta llengua. És una proposta extraordinària. En tots els sentits del terme.

Concretament, la Proposició de MÉS i MÉS, que aplaudim i compartim, fa quatre demandes al Govern espanyol:

1. Que tal com diu la Carta Europea en matèria de televisions transfrontereres, garanteixi la recepció dels mitjans de comunicació en català d’arreu del territori, la creació de mitjans compartits i la coordinació institucional.

2. Que assigni un nou múltiplex i ampliï l’espai radiofònic a cadascuna de les comunitats que tenen el català com a llengua cooficial, per fer possible la reciprocitat entre els mitjans audiovisuals públics d’aquests territoris.

3. Que modifiqui les normatives actuals en el sentit d’adequar els espais comunicacionals de TDT a la realitat plurilingüística de l’Estat espanyol, sense segmentar o separar comunitats d’una mateixa llengua.

4. Que propiciï i possibiliti la creació d’un organisme que agrupi els mitjans audiovisuals de titularitat pública d’arreu del territori de parla catalana perquè actuï de manera solidària en defensa dels interessos de la comunitat lingüística.

També es demana al Govern a assumir aquests acords i a treballar amb el Govern espanyol per aconseguir els objectius plantejats. I a treballar amb la Generalitat Valenciana amb l’objectiu d’implementar la reciprocitat de les emissions dels respectius canals públics de ràdio i televisió, IB3 i À Punt.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xesc, fa dervers d'un any

I Esport3, Catalunya Informació, Catalunya Música i iCat.

Valoración:0menosmas
Per Pepeta, fa dervers d'un any

I què ens arribi TV3 completa i en directe.
No la tv3.cat que ens arriba filtrada no sé amb quin criteri.

Valoración:3menosmas
Per Vilipendiado, fa dervers d'un any

Aquesta sí que és una mesura a favor de la llengua catalana que no ataca a ningú i que es deu lluitar per obtenir de manera definitiva.

Es pot defensar les llengües sense atacar a les altres, i és una llástima que els catalanoparlants de tota Espanya no puguin tenir més continguts públics arrell de tot el territori, no només a els histórics ...

Valoración:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris