cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
24°

Comportaments xenòfobs a l'Ib-Salut

Ja ha passat el temps suficient perquè els responsables polítics de la Sanitat Pública (i Francina Armengol com a responsable màxima) hagin pres mesures contra els responsables de la doble discriminació a un pacient que pretenia poder expressar-se en mallorquí davant una servidora pública. De moment no han dit, ni fet, res.

El pacient, no tan sols no va poder parlar l'idioma que volia, sinó que ara ha hagut de veure com la subdirectora mèdica del sector de Ponent, Maite Corredor Ibáñez i el director gerent d'Atenció Primària, Miquel Caldentey Tous, li responen en termes xenòfobs i supremacistes i li venen a dir que ha d'estar agraït de se li dirigissin en castellà. «La professional a la que fa referència, va ser molt amable al dirigir-se a vostè en castellà», li diuen, obviant que la qüestió no és en quin idioma parlàs la servidora pública, sinó que aquesta no va permetre que el pacient s'expressàs en la llengua que volia.

La carta signada en nom de l'Ib-Salut per Maite Corredor Ibáñez i Miquel Caldentey Tous és un insult a la convivència, a la cohesió social i a tots els mallorquins que, independentment d'on hagin nascut o de quina sigui la seva primera llengua, pretenen que la llengua catalana es pugui usar amb normalitat.

Actituds com l'exhibida pels responsables de l'Ib-Salut posen en perill la convivència a les Illes Balears.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Goriet, fa dervers d'un any

En Tomeu I en Miquel no existeixen, o no viuen a Mallorca.

Valoración:3menosmas
Per Andreu Miquel, fa dervers d'un any

Als que signau com aTomewu i Miquel, provau de fer vida normal parlant sempre en mallorquí. Vuereu que aviat que vos tornareu independentistes

Valoración:8menosmas
Per Miquel, fa dervers d'un any

Que per un cas puntual i la mala resposta del IB-Salut el resum sigui "Actituds com l'exhibida pels responsables de l'Ib-Salut posen en perill la convivència a les Illes Balears." no te per on agarar-ho.

Al final pareix que es el que voleu, que no hi hagi convivencia

Valoración:-8menosmas
Per el vent del nord, fa dervers d'un any

saps que passa, Tomeu? que fins que no cessin a aquestes persones, la cosa no canviarà gens ni mica, encara que reconec que, darrerament les coses estan canviant a ses illes!

Valoración:-1menosmas
Per Tomeu, fa dervers d'un any

Me fa gràcia que ara diguis que no se va poder expressar en "mallorquí" M'ha sorprès molt sa veritat. D'altra banda, a l'IB-Salut no anam a xerrar. Crec que le problema de l'IB salut es estar un any per a que te resolguin un problema de salut en lloc de que te xerrin en castella.

Valoración:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris