algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

Na Maria Salom ens avisa...

Na Marieta Salom, com li dèiem al Parlament de les Illes Balears la legislatura 1995-99 ja que era la diputada més jove- avui delegada del gobierno, ens avisa que el nacionalisme està sobredimensionat a les nostres Illes. Una piulada immediata deia «deu referir-se al nacionalisme espanyol»! I és així. L’espanyolisme que tant li agrada a na Maria treu pit i vol avisar de possibles mals.

Na Maria, que inicià la seva carrera política devora el President Cañellas, famosa pels talons del Túnel de Sóller, un més dels casos de corrupció pepera que tingué una sentència exemplar però, justament, havia prescrit el delicte! Na Maria que pegà el bot a Madrid, diputada al Congrés, sempre a primera fila de la bancada popular  i devora el Sr. Zaplana, fent bones rialles a la Comissió on na Pilar Manjón relatava l’infern de l’atemptat a Atocha del 2004.

Na Maria Salom que presidí el Consell de Mallorca la legislatura de majoria absoluta del PP del 2011 al 2015, que tancà la televisió i la ràdio, que sense tremolar es dedicà a «aprimar» el Consell, amb les consegüents escapçades als ajuts cap al tercer sector, cap a tot el món cultural, cap als Ajuntaments...

Na Maria Salom retalla, amb la mateixa fredor, la carrera professional de milers de treballadores i treballadors públics, que veuen com la seva nòmina perd poder adquisitiu de manera immediata i amb greu conseqüències a l’economia de la llar. Aguanta protestes i manifestacions de milers de persones indignades, sense immutar-se. Respon que és cosa dels Serveis jurídics...

En canvi, na Maria bota, s’indigna, quan se sent al·ludida pel Sr.Batle de Palma, Toni Noguera, i retreu a la Presidenta Armengol que gràcies als acords aquest senyor avui ocupi la màxima autoritat municipal de la capital de les Illes. Ja n'hi ha prou! Na Maria és tan mallorquina com en Toni...i això que no diu que,  a més, és inquera de tota la vida i emparentada amb la botifarreria.

Feia dos dies que havia explicat que no entrava en cap cursa electoral, que per res presentaria la seva candidatura a la llista del Parlament...i ara ha encès la polèmica al si del seu propi partit amb la decisió de l’Advocacia de l’Estat a recórrer uns ajuts que batles del PP anteriors havien donat igualment. No només a Mallorca, com l’exbatle pollencí Tomeu Cifre Ochogavía, també a Galícia, ara, i  governada per l’amic Alberto Nuñez Feijóo.

I na Maria ho va justificar per la seva "obligació de vetllar perquè les dues llengües cooficials tinguin el mateix valor i se subvencionin de la mateixa manera, com recull la Constitució". Gran troballa de na Maria! Per aquesta raó es podrien retirar els ajuts a les persones amb capacitats funcionals diverses, ja que té obligació de vetllar perquè totes les persones siguin iguals i s’ha de subvencionar igualment aquelles que no tenen cap diversitat funcional» i afegirà com recull la Constitució.

Na Maria Salom ens avisa i pren decisions des del despatx del carrer Constitució de Palma. Tenen por de Ciudadanos que tant a Madrid com aquí, els demana més repressió, més nacionalisme espanyol i més contundència. Veuen que la corrupció ha arribat a un grau dins el seu partit que no només són doblers públics que s’han furtat, també s’han regalat títols acadèmics, i són motius de befa i paròdia...

Veuen que la ciutadania callada durant molts anys ara surt al carrer, i a més, són els pensionistes, les persones jubilades que tants arrossos i porcelles havien compartit, que ja no aguanten el 0.25% d’augment per molt votants del PP que hagin estat.

I no només els pensionistes que menyspreen amb els seus comentaris en privat, també les dones, joves, majors, s’atreveixen a posar en entredit les decisions judicials, critiquen jutges i fiscals, s’enfronten al carrer i els reclamen els doblers promesos per lluitar contra les violències masclistes, aquells 200 milions d’euros que el Sr. Rajoy fa uns mesos, signà en un Pacte d’Estat.

Na Maria Salom no gosa respondre a les crítiques dins el seu partit, acusa els adversaris, sobretot MÉS per Mallorca que s’atreveix a explicar el menyspreu de l’Estat cap a la gent de les nostres Illes.

Na Maria Salom ens avisa, amb el panorama que veu, inventarà polèmiques, esperonejarà aquells que criden «a por ellos» també pels nostres carrers i pobles, advertirà del perill sobiranista des del seu espanyolisme més ranci, més passat, perquè té raó, hi ha moltes persones mallorquines amb la seva mentalitat, com el senador Bauzà, o la diputada Ballester, per exemple.

Afortunadament, Maria Salom, som més les persones que valorem positivament viure a un territori amb llengua pròpia, la catalana, segons diu una llei orgànica de l’Estat, el nostre Estatut, que volem emprar-la en tots els àmbits, públics, científics, culturals, comercials, associatius, esportius, ...i sobretot som cada vegada més qui volem la més àmplia sobirania pels nostres pobles i institucions!.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris