nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 27°
25°

La Fundació Jaume III es desmunta per convertir-se en el braç armat de Ciudadanos

Després que la barcelonina Manuela Cañadas, una de les impulsores del moviment antimallorquí 'Mos Movem', deixés l'organització a causa de les fortes discrepàncies amb Joan Pons, qui també dirigeix a la Fundació Jaume III, surten noves informacions sobre la desfeta de les organitzacions gonellistes.

Coneguts militants d'aquests moviments acusen Joan Pons de defensar la unitat del català, «en sintonia amb el nouvingut a les Balears Pericay, un filòleg català que presideix Ciudadanos a Balears».

També acusen Pons d'usar la seva posició dins la Fundació Jaume III per al seu propi benefici i fer, així, carrera política amb la formació Ciudadanos. Per a això, mentre era director de la Jaume III va crear Societat Civil Balear, germana de la ultraespanyolista Societat Civil Catalana. Aquests fets han dut a la dimissió del portaveu de la Fundació Jaume III, Joan Font Rosselló, i de 4 patrons més.

Sociedad Cívica Balear vs. Societat Civil Balear

La desfeta del gonellisme ha donat lloc a la creació de diferents grupuscles que es barallen, dia sí i dia també, públicament a través de les xarxes socials per veure qui és més espanyolista. Així, hem pogut veure al llarg de les darreres setmanes comentaris molt durs i que entren fins i tot en el terreny personal entre membres dels grupuscles de nova creació acusant-se de catalanistes.

Que sortís una notícia que explicava que la Fundació Jaume III 'de Menorca' (Joan Pons) entrega els 3.000 euros del premi Joan Benejam a una independentista no és cap casualitat sinó que es tracta d'un altre moviment de desprestigi d'uns gonelles a altres.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Riurem de bon deveres!!!, fa mes de 2 anys

Pegau-vos fort!!!!

Valoració:12menosmas
Per Macià, fa mes de 2 anys

Bernat, "fidel" és un cultisme que no usam en mallorquí. La forma popular i hereditària ès "feel". A la fundació no t'ho han ensenyat?

Valoració:3menosmas
Per Gabriel, fa mes de 2 anys

Aprèn a escriure, Bernat!

Valoració:4menosmas
Per Idò sí., fa mes de 2 anys

Això que la Fundació Jaume III es desmunti és una bona notícia, però les conseqüencies no sé si són tan bones.

Valoració:7menosmas
Per ", fa mes de 2 anys

"de sa qual me donaré de baixa".

Incorrecte: "de la que me donaré de baixa"
si empras "qual" que en mallorquí ja no existeix, l'haurias de escriure en forma arcaica, fora de ús com
"de la qual Fundació me donaré de baixa"
i una altra manera seria: "d'on me donaré de baixa"

Valoració:6menosmas
Per Bernat de s'Estalella, fa mes de 2 anys

Es problema no són ses confrontacions entre lo que voltros anomenau gonellisme. Es vertader problema resideix amb sa mala praxi de s'actual director que amb tal de comandar i cobrar un suculent jornal l'hi és igual si du a sa Fundació cap un pou sense fons. Coneguent sa trajectòria de dos veterans i fidels defensors des mallorquí, com són es dimissionaris Joan Font i Toni Ballester, i sent soci de sa Fundació des des seu inici, de sa qual me donaré de baixa, coses grosses han d'haver passat perquè hagin agafat aquesta decissió. Crec que en Joan D. Pons ademés d'haver perdut tota sa credibilitat per liderar una entitat amb tant de prestigi i renom faria un bon favor an es mallorquinisme i a sa pròpia entitat si dimitís des seu càrrec que li és un tros gros.

Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris