cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 27°
29°

'Manuel de Pedrolo, manual de supervivència' de Sebastià Bennasar

Aquest dimarts he tengut el plaer de compartir una llarga conversa, a la llibreria Quart Creixent de Palma, sobre en Manuel de Pedrolo, amb una persona que coneix bé la figura i l'obra de l'inabastable escriptor i referent intel·lectual nascut a l'Aranyó ara fa cent anys.

El motiu ha estat la presentació del nou llibre de Bennasar, 'Manuel de Pedrolo, manual de supervivència'.

El llibre, ben recomanable, no és exactament una biografia de Pedrolo (de fet, n'acaba de sortir una de magnífica, elaborada per Bel Zabala), és un manual d'introducció a Pedrolo, o d'ús de la seva obra.

Bennasar hi repassa què queda avui de Pedrolo, la seva vasta obra literària (especialment la novel·la i la novel·la negra). També hi ha una anàlisi del seu compromís polític. Recordem que Manuel de Pedrola va ser un intel·lectual marxista heterodox i ferm partidari de la independència dels Països Catalans.

El llibre ens parla de Pedrolo i ho fa des de la veu principal de Sebastià Bennasar, però l'autor explica algunes parts de l'obra o de la figura pedroliana a través d'altres veus com per exemple de les persones entrevistades en el llibre: Antoni Serra, Àlex Martín Escribà, Margarida Aritzeta i Àlex Broch.

En definitiva, una excel·lent aportació de Bennasar a la sempre massa escassa difusió de l'obra de Manuel de Pedrolo.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per patinador artístic, fa dervers d'un any

Tot homenatge que se li faci a Pedrolo serà just i insuficient

Valoración:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris