cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 30°
33°

Guanyam el futur!

Hem viscut una setmana intensa. El 8 de març va ser un èxit feminista. Un èxit clamorós als carrers de Palma, de Manacor, de Formentera, d’Eivissa, de Maó. Els carrers plens de dones, de totes les edats, de joves i majors, d’homes també. Un èxit inesperat però molt preparat, amb setmanes d’antelació.

El moviment feminista d’arreu de l’Estat ha aconseguit una fita impensable fa uns anys. Una vaga feminista, insòlita i que ha romput els esquemes a molta gent, començant pels mateixos mitjans de comunicació que no s’esperaven la força d’aquesta mobilització. I de tants representants polítics de la dreta més carca, més conservadora, que han quedat descol·locats, sense resposta.

Dijous 8 de març, dones als carrers de Palma, estudiants i professorat, al matí. L’horabaixa omplint la part esquerra de les Avingudes, com feia anys que no es veia. I així a altres indrets, les ciutats de la perifèria de l’Estat, Santiago, Oviedo, Gasteiz, Bilbo, Pamplona,Donosti, Barcelona, València... com Palma. Proporcionalment amb més força que el centre Madrid.

Una onada de feminisme que ha recorregut el nostre país, i també Europa, Amèrica Llatina, arreu del món. A Turquia, per exemple, desafiant la repressió del president Erdogan les dones amb vels i sense, clamaren amb alegria per la llibertat i pels drets humans.

Els dies següents, hem assistit a la III Assemblea de MÉS per Mallorca a Lloseta. He posat el seu lema com a títol d’aquest article perquè és molt significatiu. S’ha debatut els documents  congressuals, s’ha elegit una nova direcció. Tenim dues persones que duran la coordinació, la direcció: na Bel Busquets i en Guillem Balboa. S’han formulat propostes, noves, en els documents de feminismes com en el de sobirania. Hem fet passes endavant en les formulacions polítiques que volem transmetre a la ciutadania.

En la intervenció final en Guillem va transmetre els ensenyaments que podem extreure del moviment feminista que ha estat capaç de créixer i mostrar la seva força als carrers. La cooperació,  la confiança, la perseverança, la resiliència, l’alegria i la sororitat.

Valors que han d’impregnar la pràctica política de MÉS per Mallorca, i així ho ha demostrat en aspectes com la co-coordinació, la direcció paritària, les formulacions agosarades com és el de reconèixer el dret de les dones a exercir el dret a veto en tots aquells debats que tenen a veure amb el propi cos i la pròpia vida, per exemple.  

Una força política que ha viscut situacions difícils, que ha sabut superar-les amb valentia i audàcia, amb plantejaments nous, mantenint el respecte i la pluralitat interna, en una paraula, amb molta vitalitat, com va dir en Guillem, aquest mort és ben viu.

Guanyam el futur, amb la nostra resposta al patriarcat, a la societat injusta, desigual, insolidària. Com va dir na Bel Busquets, el millor antídot al verí del Govern del Sr. Rajoy que no coneix de la separació de poders de la democràcia, que empresona líders polítics i socials, que manté la reforma de la legislació laboral que empobreix i lleva drets socials, que malbarata doblers públics i no respon de la corrupció davant la ciutadania, el millor antídot és una força com MÉS per Mallorca, una força política sobirana, feminista, d’esquerres, ecologista, que lluita per la vertadera transformació de la societat.

Perquè sense aquesta, sense capgirar-la de dalt abaix, no és possible un altre món on les persones puguin viure lliures, iguals, solidàries, felices.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris