nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Febrer el curt, si entra dolent, pitjor en surt

Twitter

A punt d’acabar el febrer, esperem que no es compleixi el refrany i en puguem sortir millor que com va entrar... Em referesc al temps!

Recordeu que l’11 de febrer passat se celebrà el dia internacional de les dones i les nines a la ciència. Aquí a Mallorca es va commemorar amb diversos actes no només a Palma, també a Inca...

En aquest mes s’ha presentat als mitjans de comunicació la vaga feminista del pròxim 8 de març.

Els sindicats CCOO i UGT convoquen dues hores d’atur laboral a cada torn de feina així com una concentració a la plaça d’Espanya de Palma. STEI-i, USO i CGT  vaga de tot el dia. Això en l’àmbit laboral, reclamant a igual feina igual salari. Sembla mentida no? L’1 de gener d’enguany ha entrat en vigor a Islàndia la nova llei que obliga a la igualtat en els salaris de dones i homes. Islàndia l’estat més nòrdic de tota Europa, que aconseguí plantar cara als bancs en la crisi financera. El país que visqué la primera vaga de dones, de totes les dones. Vaga laboral, de cura, de consum el 1975!

Amb aquest exemple el moviment feminista a Sud-amèrica l’any passat convocà vaga de dones reclamant acabar amb la violència, amb la impunitat dels agressors. A Europa tingué ressò sobretot a Itàlia, a l’Estat espanyol no aconseguí el suport dels sindicats majoritaris.

Enguany ha canviat la situació. El moviment feminista convoca arreu de tot l’Estat vaga de dones, no només laboral. També de consum, pensem que són les dones les principals compradores, l’objectiu prioritari de tots els publicistes, siguin quin siguin els productes a vendre. També de cura, d’atenció a les persones. Les dones majoritàriament són les persones que atenen els infants de la família, les persones grans dependents. No només de les seves famílies, també d’altri.

Per això enguany es convoca vaga de dones conjuntament a Amèrica llatina, a Europa, arreu del món. Us plantejareu, com es fa això? No espereu una vaga general de totes les dones, com a Islàndia. Hi haurà concentracions durant el matí a Palma, a l’horabaixa a les 19 h la manifestació. Hi haurà aturades, a l’Administració pública, en el món sanitari, en el món educatiu per exemple, s’està preparant una setmana dedicada a la igualtat, amb tallers, conferències... aturades també.

El 8 de març és el dia internacional de les dones. Arreu del món sortiran als carrers, per la igualtat real contra les violències. Es planteja una vaga per fer visible la feina de les dones, no només en l’economia, també en l’àmbit domèstic, familiar. Les dones continuen amb doble feina, aquelles que surten a guanyar-se el sou, en arribar a casa fan les feines domèstiques, d’organització de la convivència. Altres, amb més poder adquisitiu, poden llogar aquestes feines i paguen a altres dones perquè puguin fer-les per elles.

Què poden fer els homes feministes? Aquells que realment són igualitaris? Aquest 8 de març fer-se càrrec de les feines de les dones. Posar-se en el seu lloc en l’àmbit domèstic, de consum... i combatre les actituds masclistes que apareixeran, d’acudits, de comentaris ofensius. Argumentant les raons de les dones com a pròpies.

Les organitzacions feministes organitzen una aturada de dones a tots els àmbits: l’econòmic, el domèstic, el de consum. Hi ha temps per preparar-la, per organitzar-la. Donem el nostre suport des d’ara mateix.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris