algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Sol de febrer mai dura un dia sencer

Vivim un febrer fred i plujós, sembla que el refranyer popular ho té molt clar quan ens diu que el sol no dura mai un dia sencer. Com en gaudim, quan surt! Ens fa pensar en aquells països nòrdics que no el veuen durant dies i més dies, que provoca la vinguda cap al sud-europeu de tants turistes que es poden reservar dies de vacances hivernals.

El mes de febrer també serveix per anar preparant els actes del 8 de març, dia internacional de les dones, totes, les treballadores foren les impulsores però més tard s’ha reconegut com a celebració per a la igualtat real de les dones arreu del món.

Vaig assistir el 8 de febrer a la sessió plenària del Consell de Mallorca. El motiu, una moció presentada pel Partit Popular sobre el contingut de la Nit de la Cultura del desembre de l’any passat. No us relataré el debat, podeu llegir la intervenció del President de l’OCB, Jaume Mateu al seu bloc (enllaç web). 

Us la recoman. Vaig sentir orgull de pertànyer a la Junta que va organitzar la Nit, una vetllada austera, emotiva i solidària.

En la mateixa sessió es va debatre l’adhesió a l’any Llompart. No faré la crònica periodística dels dos temes, ja que els mitjans de comunicació l’han reflectida i ha estat motiu de molts comentaris d’articulistes.

La ignorància és atrevida, es diu o La ignorància és audaç i arrogant...i així es va demostrar per part del grup de Ciudadanos. La seva portaveu, Catalina Serra Garcias no només va fer gala d’una ignorància supina sinó que a més, va mostrar una arrogància impròpia d’una representant política.

El menyspreu cap a la figura de l'intel·lectual, poeta, home compromès amb el seu país  i amb la lluita per la democràcia, home bo en el profund sentit de la paraula, que va demostrar na Catalina Serra és una mostra clara d’allò que deia, arrogància pròpia d’aquella persona que no sap i no vol aprendre, que menysprea el coneixement i es mostra satisfeta de la seva ignorància.

Hem vist altres persones com ella ocupant càrrecs electes, recordau la diputada del PP Aina Aguiló, de la legislatura de la majoria absoluta del senador Bauzà? Com na Catalina Serra es mostrava orgullosa de les seves mancances.

No coneixia na Catalina Serra com a consellera de Ciudadanos. Convé que anem coneixent com són els càrrecs electes d’aquest partit a les nostres institucions. Volen ser l’adversari més ferm al PP dins les files de la dreta, que no enganin a gent de bona voluntat. No són de centre, dins el mapa polític de la dreta se situen precisament a l’extrem. Perquè la intervenció de na Catalina Serra fou la més de dretes que s’escoltà en aquella sessió plenària.

Convé que quedi clar perquè són els seus dirigents estatals els que recomanen tornar enrere en temes lingüístics i d’educació, tornar a temps obscurs del franquisme i les seves  repressions.

Convé que quedi clar perquè volen amagar les seves actituds d’extrema dreta, parlant de la lluita anticorrupció i el menyspreu pels polítics i la política. Basta recordar destacats discursos de José Antonio Primo de Rivera a les Corts republicanes. La història no es repeteix sinó com a caricatura.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris