nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
21°

Josep Costa, vicepresident del Parlament de Catalunya

Ha estat una magnífica notícia. Ja ho va ser que hi hagués dos eivissencs a la llista de Junts per Catalunya, encapçalada pel president Puigdemont: Josep Costa i Isidor Marí. En Josep Costa, en posició de possible sortida com a diputat electe. N’Isidor Marí, en posició honorífica, per donar suport a la llista, avalat per la seua llarga carrera com a professor, intel·lectual, artista i activista social i polític. Va ser una notícia que estic segur que molts vàrem rebre amb alegria: Josep Costa va sortir escollit diputat. I, gairebé una darrere l’altra, avui hem sabut que Costa ha estat escollit com a vicepresident primer del Parlament de Catalunya, proposat per Junts per Catalunya.

Josep Costa és, abans que res, un acadèmic seriós. De formació jurídica i política, ha analitzat a consciència els processos de secessió arreu del món (d’aquest estudi d’anys n’ha sorgit un llibre que ja constitueix un referent dins el mon de les ciències polítiques: O secessió o secessió. Durant anys s’ha implicat profundament en la vida política i social d’Eivissa i de Formentera. Va ser una persona clau en el moviment antiautopista a l’illa d’Eivissa. I ha treballat a consciència per intentar fer quallar a la nostra illa un insularisme de caire progressista semblant al que triomfa a Formentera. Així, va ser l’ànima de la formació Gent per Eivissa, que molts esperam que algun dia arribi a tenir un paper important en la política eivissenca. I abans havia treballat, no sempre en condicions gaire favorables, dins Eivissa pel Canvi. Alguns comentaris dubtant de la seua condició d’eivissenc, apareguts en aquest mateix digital, haurien de fer caure la cara de vergonya als que els fan, si no fos que es posen el nick d’escut, i tira milles!

Antic lletrat del Consell de Formentera, lletrat de l’ajuntament de Santa Coloma de Gramanet, jurista expert, professor de la Universitat Pompeu Fabra, pens que Josep Costa constitueix una garantia de bon fer i de capacitat de maniobra a la mesa d’un Parlament que la necessitarà, en la complexa legislatura que ara comença. El poble de Catalunya ha revalidat la seua voluntat de construir una República Catalana independent. Democràticament, això és el que s’ha decidit, digui el que digui el Bloc Borbònic. I els representants del poble, elegits democràticament, han d’aconseguir que, contra els aparells de l’Estat espanyol, contra el neofranquisme imperant, contra l’abús i la imposició, la voluntat del poble prevalgui. Només em queda desitjar-li el bo i millor a en Pep en el començament d’aquesta legislatura apassionant. I sort i encert a tots aquells que han de fer realitat els somnis i anhels de milions de persones que ara els veuen impedits pel poder imperant.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris