cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
27°

Benvingut 2018!

02-01-2018

Benvingut any que comença, com benvinguts són tots els infants que naixen en aquest any, que arriba a la majoria d’edat el segle XXI, com les al·lotes i al·lots que naixeren l’any 2000.

Benvingut i he de contar-te, també, tots els meus desitjos pels dotze mesos que comencem junts. En primer lloc, el gener, aquesta primera setmana, o demà, la llibertat pels homes empresonats per les seves idees polítiques, en Jordi Cuixart, en Jordi Sánchez, n’Oriol Junqueras, en Joaquim Forn i també en aquests dies que puguin tornar a casa els quatre de Brussel·les amb el President Puigdemont.

Els altres desitjos ja no aniran per mesos, m’agradaria que fossin en els primers sis de l’any, però no passa res si es reparteixen fins al desembre.

Desig que hi hagi una bona negociació bilateral, Govern de les Illes Balears i Gobierno de l’Estat per tal de fermar un finançament just per a les nostres quatre illes. Un finançament que signifiqui retornar a la nostra comunitat gran part d’allò que recaptem amb els impostos a la ciutadania. Gran part, vol dir, semblant al concert econòmic del País Basc i Navarra, que hi hagi una part per a la solidaritat amb els pobles de l’Estat i una altra per les despeses que són comunes com per exemple les relacions exteriors amb altres països, però el gruix sigui per la nostra gent.

Abans, això podria ser també pel mes de gener, el ministre Sr Montoro podria retirar la prohibició que pesa sobre els nostres Ajuntaments, de no poder usar el superàvit en despeses cap a les persones. Així podrien crear ocupació pública, per fer una administració més eficaç i eficient, per donar uns bons serveis a les persones.

Tornant al nou finançament, el nostre Govern d’esquerres podria destinar els nostres doblers a inversions bàsiques, per exemple en Educació, s’acabarien els barracons, es podrien tenir escoles i instituts ben dotats no només de material didàctic sobretot d'infraestructures que els farien més agradables per als alumnes i el professorat. Podria contractar més personal per atendre les nines i els nins amb necessitats educatives especials, pels adolescents nouvinguts, per millorar la qualitat de tots els àmbits educatius.

Tendria doblers, el Govern del PSIB i MÉS, per acabar amb les llistes d’espera a Sanitat, tant per operacions quirúrgiques com per visites a especialistes. Milloraria substancialment l’atenció primària sanitària, els nostres metges i metgesses tindrien unes altres condicions de  feina que els llevaria la nerviada d’haver d’atendre tanta gent malalta en tan poc temps.

Amb els doblers que pagam a través dels impostos i que ens serien retornats milloraríem de manera espectacular l’atenció a la dependència i les persones que esperen una plaça residencial o un ajut econòmic per atendre els malalts i els dependents  que ajudaria molt i molt les persones cuidadores. No parlem que tindria doblers, la Conselleria, per millorar l’atenció als menors, sense oblidar altres àmbits com la necessària cooperació internacional,  i l’atenció a les persones refugiades que continuam reclamant que vinguin.

Així amb un finançament com cal, tindria doblers el Govern de les Illes per implementar el Pla energètic, generalitzar el foment de les energies renovables. I per fer un afegitó a la llei d’habitatge que signifiqués més inversió pública per aconseguir un sostre digne per a tothom.

Hi hauria doblers per fer realitat les mesures contra les violències masclistes, amb més prevenció, més detecció, més atenció a les víctimes i les seves filles i fills. També es podria treballar en campanyes d’igualtat de dones i homes siguin quines siguin les seves creences, la seva orientació sexual, la seva manera de pensar.

No tinc espai de repassar cada una de les Conselleries però sí no puc oblidar que amb més doblers aconseguiríem millorar espectacularment la mobilitat a cada una de les Illes, per exemple a Mallorca tindríem el tren fins a Artà i sobretot mentre no arribés, al manco fins a Manacor seria ràpid, segur i puntual.

El Govern de les Illes Balears tindria tranquil·litat a l’hora de traspassar les competències pròpies als Consells de cada illa, perquè creu fermament en la descentralització administrativa i acostar a la gent la gestió pública.

M’he passat una mica de l’espai que em destinen generosament els amics del mitjà, només voldria acabar els meus desitjos pel 2018 amb una imatge que he rebut d’una amiga feminista manacorina, l’he triada entre tantes i tantes que he rebut perquè mentre esperem que es compleixin els nostres desitjos siguem així com diu la felicitació.

I no puc acabar sense desitjar-vos molta salut, que no cansa com deia l’enyorat amic Biel d’Es Pla de na Tesa, tan present sempre.

Molts d’anys!!

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris