tormenta
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
19°

Biel Barceló, MÉS i tres veritats incòmodes

No li dec res a Biel Barceló. Li agraesc la seva cordialitat i el seu tarannà dialogant. Sens dubte, en aquella distinció que es fa als EUA entre coloms i falcons, ell serie l'exemple més extrem de colom. Diré, però, que el tenc per una persona honesta i ja sabem que els polítics, com la dita sobre la dona del Cesar, a més de ser honrats, ho han de semblar.

Biel Barceló ha comès una equivocació i l'ha pagat amb la dimissió com a vicepresident.

Aquest dies, a BB, li deu ressonar dins el cap aquella frase que tantes vegades hem citat de Bertolt Brecht.

Ara han anat a per ell. O més ben dit, feia temps que anaven a per ell i, finalment l'han tomat. Encara podríem ser més precisos, MÉS per Mallorca, en tant que projecte polític sobiranista de la tercera comunitat autònoma de l'Estat amb un pes major del sobiranisme centrífug (i caldria aclarir que només en tant que això) provoca pànic a uns aparells de l'Estat escalivats amb Catalunya.

Els sobiranistes de MÉS per Mallorca, o qui sigui que reculli el testimoni de la lluita per la sobirania de Mallorca en l'àmbit de la política institucional ha de prendre nota d'algunes veritats incomodes que avui només formularem.

Primera veritat incòmoda: cada vegada que el sobiranisme ha pactat amb el PSIB, n'ha sortit escaldat.

Segona veritat incòmoda: No tothom que s'afegeix a un projecte, suma. Dins MÉS hi ha troians que han facilitat l'operació de debilitament de la formació.

Tercera veritat incòmoda: El model de MÉS per Menorca s'ha demostrat més sòlid, coherent i convincent que el de MÉS per Mallorca.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Robiolet, fa mes de 2 anys

Idò Tomeu, si MÉS no hava de pactar amb el PSIB, què feia? Clar, a tu te va bé que governi el PP.

Valoració:-2menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 2 anys

Hi ha una anomalia en emprar "Ara han anat a per ell", supòs copiat del castellà "a por agua", "a por ellos", que també ès una anomalia en castellà.
"Anar a aigo" significava a "anar a dur aigo" o "anar a poar aigo".
En castellà lo mateix "ir a poar agua" se convertí en "ir a por agua".

Valoració:0menosmas
Per Joan, fa mes de 2 anys

Aquest articlr parteix de la falsa premisa d'afimar que Mes és sobiranista.

No hi ha cap actuació política de govern que ho demostri. Només apareix als programes electorals.

Valoració:0menosmas
Per Joan Font, fa mes de 2 anys

@Antoni Ranis.
No et contestarà. I si ho fa no serà una contestació clara i directe.
Sempre igual, tirant la pedra i amagant la ma. Ara a fer de rumoròleg li diuen fer periodisme.

Valoració:-1menosmas
Per Antoni Ramis Caldentey, fa mes de 2 anys

Admirat i apreciat Tomeu,
desconec la intenció del teu escrit. Som, des de sempre massa ingenu (beneit, diria M. Vallès) i no sé veure intencions. Sols sé llegir de forma comprensiva els escrits i el seu significat explicit (no l’implicit). Sé que tu també ets sobiranista, possiblement més que la mitjana dels membres de MÉS. Sé que, sent sobiranista, prefereixes exercir el teu sobiranisme polític a un partit o juntes o agrupacions o com es digui distint de MÉS, tot i que estàs per la suma de tot el sobiranisme. MÉS va neixer en la voluntat de sumar a tots els projectes que respectin com a fonamentals el sobiranisme, el socialisme, l’ecologisme i la democràcia vertadera (vertical ascendent, feminisme, pacifisme, participació directa, transparència). Entenc que qui no accepta la totalitat dels quatre principis no cap dins MÉS (per exemple PSOE i Podemos no són sobiranistes. PP i Ciudadanos no en comparteixen cap dels quatre principis). Però jo volia parlar d’una altra cosa del teu artícle: De les tres veritats que adverteixes la primera i la tercera són verificables. La segona, així com alguna altra prèvia del teu escrit són afirmacions gratuites fins que no indiquis qui i ho demostris. Jo estic dins MÉS, he observat molts d’errors comesos per algunes persones, però la meva ingenuitat o beneitura no m’ha permès adonar-me’n de qui, dins MÉS li volia a BB, com tampoc he descubert cap troià o troiana. Sent que tu ho afirmes t’agrairia noms i llinatges i demostració. Exigiria la seva expulsió i, cas de que no me fecin cas, me n’aniria jo.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris