muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
23°

Elogi de Biel Barceló

Ahir el company i amic Biel Barceló va presentar la seva dimissió irrevocable, assumint un error polític, però mai no deixarà de ser una persona honesta i que jo i molts recordarem com la persona que va ver possible construir el projecte de MÉS per Mallorca.

En Biel, pel seu tarannà, ha estat una persona facilitadora de confluències i de sectors, primer amb un PSM que havia estat víctima de mil batalles internes als 90, reconciliant les diferents posicions, i gairebé a la vegada, facilitant la confluència amb altres col·lectius i partits que conformàrem primer el Bloc i més endavant PSM-IV-Entesa i finalment MÉS per Mallorca com a eina superadora de sigles, pensada per guanyar i rompre el sostre de vidre d’una força alternativa.

I de fet, de la mà d’en Biel, guanyàrem molt, i els resultats del 2015 en són el resultat més tangible. Guanyàrem tant que Barceló va esdevenir vicepresident del Govern, i la presència i influència de MÉS a la majoria d’institucions és inqüestionable. Si no és fàcil unir sensibilitats a nivell de partit, tampoc no ho és a nivell de coalicions de Govern, i massa vegades en Biel ha estat injustament acusat de teb, quan la seva actitud justament ha fet possible que les polítiques d’esquerres, ecologistes i sobiranistes avançassin.

Altres haguessin preferit per a una cartera com turisme, gairebé vetada per a una força con la nostra, perquè la Conselleria sempre havia estat el braç armat dels grans hotelers, un perfil més «combatiu». Jo crec que vàrem encertar de ple -els errors d’aquests anys en tot cas han estat col·laterals, però no de polítiques, perquè tirar-se a la piscina i encertar en la implantació pacífica de l’Impost Turístic (criticat per no ser una «ecotaxa» pura a pesar que més del 80% dels seus fons van a projectes relacionats amb el medi ambient) o la regulació d’un fenomen tan complex i envoltat d’interessos antagònics com el lloguer turístic, o l’aposta perquè allò del «turisme sostenible» no fos només un eslògan, són mèrits d’en Biel -i del seu equip- que deixaran petjada a la història, i en positiu. I n’hi ha molts més.

Per tot això i més, jo som dels qui a pesar dels errors, em qued amb el Biel que a pesar de les dures crítiques que ha rebut, de tot color, és qui ha fet possible tot això. I per això dic: gràcies, Biel Barceló. Una abraçada, company. Seguim.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Francina Jaume Guardiola, fa mes de 2 anys

Estic d'acord quan en Biel Barceló diu, que totes les seves accions eren criticades. Però, malgrat les equivocacions que en Biel hagi pogut fer, crec que ha estat un polític digne, més que no els que ara el critiquen. En Biel ha dimitit, però, ho ha fet amb dignitat, mai, no ho ha fet robant, com altres del partit que vull ignorar.

Ja ens hagués agradat, veure,la dimissió de tants i tants dels nostres polítics esquitxats de corrupció i de brutors.

Per tot això et vull dir, Biel, què em sap greu la teva dimissió.

Valoració:0menosmas
Per guillem, fa mes de 2 anys

Per tot el que diu el senyor "arruix", sembla una persona de dretes resentida, pel fet de que no governen els seus. També puc imaginar que el senyor "arruix" es una persona uniformitzadora contrària a la diversitat cultural, pel fet d'opinar de política en castellà a l'únic diari que tenim a Mallorca editat en la nostra llengua.

Valoració:-1menosmas
Per arruix, fa mes de 2 anys

¿Pero tú no decías que también te largarías si él se viese obligado (a la fuerza ahorcan) a marcharse?. Espero que cumplas tu palabra.

Nadie ha dicho, que yo sepa, que es una persona deshonesta. Pero ha viajado gratis total y la faltriquera bien amarradita. Y el tema "contratos", también tiene su miga.

Ocupando el puesto que ocupaba, debió de haber liquidado su presencia en aquel espacio deportivo. Él se posicionaba a favor de un equipo que para más cachondeo lleva una corona real sobre el escudo. El espacio, que debería ser plural, pero no lo ha sido nunca, lo único que hace es molestar a las personas que son seguidoras de otros equipos de Mallorca. Esto es lo primero que debió haber hecho. Por lo tanto, se ha ido tomando el único camino que le quedaba. El tal Barceló debió de haber calibrado que en aquel espacio no se respetan todas las sensibilidades de la sociedad mallorquina, a la que debía defender por encima de colores.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris