nubes rotas
  • Màx: 10°
  • Mín: 10°
10°

L'article 155 no diu que es faci el que Rajoy ha fet

L'article 155 no mana ni ordena que es posi en pràctica cap tipus d'acció. Deixa el Govern lliure perquè posi en pràctica les accions i els mecanismes que li vénguin de gust. Si el Govern vol posar en pràctica qualsevol actuació des d'un punt de vista dictatorial ho pot fer, i si ho vol fer des d'un punt de vista democràtic també ho pot fer, però en aquest darrer cas, cal ser demòcrates o saber què significa ser-ho. Vegeu què diu l'article 155.1: Si una Comunidad Autónoma no cumpliere las obligaciones que la Constitución u otras leyes le impongan, o actuare de forma que atente gravemente al interés general de España, el Gobierno, previo requerimiento al Presidente de la Comunidad Autónoma y, en el caso de no ser atendido, con la aprobación por mayoría absoluta del Senado, podrá adoptar las medidas necesarias para obligar a aquélla al cumplimiento forzoso de dichas obligaciones o para la protección del mencionado interés general.”

Va tenir majoria abasoluta al Senat, no sé si va parlar amb el president de la Comunitat Autònomna en qüestió, no devia saber si era república o no, però el fet que es destituís tot un Govern, elegit pel poble democràticament, i el fet que la meitat del Govern acabàs a la presó i l'altre meitat s'exiliàs no és un problema del 155, és un problema de la manera com s'aplica, que no ha estat altra que la de qualsevol dictadura. Aquí hi hauria d'haver la separació de poders i dir que el Govern no els ha enviat a la presó, sinó que qui ho ha fet ha estat el poder judicial, però qui ho ha demanat ha estat ha estat el fiscal general de l'Estat. Però aquí també hem de saber i tenir en compte el següent: “El Fiscal General del Estado será nombrado por el Rey, a propuesta del Gobierno, oído el Consejo General del Poder Judicial.” Si el proposa el Govern, l'ha d'obeir també, sinó no l'haurien proposat. Si el Govern li hagués dit que no demanàs presó per a cap polític, no ho hagués fet.

Per tant, davant la història, Rajoy i el seu Govern són els responsables de com s'està aplicant l'article 155, però no només ells, una part de la responsabilitat és dels “Ciudadanos” i també del PSOE de Pedro Sánchez, que ha preferit la dictadura de la dreta abans de la democràcia que sempre havia practicat l'esquerra, que ara no sap on la té, aquesta mà, l'ha perduda i no la troba i mentre la cerqui per la dreta només farà aigua, molta aigua. Després que aquests dos partits hagin donat el vist-i-plau a Rajoy, aquest ha quedat ben tranquil, pensant que fins i tot el PSOE li ha donat suport. Només ha faltat que haguessin posat en vigor la cadena perpètua o la pena de mort., encara que sigui una exageració.

La qúestió és una i és que uns polítics que no han fet res més que complir amb el mandat del poble que els ha votat, ara es troben empresonats. És igual, són polítics presos, perquè la seva actuació política ha estat considerada fora de la llei per uns altres polítics, per tant els han convertit en presos polítics. Des que això va començar, tota la gernació de mitjans de comunicació que s'han posat al costat del Govern o en contra de tot el que fes olor de català, com així ha passat al llarg de la història, s'han posat a dir que el 155 és el que ha fet tot el que ha passat. S'ha donat la culpa de tot al 155, i que els responsables principals que es posàs en marxa ha estat el Govern català per no complir les lleis constitucionals, per desobeir, a més, han allargat més el braç que la màniga i han acusat els desobedients de secessionistes, de rebels, de sediciosos i no sé de quantes coses més, tots relacionats amb la violència, quan només han pogut relacionar els sediciosos amb una tanca que la movien amb força i no feria ningú i amb l'ocupació de cotxes policials, que no se sap si els que els varen ocupar eren persones vestides de paisà que les havien encarregat de provocar avalots. Tothom ha pogut veure qui eren realment els violents i d'on partia la violència. El que m'agradaria que quedàs clar és que l'article 155 no és responsable de res, sinó que és el Govern que l'ha aplicat l'únic responsable. Esperem que els aplicadors del 155 no permetin que el dia d'exercir la democràcia, votant, hi continuï havent presos polítics, i així demostraran que no exerceixen una dictadura.   

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per idó, fa dervers d'un any

Podría haber hecho muchas más cosas y que por ser lento y flojo no ha hecho. Si lo hubiese aplicado antes, como debió, muchas barbaridades, de uno y otro bando, no hubiesen ocurrido. De todas maneras os ha dejado con un palmo de narices. Se abrió la veda.

Deberíais dar gracias.

Valoración:0menosmas
Per "Castella mos roba", fa dervers d'un any

Aquest article 155 està copiat del article 48 de la Constitució de Weimar (1919), que se tornà incloure dins l'article 37 de la Constitució Prusiana (alias alemanya) de 1949.

Aquell article 48 permeté a Hitler acaparà tots els poders.

L'article 155 també permetrà a Rajoy, o el qui sigui, tal vegada el Coletas o en Sánchez acabar amb la poca democràcia del Estat Castellà (alias espanyol).

Valoración:0menosmas
Per Unaperaqui, fa dervers d'un any

Ara amb el 155 tenen l'excusa perfecte per fer allò que sempre han volgut fer, i ha quedat en evidència que espanya te un govern tan democràtic com era qui el va deixar "atado y bien atado".

Valoración:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris